Ο «Φινλανδός» Κανακούδης

Γιώργος Ντυμένος
Ο «Φινλανδός» Κανακούδης

bet365

Ο 32χρονος μπακ ολοκλήρωσε ακόμη μία σεζόν στην Ιντερ Τούρκου και μεταφέρει στο gazzetta.gr τις εμπειρίες του από την χώρα της Σκανδιναβίας
Το Τούρκου σε «μαγεύει». Μπορεί να μην είναι μεγάλο σε πληθυσμό, αλλά αποτελεί το πολιτιστικό κέντρο της Φινλανδίας. Είναι η παλαιότερη πόλη της που ιδρύθηκε, η πρώτη της πρωτεύουσα και με ψυχές που δεν ξεπερνούν τις 200.000, αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό για όσους βρίσκονται στην Σκανδιναβία. Δεν μπορούσε να μην υπάρχει εκεί ένας Ελληνας. Ο λόγος για τον Πέτρο Κανακούδη. Ο 32χρονος μπακ ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες την δεύτερή του σεζόν στην τοπική Ιντερ, που συνδυάστηκε με ακόμη μία παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.
Με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη και θητεία μεταξύ άλλων σε Αστέρα Τρίπολης, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα, Ηρακλή και Πλατανιά, βρίσκεται περίπου 3.200 χιλιόμετρα από την «βάση» του. Ο έμπειρος αριστερός οπισθοφύλακας μίλησε στο gazzetta.gr για τις εμπειρίες του στην μακρινή χώρα, αλλά και το μέλλον του. Η σεζόν εκεί ολοκληρώθηκε, η Ιντερ Τούρκου του κατέθεσε πρόταση ανανέωσης καθώς εκ νέου ήταν εκ των κορυφαίων της, αλλά ακόμη τα πάντα είναι «ρευστά».
-Πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή στην Φινλανδία;
Το πρώτο διάστημα ήταν αρκετά δύσκολο μιας κ εντελώς ξαφνικά βρέθηκα σε μια χώρα εντελώς διαφορετική από την δίκη μας, αντιμέτωπος με ανθρώπους που λειτουργούν διαφορετικά σε όλους τους τομείς. Τόσο στον χώρο εργασίας μου, όσο και στην καθημερινότητα γενικότερα. Η επιθυμία μου να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό με βοήθησε να προσπεράσω γρήγορα τις αρχικές αλλαγές στην καθημερινότητα μου κ τώρα νιώθω καλά και οικεία με το περιβάλλον στην Φινλανδία.
-Τι συνήθειες άλλαξες και ποιες νέες αποκόμισες;
Εχει αλλάξει η οδική μου συμπεριφορά (σ.σ. γέλια). Εχω αποκτήσει περισσότερη υπομονή στο τιμόνι, αλλά και γενικότερα. Παράλληλα έχουν αλλάξει τα ωράρια του φαγητού και πλέον έχω βάλει πρόγραμμα στην καθημερινότητα μου... Ακόμη μια συνήθεια που έχω αποκομίσει επίσης είναι να... αντέχω στο κρύο (σ.σ. γέλια).
-Οι διαφορές της Σούπερ Λιγκ με το εκεί πρωτάθλημα ποιες είναι;
Αφορά κυρίως την λειτουργικότητα. Την ροή της σεζόν. Υπάρχουν περίοδοι που σε δύο εβδομάδες μπορεί να παίξουμε πέντε ή και έξι παιχνίδια συνεχόμενα. Εδώ (σ.σ. Στην Ελλάδα) αυτό συμβαίνει μόνο στις ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Εκτός των άλλων δεν υπάρχει ο φανατισμός που υπάρχει στην Ελλάδα. Οι αντιδράσεις του κόσμου μετά από κάποιο χαμένο αγώνα στην Φιλανδία, είναι σε λίγο πιο... πολιτισμένο ύφος (σ.σ. γέλια).
-Ο κόσμος είναι τόσο «ψυχρός» όσο φανταζόμαστε εμείς εδώ τους Φινλανδούς;
Δεν εκδηλώνει τα συναισθήματά του. Είτε αυτά είναι χαράς, είτε θυμού, είτε λύπης. Παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Είναι ένας συγκροτημένος λαός, που δείχνει συγκρατημένος στην συμπεριφορά του.
-Σε ρωτούσαν για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τα όσα γίνονται εδώ;
Τους αρέσει η Ελλάδα σαν χώρα. Πολλοί συμπαίκτες μου την έχουν επισκεφτεί για διακοπές. Κυρίως τα νησιά μας και την ξέρουν. Εδώ ο κόσμος γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και το ποσό δύσκολα είναι τα πράγματα στην πατρίδα μας. Ενημερώνονται και ενδιαφέρονται.
-Μετά από τόσο καιρό στην Φιλανδία, χιόνι ή θάλασσα είναι το καλύτερο;
Κάθε εποχή έχει την μοναδικότητα κ την ομορφιά της. Χρειάζονται και τα δύο για να έχουν ισορροπία, αλλά να σου πω την αλήθεια... θα προτιμούσα να είχε για δύο μήνες περισσότερο καλοκαίρι (σ.σ. Γέλια). Οπότε θα πω θάλασσα...
-Η επόμενη ημέρα για σένα;
Αρκετή ξεκούραση. Το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ κουραστικό και με πολύ άγχος. Και για μένα και για την ομάδα. Στην Ιντερ Τούρκου θέλουν να μείνω και μου το πρότειναν. Ωστόσο έχω καιρό μπροστά μου για να πάρω τις αποφάσεις μου.
 

Τελευταία Νέα