Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα 1-2

bet365

Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους Μαδριλένους μετά το σερί των 40 αγώνων, με την Θέλτα να κάνει την έκπληξη (1-2) και να την απειλεί με αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Αφού έγραψε ιστορία στο ισπανικό ποδόσφαιρο, δεν άντεξε να την συνεχίσει. Μετά το αήττητο σερί των 40 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις η Ρεάλ γνώρισε δύο ήττες και μάλιστα με την ίδια ανατροπή. Αρχικά ήταν η Σεβίλλη και τώρα η Θέλτα. Οι Γκαγιέγος εκμεταλλεύτηκαν την κάκιστη απόδοση, τις απουσίες και το μερικό rotation των Μαδριλένων και τους νίκησαν 1-2 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», απειλώντας τους με ξεκάθαρο αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ηταν τόσο ασύνδετοι οι γηπεδούχοι, έχοντας τον Κριστιάνο μοναδικό επιθετικό, που δεν έκαναν καμία κλασική φάση μέχρι που σκόραραν. Πρώτα όμως το έκανε η Θέλτα. Από την πλευρά του Ντανίλο έκαναν πάρτι οι φιλοξενούμενοι. Εγινε η σέντρα, ο Μαρσέλο δεν έδιωξε καλά, η μπάλα στρώθηκε στον Ιάγο Ασπας, που πλάσαρε σωστά για το 15ο φετινό γκολ του. Στο 69' ήρθε η απάντηση. Μετά από διώξιμο, ο Μαρσέλο έπιασε το μονοκόμματο, η μπάλα άλλαξε πορεία σε πλάτη αντιπάλου και ξεγέλασε τον Σέρχιο.

Μόνο που οι Μερένγκες το χάρηκαν για 58 δευτερόλεπτα. Τόσο χρειάστηκε η Θέλτα για να τους βάλει ξανά στα δίχτυα. Με τη σέντρα, ο Ιάγο Ασπας έβγαλε την κάθετη στον Γιόνι (αριστερός μπακ) που πλάσαρε σωστά στο τετ α τετ. Αντίδραση σοβαρή δεν υπήρξε και μοιραία ήρθε η ήττα. Η πρώτη στο Κύπελλο εντός εδώ και τέσσερα χρόνια (από τον τελικό με την Ατλέτικο το 2013). Το πρόβλημα για την Ρεάλ τώρα έχει να κάνει με την παράδοση. Ουδέποτε στην ιστορία της στο θεσμό δεν προκρίθηκε, ενώ είχε ηττηθεί 1-2 στο γήπεδό της.

* Τελευταία πρόκριση της Ρεάλ μετά από ήττα εντός με οποιοδήποτε σκορ σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν το 1970 στο Κυπελλούχων κόντρα στην Τιρόλο. Εκτοτε έχει αποτύχει οκτώ φορές να το επαναλάβει!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Ντανίλο (79' Μπενζεμά), Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ασένσιο (52' Μοράτα), Λούκας Βάθκεθ (71' Κόβατσιτς), Κριστιάνο Ρονάλντο

Θέλτα (Εδουάρδο Μπερίσο): Σέρχιο Ρονκάλια, Καμπράλ, Μάγιο, Γιόνι, Ντίας, Ραντόγια, Μπονγκοντά (87' Σίστο), Βας (88' Γκουιντέτι), Ερνάντες, Ιάγο Ασπας (82' Σέρχι Γκόμεθ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα