Γιουβέντους - Ιντερ 1-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιουβέντους - Ιντερ 1-0

bet365

Η ρουκέτα του Κουαδράδο ήταν αρκετή στην Γιουβέντους, που είχε δύο δοκάρια, να πάρει το derby με την Ιντερ (1-0) και να κάνει το 12x12 εντός και ακόμα πιο ξεκάθαρη την κυριαρχία της στην Serie A.

Στο Juventus Stadium σταμάτησε η τρελή πορεία της Ιντερ προς τα ψηλά, καθώς οι Bianconeri παρέμειναν απόλυτοι στην έδρα τους και επιβεβαίωσαν ξανά ότι χρειάζεται να γίνει κάτι συγκλονιστικό για να χάσουν το 6ο σερί Scudetto. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος και παρότι σε 1-2 περιπτώσεις βρέθηκε κοντά στο να δεχθεί γκολ σκόραρε με το εκπληκτικό γκολ του Κουαδράδο και το κράτησε στην επανάληψη όπως μόνο εκείνη ξέρει. Καλό ματς σε γενικές γραμμές από τους Nerazzurri, που βρίσκονται πλέον στο -4 από το Champions Leauge και παρά την ήττα έδειξαν ότι αλλάζουν επίπεδο.

Αν και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να παγώσουν τον ρυθμό και να δείξουν ότι μπορούν ακόμα και να ελέγξουν τον ρυθμό, ήταν η Γιουβέντους που είχε δύο φάσεις στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Στο 3' ο Ντιμπάλα έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε και στο 12' ο Αργεντινός με τρελό curler εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο του Σλοβένου. Το επόμενο κομμάτι ήταν όλο Ιντερ, η οποία πίστεψε στην ποιότητά της και έκανε την Γιούβε να νιώθει τυχερή που δεν βρέθηκε να χάνει στην έδρα της. Στο 19' χάθηκε ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς από τους Nerazzurri όταν ο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ το αριστερό του Γκαλιαρντίνι πέρασε άουτ κοντά στο παραθυράκι για ακολουθήσουν ακόμα δύο φάσεις. Στο 22' το σουτ του Ζοάο Μάριο εκτός περιοχής πέρασε μόλις έξω και στο 28' ξανά ο Γκαλιαρντίνι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Μπουφόν μετά τη σέντρα του Πέρισιτς.

Στη συνέχεια η Γιούβε έδειξε να ξυπνά και είχε καλή στιγμή στο 30' αλλά το αριστερό του Ιγουαΐν πέρασε άουτ για να πιάσει ξανά δουλειά στη συνέχεια ο Μπουφόν σε κεφαλιά του Πέρισιτς. Το ματς είχε ρυθμό που δεν έπεφτε, στο 38' με σκαστή κεφαλιά ο Μάντζουκιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χαντάνοβιτς και ένα λεπτό μετά το πλασέ του Ικάρντι στην κίνηση έφυγε έξω ύστερα από νέα προσπάθεια του Πέρισιτς από αριστερά. Η Γιουβέντους κρατούσε τα καλύτερα για το φινάλε. Στο 44' στο φάουλ του Πιάνιτς που πήγαινε στο παραθυράκι ο Χαντάνοβιτς βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι αλλά στο 45' το τρελό τηλεκατευθυνόμενο σουτ του Χουάν Κουαδράδο δεν γινόταν να σταματήσει ο Σλοβένος keeper και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Οπως θα περίμεναν λογικά οι περισσότεροι, το ματς δεν θα είχε τόσες πολλές φάσεις στο δεύτερο μέρος, ειδικά από τη στιγμή που η Γιουβέντους είχε το προβάδισμα. Στο 54' ο Πιάνιτς θα μπορούσε να έχει ηρεμήσει εντελώς τους τιφόζι της Γιούβε αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Χαντάνοβιτς μετά την πάσα του Ιγουαΐν και πέντε λεπτά μετά ο δραστήριος Γκαλιαρντίνι απείλησε με κεφαλιά που έφυγε όμως ψηλά.

Οι Bianconeri δεν είχαν πρόβλημα να δώσουν χώρο στην Ιντερ αλλά όχι και διαδρόμους. Στο 68' ο Ικάρντι στην κόντρα ενώ είχε επιλογές συμπαίκτες τελείωσε μόνος του ψηλά εκτός περιοχής και στο 78' ο Ιγουαΐν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Χαντάνοβιτς ήταν και πάλι εκεί που έπρεπε. Στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι τα έδωσαν όλα, όμως παρά το καλό αριστερό του Μουρίγιο στο 82' ηττήθηκαν με 1-0 αφού ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά στο 87' την κεφαλιά του Μάντζουκιτς από κοντά. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Πέρισιτς προφανώς για διαμαρτυρία.

 

SERIE A Τελευταία Νέα