Παναιτωλικός - Πανθρακικός 1-0 (vid)

Νίκος Τσιώκος
Παναιτωλικός - Πανθρακικός 1-0 (vid)

bet365

Μετά από 3 χρόνια και 9 σερί ήττες ο Παναιτωλικός ξαναγεύτηκε την νίκη στο Κύπελλο! Το εύστοχο πέναλτι του Ουάρντα (η παράβαση έγινε εκτός περιοχής) διαμόρφωσε το 1-0 κόντρα στον Πανθρακικό!

Ο Παναιτωλικός τα κατάφερε! Έσπασε την κατάρα του Κυπέλλου, που κρατούσε από τον Οκτώβριο του 2013, πανηγύρισε την πρώτη νίκη μετά από 3 χρόνια στο θεσμό, αφού επικράτησε με 1-0 του Πανθρακικού στο Αγρίνιο, και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης.

Tο πέναλτι έκανε τη διαφορά

Ο Παναιτωλικός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, όμως απείλησε σε λίγες περιπτώσεις, τη στιγμή που ο Πανθρακικός δεν είχε ούτε μία τελική σε 45 λεπτά. Ωστόσο, στην πρώτη φάση του αγώνα οι Αγρινιώτες άνοιξαν και το σκορ.

Στο 11' κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Ρουσσάκη, όμως φάνηκε ότι ήταν εκτός περιοχής, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει παράβαση. Ο Ουάρντα το εκτέλεσε εύστοχα στο αμέσως επόμενο λεπτό και οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Από εκεί κι έπειτα δεν είδαμε πολλά πράγματα, αν και ξαναλέμε ότι τα «καναρίνια» είχαν τα ηνία.

Στο 29' ακυρώθηκε σωστάτο γκολ του Πετρούση ως οφσάιντ, ενώ στο 39' σημειώθηκε η επόμενη μεγάλη φάση στο ματς, όταν ο Λεντέσμα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή και αυτό που επιχείρησε στην επαναφορά κατέληξε άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την κεφαλιά του Ουάρντα στο 44', η οποία είχε την ίδια κατάληξη.

Λίγα πράγματα, έμεινε το 1-0

Στην επανάληψη, επίσης, δεν είδαμε πολλά πράγματα σ' ένα μέτριο παιχνίδι. Στο 56' είχαμε την πρώτη επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων, με τον Πετρούση να επιχειρεί να κρεμάσει, αλλά δίχως επιτυχία, τον Κριστιάνο, με το σουτ του Μάρκος Πάουλο να περνάει εκτός στο 57', όπως και η κεφαλιά του Τομανέ στο 64', έπειτα από σέντρα του Ουάρντα.

Ακολούθησαν οι αλλαγές των δύο προπονητών, με τις φάσεις να απουσιάζουν στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και ο Παναιτωλικός έσπασε την κατάρα του Κυπέλλου για να φτάσει τους 3 βαθμούς και να μπει στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κριστιάνο, Μύγας, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκιας, Καμαβουάκα, Μάρκος Πάουλο (70' Βασιλούδης), Ουάρντα (76' Γιαννιώτης), Κλέσιο, Λεντέσμα (62' Κουτρουμάνος), Τομανέ.

Πανθρακικός (Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Πετρούσης (67' Γκιντίδης), Γαβριηλίδης, Μήλιος, Ρομπέρ (77' Φουρκάν), Χαλκιαδάκης, Ρουσσάκης, Κάρδαρης, Κουσίδης (63' Μπεκατώρος), Ψάλτης, Μυρθιανός.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα