Ρεάλ Μαδρίτης - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2

Gazzetta team
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2

bet365

Η Ρεάλ προηγήθηκε 2-0 με δύο γκολ του Μπενζεμά αλλά η γερμανική ψυχή της Ντόρτμουντ γύρισε το ματς (2-2) και πήρε την πρωτιά στον όμιλο. Στο Europa η Λέγκια Βαρσοβίας.

Αν και έδωσε συνέχεια στο αήττητο σερί της, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν δεν κατάφερε να προφυλάξει το προβάδισμα των δύο γκολ που της έδωσε ο Καρίμ Μπενζεμά και στο δεύτερο μέρος υπέκυψε στην πίεση της εξαιρετικής, Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί μίλησαν στο τέλος, πήραν την πρωτιά του ομίλου μέσα από τα χέρια της Βασίλισσας και με 21 γκολ έφτιαξαν την καλύτερη επίθεση ever σε φάση ομίλων. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, την επιστροφή του πραγματοποίησε ως αλλαγή ο Τόνι Κροος.

Η Ντόρτμουντ έκανε την πρώτη φάση στο ματς του Santiago Bernabeu με τον Σίρλε να σουτάρει άουτ από ημικύκλιο στο 4’ ύστερα από λάθος του Βαράν. Η Ρεάλ απάντησε στο 10’ όταν μετά το τακουνάκι του Ρονάλντο ο Βάιντενφελερ απέκρουσε το αριστερό του Μπενζεμά για να έχει δύο κολλητές ευκαιρίες η ομάδα του Ζιντάν, ο οποίος έδωσε φανέλα βασικού στον Χάμες Ροδρίγες.

Στο 18’ έπειτα από τρελή κόντρα ο Κριστιάνο πέρασε στον Κολομβιανό τον οποίο νίκησε ο Βάιντενφελερ, ο οποίος του είπε «όχι» και δύο λεπτά αργότερα ύστερα από διαγώνιο σουτ μετά το στρώσιμο του Μπενζεμά. Η Ντόρτμουντ σε εκείνο το σημείο του αγώνα πήρε το κέντρο με ωραίο passing game, όμως οι Merengues της έκαναν τη ζημιά στο 28’ όταν η τέλεια ζυγισμένη συρτή σέντρα του Καρβαχάλ από δεξιά έσβησε στο πόδι του Μπενζεμά για να πάει στα δίχτυα (1-0).

Το γκολ έριξε τον ρυθμό των Βεσταφαλών, που όμως πήραν ξανά τα πάνω τους στο τελευταίο δεκάλεπτο και απείλησαν τρεις φορές. Στο 38’ ο Ντεμπελέ έβγαλε στον Πούλισιτς που τελείωσε το τετ-α-τετ πάνω στον Νάβας, στο 39’ το φάουλ του Σίρλε απέκρουσε εκπληκτικά στη γωνία με το ένα χέρι ο Νάβας και στο 42’ ο Γκονσάλο Κάστρο δεν κατάφερε να δώσει σε κενό τέρμα στον Ομπαμεγιάνγκ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με φάση για την Ρεάλ με τον Ρονάλντο για εκατοστά να μην προλαβαίνει την πάσα του Μπενζεμά.

Η ομάδα του Τούχελ ξεκίνησε με το γκάζι πατημένο στην επανάληψη και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, με τον Ντεμπελέ στο 48’ να κάνει τρελή κούρσα και σουτ αλλά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και τον Κάστρο να μην μπορεί να εκτελέσει δύο λεπτά αργότερα. Η Ρεάλ όμως στην πρώτη της φάση σκόραρε καθώς στο 55’ ο Μπενζεμά με δυνατή κεφαλιά εκτέλεσε τον Βάιντενφελερ μετά την τηλεκατευθυνόμενη σέντρα του Χάμες από αριστερά (2-0).

Το προβάδισμα των δύο γκολ δεν έμεινε για πολύ για τους Blancos αφού πέντε λεπτά μετά ο Σμέλτσερ έσπασε το οφσάιντ από αριστερά και γύρισε πάρε-βάλε στον Ομπαμεγιάνγκ που έκανε αυτό που έπρεπε από κοντά (2-1). Το ματς άναψε για τα καλά, με την Μπορούσια να έχει πλέον περισσότερη πρωτοβουλιά και να γίνει όλο και πιο πιεστική όσο η ώρα περνούσε. Στο 64’ ο Ομπαμεγιάνγκ δεν πρόλαβε, στο 68’ ο Βάιντενφελερ σταμάτησε το σουτ του Ρονάλντο από το ημικύκλιο και στο 69’ ο Ρόις στέρησε πάνω στη γραμμή το χατ-τρικ από τον Μπενζεμά που είχε πάρει την κεφαλιά ύστερα από κόρνερ.

Στο 73’ ο Ρόις δεν εκτέλεσε δυνατά και στην εξέλιξη της φάσης ύστερα από σούπερ κόντρα της Ρεάλ το βολέ του Μαρσέλο πέρασε ψηλά, για να έχει το 78’ δοκάρι η Ρεάλ με το πλασέ του Ρονάλντο στη ρίζα μετά την όμορφη πάσα του Λούκας Βάθκεθ. Η Ντόρτμουντ ήταν σαφές ότι δεν τα έχει παρατήσει και στο 88’ πάγωσε το Bernabeu. Ο Εμρέ Μορ έκανε εξαιρετική δουλειά κόβοντας τον Μαρσέλο, πέρασε στον χώρο για τον Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος άφησε πίσω τον Ράμος και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρόις που τελείωσε τη δουλειά τους Γερμανούς (2-2).

*Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λέγκια Βαρσοβίας ήταν εκείνη που πανηγύρισε καθώς επικράτησε 1-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Πολωνία με γκολ του Γκιλιέρμε (30’) και πήρε την 3η θέση του group και το εισιτήριο για το Europa League.

Τα αποτελέσματα

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2
(28’, 55’ Μπενζεμά - 60’ Ομπαμεγιάνγκ, 88’ Ρόις)

Λέγκια Βαρσοβίας - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0
(30’ Γκιλιέρμε)

Τελική βαθμολογία

1. Μπορούσια Ντόρτμουντ 14 (21-9)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 12 (16-10)
3. Λέγκια Βαρσοβίας 4 (9-24)
4. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3 (5-8)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα