Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

bet365

Ο Κριστιάνο έβαλε τρία, καθάρισε την Ατλέτικο (0-3) και σφράγισε με θρίαμβο της Ρεάλ το τελευταίο μαδριλένικο ντέρμπι πρωταθλήματος του «Βιθέντε Καλδερόν».

Ολη η ιστορία γύρω από το ντέρμπι της πρωτεύουσας τριγύριζε στο αντίο του γηπέδου. Από του χρόνου η Ατέτικο θα αγωνίζεται στην «Πεϊνέτα», αλλά η τελευταία επίσκεψη της Ρεάλ άφησε έναν εφιάλτη για αντίο στο «Βιθέντε Καλδερόν». Για την ακρίβεια ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο που εμφανίστηκε σαν μπουλντόζα και το γκρέμισε συθέμελα πριν την ώρα του. Ο CR7 έγινε ο μοναδικός που σημειώνει δύο χατ τρικ εκεί μέσα και οδήγησε την ομάδα του στο εμφατικό 0-3, δίνοντας της αέρα τεσσάρων βαθμών από την Μπαρτσελόνα και εννέα από τους Ροχιμπλάνκος.

Και όλα αυτά με τους Μερένγκες πληγωμένους από τις απουσίες των Κρόος, Πέπε, Καζεμίρο, Μοράτα και τους Σέρχιο Ράμος, Μπενζεμά ανέτοιμους στον πάγκο. Γενικότερα, ήταν το κορυφαίο παιχνίδι που έχει κοουτσάρει ο Ζινεντίν Ζιντάν. Οι φιλοξενούμενοι τα έκαναν όλα τέλεια και δεν δέχτηκαν ούτε μία κανονική φάση από τους γηπεδούχους. Μόνο μία προβολή στο α' μέρος του Καράσκο και ένα ακόμα σουτ του στην επανάληψη. Τίποτ' άλλο παρά μονάχα κουβάλημα της μπάλας και απουσία επιθετικών ιδεών.

Ο Κριστιάνο προειδοποίησε στο 11', αλλά ο Ομπλάκ έκανε τεράστια επέμβαση στην κεφαλιά του. Στο 23' ωστόσο, δεν μπόρεσε να αντιδράσει, καθώς στην εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου, η μπάλα άλλαξε πορεία στο τείχος και ξεγέλασε τον Σλοβένο πορτιέρο. Από εκεί και έπειτα η Βασίλισσα διαχειρίστηκε ιδανικά την πίεση που της ασκήθηκε. Στο 61' ο Τσόλο Σιμεόνε ρίσκαρε, έκανε επιθετικές αλλαγές, έβγαλε τον μοναδικό κόφτη του (Γκάμπι) και τελικά το πλήρωσε με δύο ακόμα γκολ στην πλάτη.

Στο 68' ο Ομπλάκ έπιασε στην γωνία του σουτ του Ισκο, ο οποίος έκανε μαγική εμφάνιση, μάλλον την καλύτερη του με τα λευκά. Ενα λεπτό αργότερα ο Σάβιτς έκανε λάθος εκτίμηση και το τάκλιν του βρήκε αέρα, ο Ρονάλντο έπεσε πάνω του και κέρδισε το πέναλτι, που σωστά έδωσε ο διαιτητής. Ευστόχησε και στο 77' ολοκλήρωσε την εκπληκτική βραδιά του. Ο Μπέιλ έκανε την παράλληλη και ο CR7 πλάσαρε χαλαρά, για το 18ο του γκολ στο ντέρμπι, του οποίου πλέον είναι ο θρυλικός αρχισκόρερ, ξεπερνώντας τα 17 του Αλφρέδο Ντι Στλεφανο.

Μετά από έξι επισκέψεις εκεί χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, η Ρεάλ πήρε ιστορικό διπλό και διεύρυνε το τρελό αήττητό της στο πρωτάθλημα (24 αγωνιστικές), που κρατάει από την ήττα εντός πέρσι τον Φεβρουάριο από την Ατλέτικο. Πάνω απ' όλα όμως απέκτησε αέρα κορυφής, ενώ αντιθέτως, η Ατλέτικο, λογικά δεν μπορεί να επιστρέψει στο κυνήγι του τίτλου...

* Με 352 γκολ Κριστιάνο έγινε ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που ξεπερνάει τα 350+ μετά τους Τζίμι Γκριβς (366), Γκερντ Μίλερ (365)!

* Με 265 ματς είναι η αναμέτρηση που έχει επαναληφθεί περισσότερες φορές στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Σάβιτς, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι (61' Κορέα), Κόκε, Καράσκο, Σαούλ, Γκριεζμάν, Τόρες (61' Γκριεζμάν)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Νάτσο, Βαράν, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Ισκο (79' Μπενζεμά), Λούκας Βάθκεθ (86' Ασένσιο), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (83' Χάμες Ροδρίγκες).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα