Η Suddeutsche Zeitung για Γιαννίκο, διαφθορά και εγκληματική οργάνωση

Η Suddeutsche Zeitung για Γιαννίκο, διαφθορά και εγκληματική οργάνωση

Gazzetta team
Η Suddeutsche Zeitung για Γιαννίκο, διαφθορά και εγκληματική οργάνωση

bet365

Η βαυαρική εφημερίδα ασχολείται με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση και το πόστο του Θοδωρή Γιαννίκου στη FIFA.

«Ο προστάτης από έναν σύλλογο-σκάνδαλο», αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο της η Suddeutsche Zeitung, η οποία συνδέει το θέμα Γιαννίκου-Θεοδωρίδη με την απόφαση της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να στηρίξει τον Σεφέριν για πρόεδρο της UEFA και όχι τον Ολλανδό Φον Πράαγκ. Όπως τονίζουν οι Γερμανοί, ήταν πως η απόφασή του είχε να κάνει με το ότι δεν ήθελε συνεργασία με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Το δημοσίευμα στη συνέχεια, αφού τονίζει ότι ο Θεοδωρίδης παραμένει πανίσχυρος, είναι ο γιος του «αντιπρόεδρου του μεγάλου ελληνικού συλλόγου του Ολυμπιακού, ο οποίος αποτελεί στόχο των δικαστικών αρχών εδώ και χρόνια». Στη συνέχεια, αναφέρεται στις κατηγορίες του Βαγγέλη Μαρινάκη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμό και δωροδοκία και τονίζει: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο επικρατεί ένα χάος διαφθοράς», κάνοντας αναφορά στον πρόσφατο εμπρησμό του σπιτιού του Μπίκα.

Οι βαυαροί αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού αρνείται τις κατηγορίες και ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό για τον Σάββα Θεοδωρίδη, όπως και για τον Γιαννίκο. Ωστόσο, καυτηριάζουν την επιλογή του τελευταίου από τη FIFA και αναρωτιούνται: «δεν θα έπρεπε αυτός που θα αντιμετωπίσει την κρίση, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο σε έναν σύλλογο σκανδάλων για χρόνια (ανεξάρτητα από την προσωπική του εμπλοκή) να έχει ισχυρότερες αποδείξεις για την ποιότητά του από το απλά να μην έχει ακουστεί το όνομά του ως εμπλεκόμενο σε εγκληματική δραστηριότητα; To ολοένα και πιο στενό τρίγωνο Ολυμπιακού, UEFA, FIFA δεν δείχνει διάθεση να απαντήσει σε αυτό. Οι Ομοσπονδίες όμως έχουν ανάγκη να ακούσουν κάποιες εξηγήσεις».

 

Τελευταία Νέα