«Κινδύνευσαν γυναίκες και παιδιά από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ»!

«Κινδύνευσαν γυναίκες και παιδιά από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ»!

Κώστας Ζάλιαρης
«Κινδύνευσαν γυναίκες και παιδιά από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ»!

bet365

Ανεξέλεγκτα έδρασαν οι ταραξίες οπαδοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ πριν τη Σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Λειψία, όταν οι οπαδοί της δεύτερης πλησίασαν το «Signal Iduna Park».

Οι Βεστφαλοί έχουν εκφράσει το μίσος τους προς της Λειψία, κυρίως λόγω του ιδιοκτησιακού της καθεστώς, καθώς θεωρούν πως η Red Bull περισσότερο θέλει να προωθήσει το προϊόν της μέσω του γερμανικού ποδοσφαίρου παρά να κάνει κάτι καλό για το άθλημα.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προκληθούν επεισόδια κοντά στο «Signal Iduna Park» με την άφιξη των οπαδών της Λειψίας, οι οποίοι ισχυρίζονται πως διέτρεξαν κίνδυνο ακόμα και γυναικόπαιδα, από την τυφλή οπαδική βία των Βεστφαλών.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τέσσερις αστυνομικοί αποκόμισαν τραυματισμούς από τα επεισόδια και τις ρίψεις αντικειμένων, ενώ, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση: «Επρόκειτο για βία με αποδέκτη οποιονδήποτε είχε διακριτικά της Λειψίας, δίχως να υπολογίζει ουδείς αν ήταν παιδιά ή γυναίκες που είχαν σκοπό να βρεθούν στο γήπεδο».

Η επίσημη Ντόρτμουντ, με τοποθέτησή της εξέφρασε τη λύπη και τη ντροπή της για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου, πριν από τη νίκη (1-0) της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου, όμως, οι φίλοι της Λειψίας, με επιστολή τους προς τον γενικό διευθυντή των Βεστφαλών, Χανς – Γιοακίμ Βάτσκε, κατηγόρησαν τους ιθύνοντες της αντιπάλου τους γι' αυτό το οπαδικό μίσος που εισέπραξαν και την παντελή έλλειψη σεβασμού, θεωρώντας τους διοικούντες τη Ντόρτμουντ ως ηθικούς αυτουργούς.

Φυσικά, βρήκαν πάτημα στο γεγονός πως από το μάτριξ του «Signal Iduna Park» όπου αναγραφόταν το σκορ της αναμέτρησης, επίτηδες δεν υπήρχαν τα σήματα των ομάδων προκειμένου να μην προβληθεί ο ταύρος της Red Bull, ενώ, οι οπαδοί των γηπεδούχων είχαν αναρτήσει και πανό με τα παρακάτω μηνύματα:

«Για το ποδόσφαιρο, το άθλημα του κόσμου – ενάντια σε αυτούς που το καταστρέφουν», «RB! Το ποδόσφαιρο ανήκει σε εμάς», «Είμαστε αυτό που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν» «Red Bull – ο εχθρός του ποδοσφαίρου».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα