Η «δεύτερη ευκαιρία» του Ματέους και ο ΠΑΟΚ

Η «δεύτερη ευκαιρία» του Ματέους και ο ΠΑΟΚ

Η «δεύτερη ευκαιρία» του Ματέους και ο ΠΑΟΚ

bet365

Ο Γιώργος Σαββίδης, ουσιαστικά, προανήγγειλε μεταγραφές τον Ιανουάριο και ο… χορός έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Μικράς Ασίας! Ο Ματέους που ξαναεπιστρέφει και οι υπόλοιπες περιπτώσεις...

Στον ΠΑΟΚ, λένε, πως έχουν εντοπίσει το πρόβλημα και που ακριβώς «πονάει» η ομάδα, ποιες θέσεις δεν ενισχύθηκαν το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα το -αν μη τι άλλο- γεμάτο (από πρόσωπα) ρόστερ να παρουσιάζει ελλείψεις. Το είπε ο Γιώργος Σαββίδης τη Δευτέρα: «Ξέρουμε ποιο είναι το πρόβλημα και θα το διορθώσουμε το χειμώνα».

Οι κινήσεις θα γίνουν, βασικά, στον άξονα με την περίπτωση του Ματέους Λέιτε Νασιμέντο άρχισε να ξανασυζητείται στην Τούμπα από την στιγμή που υπάρχουν οι βάσεις και οι προϋποθέσεις για να ανοίξει εκ νέου μια κουβέντα γύρω από την περίπτωσή του.

Ο Βραζιλιάνος το καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ. Μόνο που έμεινε με το… στυλό στο χέρι, καθώς η εμπλοκή την τελευταία στιγμή της Σιγιαζουάνγκ τον έστειλε στην Κίνα. Ήταν καθαρά επιλογή του 33χρονου πρώην μεσοεπιθετικού της Ντνίπρο να προτιμήσει τα πολλά χρήματα των Κινέζων, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ποδοσφαιρική λογική δεν υπήρχε σ’ εκείνη την απόφαση του Ματέους, που γνώριζε ότι γύρω απ’ αυτόν θα «χτιζόταν» μια ολόκληρη ομάδα, άρα θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς Βλάνταν Ίβιτς –κατά πρώτο λόγο- και Λούμπος Μίχελ έδειχναν βέβαιοι για την αξία του.

Ο Ματέους έβαλε αρκετές χιλιάδες δολάρια στον προσωπικό του λογαριασμό, τα τριπλάσια χρήματα απ’ ότι του έδινε ο ΠΑΟΚ, σημείωσε επτά γκολ με την Σιγιαζουάνγκ, αλλά ο υποβιβασμός της φανέρωσε και τις πραγματικές δυνατότητες της. Ο Βραζιλιάνος έχει το δικαίωμα να λύσει το συμβόλαιο του και το ζητούμενο είναι αν μπορεί ο «Δικέφαλος» να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρει τον καλό του φίλο, Λέο Μάτος, θα είναι συμπαίκτης ξανά με τον Εβγέν Σάχοφ, άρα δεν τίθεται θέμα προσαρμογής, παρά μόνο συμφωνία στο οικονομικό. Και επειδή στη μέση εμπλέκεται ακόμη η Σιγιαζουάνγκ, μπορεί η περίπτωσή του να τραβήξει χρονικά, με συζητήσεις και διαπραγματεύσεις γύρω από την αποζημίωση, μέχρι να αποδεσμευτεί πλήρως από τους Κινέζους.

Ο Λούμπος Μίχελ έχει πρόσβαση και άριστες σχέσεις με τον Ουκρανό μάνατζερ του Ματέους, το θέμα είναι να μην εμπλακούν κι άλλοι ατζέντηδες στην υπόθεση, όπως ακριβώς συνέβη το καλοκαίρι, όταν ουσιαστικά Έλληνας μάνατζερ «ακύρωσε» τη μεταγραφή φέρνοντας την πρόταση της κινέζικης ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ έχει κοιτάξει και συζητήσει, με διάφορους ατζέντηδες, για την περίπτωση του Νεμάνια Μαξίμοβιτς της Αστάνα κι όντως ο 22χρονος διεθνής Σέρβος ανασταλτικός μέσος είναι στα υπόψη για την ενίσχυση της ομάδας στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Η περίπτωση του, όμως, παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες και μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Πάντως, είναι ένας ποδοσφαιριστής που ενδιαφέρει και το όνομά του συζητήθηκε, έγινε το ανάλογο σκάουτινγκ και η εισήγηση είναι θετική.

Κάτι τέτοιο δε φαίνεται να ισχύει για την περίπτωση του Αλβανού Λουλάκου, όποιος ρίξει μια ματιά στο βιογραφικό του θα καταλάβει το γιατί, ενώ στην Τούμπα αναζητούν κάτι πολύ καλύτερο από τον Ρουμάνο επιθετικό της Λουντογκόρετς, Κλαούντιου Κεσέρου για τη θέση του φορ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει χρόνο και χώρο να γραφθούν και να ακουστούν πολλά ονόματα, να αναπτυχθούν ουκ ολίγα μεταγραφικά σενάρια, το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα μετέθεσαν πολύ νωρίς την κουβέντα και πάλι στα μεταγραφικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα