Οι... οιωνοί δείχνουν την ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League

Gazzetta team
Οι... οιωνοί δείχνουν την ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League

bet365

Η UEFA αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη στατιστική και την ιστορική της υπηρεσία, προκειμένου να καταλήξει στη νικήτρια του φετινού Champions League.

Πέρυσι τέτοια εποχή ένα άρθρο στο site της UEFA προμήνυε ότι η Ρεάλ θα κατακτούσε το Champions League. Από τη στιγμή, λοιπόν, που έπεσε μέσα, είπε να επαναλάβει τον… χρησμό και φέτος.

Ο όμιλος

Οι 10 από τις 11 τελευταίες νικήτριες της διοργάνωσης είχαν τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου τους. Εξαιρείται η Ίντερ, η οποία τη σεζόν 2009/10 τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Μπαρτσελόνα.

Άσχημα νέα για: Παρί, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Λεβερκούζεν, Ρεάλ, Πόρτο και Σεβίλλη.

Η άμυνα

Από το 2003, όταν άλλαξε η δομή της διοργάνωσης καμία ομάδα δεν κατέκτησε το τρόπαιο έχοντας την καλύτερη άμυνα στη φάση των ομίλων. Για παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα το 2009 είχε την 18η καλύτερη άμυνα.

Άσχημα νέα για: Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης

Μη νομίζετε, όμως, ότι η άμυνα δεν παίζει ρόλο, καθώς επίσης καμία ομάδα δεν το σήκωσε, έχοντας δεχθεί περισσότερα από 8 γκολ στη φάση των ομίλων.

Άσχημα νέα για: Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης

Η εμπειρία

Καμία ομάδα που προκρίνεται για πρώτη φορά από τη φάση των ομίλων δεν έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τελικό. Εκείνη που έφτασε πιο κοντά ήταν η Βιγιαρεάλ τη σεζόν 2005/06, όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Άρσεναλ.

Άσχημα νέα για: Λέστερ

Η ιστορία

Στα 42 πρώτα χρόνια της διοργάνωσης 21 ομάδες κατέκτησαν την κορυφή. Από τότε, μόνο η Τσέλσι προστέθηκε στη λίστα. Αν δεν το έχεις κατακτήσεις έστω μία φορά στο παρελθόν, οι οιωνοί δεν είναι με το μέρος σου.

Άσχημα νέα για: Άρσεναλ, Ατλέτικο, Λέστερ, Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Σίτι, Μονακό, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν και Σεβίλλη.

Έτσι, η UEFA κατέληξε στην ομάδα που δείχνουν όλα τα παραπάνω και δεν είναι άλλη από την Μπαρτσελόνα...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα