Έσοδα ρεκόρ από το Champions League

Gazzetta team
Έσοδα ρεκόρ από το Champions League

bet365

Η UEFA προσδοκά έσοδα 3,2 δισ. ευρώ από τη νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League.

Η διαδικασία πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League για την τριετία 2018-21 ξεκίνησε στις αγορές της Ασίας από την UEFA, που προσδοκά έσοδα ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναμένεται τα έσοδα από τη διαδικασία, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018, να φτάσουν στα 3,2 δισ. ευρώ ετησίως, αυξημένα κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία.

«Το γεγονός ότι θα υπάρχουν τέσσερις ομάδες από τις τέσσερις κορυφαίες αγορές είναι πολύ θετικό σημάδι από εμπορικής άποψης. Ο στόχος είναι πολύ φιλόδοξος, ωστόσο το προϊόν είναι τόσο καλό που είμαστε πολύ αισιόδοξοι», τόνισε ο διευθυντής μάρκετινγκ της UEFA, Γκι Λοράν Επστίν. Επίσης, έγινε κατανοητό ότι με αυτά τα δεδομένα, η συμμετοχή ελεύθερων καναλιών είναι αδύνατη.

«Δεν μπορούμε να φυλάμε δικαιώματα για ελεύθερα κανάλια. Η αγορά είναι εκείνη που υπαγορεύει. Θα μου άρεσε το ITV (σ.σ. το ελεύθερο κανάλι της Αγγλίας που είχε δικαιώματα μέχρι το 2012) να επανέλθει με μία πολύ ανταγωνιστική προσφορά, αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τη συνδρομητική τηλεόραση», συνέχισε ο Επστίν.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα