Τρίκαλα - ΑΕΛ 1-0 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Τρίκαλα - ΑΕΛ 1-0 (vid)

bet365

Ο δανεικός από την ΑΕΛ, Γιαννιτσάνης σκόραρε στις καθυστερήσεις και το 1-0 έδωσε στα Τρίκαλα την πρόκριση στους «16», με τους «βυσσινί» να μένουν εκτός Κυπέλλου!
Στην μπάλα η μοίρα παίζει.. περίεργα παιχνίδια. Πλέον έχει ακόμη έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Τον Νίκο Γιαννιτσάνη. Παίκτης της ΑΕΛ από το περασμένο καλοκαίρι, παραχωρήθηκε δανεικός στα Τρίκαλα. Σήμερα στην αναμέτρηση των δύο ομάδων ξεκίνησε από τον πάγκο. Στο 50' ο Γ.Χ. Γεωρργιάδης τον έριξε στην μάχη και εκείνος στο 89' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «βυσσινί». Ετσι τα Τρίκαλα κέρδισαν την Λάρισα με 1-0 και προκρίθηκαν με πανηγυρικό τρόπο στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Κάτι που θα συνέβαινε και με την ισοπαλία, όμως το θεσσαλικό ντέρμπι είχε φινάλε γκραν γκινιόλ.
Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν διάταξη 4-2-3-1 και τους φιλοξενούμενους 3-4-3. Μετά το 10λεπτο όμως η ΑΕΛ το «γύρισε» και εκείνη σε 4-2-3-1 και πήρε τον έλεγχο. Από τον άξονα δεν έβρισκε χώρους, από τα άκρα όμως και κυρίως με τους Ντέλεντιτς, Κουτσιανικούλη άρχισε να απειλεί. Ομως της... έλειπε κάτι. Οι «βυσσινί» σήκωναν πολύ τη μπάλα και οι αμυντικοί των Τρικάλων μαζί με τον πορτιέρο τους, «καθάριζαν» εύκολα τα γεμίσματά τους. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι έδιναν χώρο με σκοπό να βγουν στην κόντρα, ο Κουσκουνάς πολλές φορές τραβιόνταν έξω από την αντίπαλη περιοχή καθώς ο Φάρκας τον ακολουθούσε παντού και έτσι έψαχνε για «ρήγματα», αλλά ούτε εκείνοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Πάντως τα Τρίκαλα ήταν εκείνα που έχασαν την μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μπαϊκαρά στο 40'. Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις τελικές, με τις πέντε εξ΄ αυτών να είναι με σουτ έξω από την περιοχή του Σιδεράκη ή του Καβουσάκη.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο και με τους φιλοξενούμενους να έχουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην δημιουργία. Μέχρι το 80' περίπου ήταν ένα κακό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να κρατούν με ευκολία τους «βυσσινί» μακρυά από τα καρέ τους. Η ΑΕΛ δοκίμασε 4-4-2, το έκανε 4-3-3, αλλά η εικόνα της δεν άλλαζε. Κάπου εκεί όμως... σαν να γύρισε διακόπτη. Με τον Μαρουκάκη στο 78' «έχασε» την πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία και στο 85' ο Ντέλεντιτς σημάδεψε το δοκάρι του Σιδεράκη, στην καλύτερη φάση της ομάδας του. Η οποία πίεζε. Λογάριαζε όμως χωρίς τον Γιαννιτσάνη. Στο 89' η άμυνα των «βυσσινί» τον.. ξέχασε. Ξεκίνησε την κούρσα του με την μπάλα από την σέντρα μετά από διώξιμο της άμυνάς του, ο Καβουσάκης βγήκε πολύ μακρυά από την εστία του ώστε τον προλάβει – όλοι οι «βυσσινί» ήταν ψηλά – αλλά δεν τα κατάφερε και «εκτέλεσε» την ΑΕΛ., Τα πάντα πλέον είχαν κριθεί...
Τρίκαλα: Σιδεράκης, Νικολακάκης, Γκόλιας, Βέρτζος, Λεάντρο, Μουμίν, Ριζογιάννης, Μίνγκας (50′ Γιαννιτσάνης), Μπαϊκαρά, Στεφάνοβιτς (85′ Σαρακατσάνος), Κουσκουνάς (68′ Δουκάκης).
ΑΕΛ: Καβουσάκης, Γκόλιας, Φατιόν, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (55′ Ντοντό), Ναβάρο (55′ Ουρτάδο), Μαρουκάκης, Κουτσιανικούλης (75′ Καπός), Ντέλετιτς.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα