Ο Ολλανδός Ρέκβαρτ υποψήφιος αρχιδιαιτητής της Super League!

Ο Ολλανδός Ρέκβαρτ υποψήφιος αρχιδιαιτητής της Super League!

bet365

Ο Ολλανδός παρατηρητής της UEFA στο Champions League, Χανς Ρέικβαρτ, ο οποίος είχε διατελέσει αρχιδιαιτητής στην Κύπρο είναι ένα από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι μετά τις παραιτήσεις των μελών της ΚΕΔ.

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά την απόφαση του Γιώργου Μπίκα, του Γιάννη Τσαχειλίδη και του Δημήτρη Καλύβα να παραιτηθούν από τις θέσεις τους στην ΚΕΔ εξαιτίας των απειλών προς το πρόσωπο του κ. Τσαχειλίδη το βράδυ της Παρασκευής (4/11) επαναφέρουν στην ατζέντα την πρόσληψη ξένου αρχιδιαιτητή

H επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ καλείται στη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη να λάβει απόφαση σε συνεννόηση για τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη για τον άνθρωπο που θα αναλάβει το βάρος της διαιτησίας με τις πιθανότητες να επιλεγεί ξένος αρχιδιαιτητής να είναι μεγάλες.

Ένα από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν είναι αυτό του Ολλανδού, Χανς Ρέικβαρτ, ο οποίος είχε συνεργαστεί για σχεδόν τέσσερις σεζόν με την κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποτελώντας προσωπική επιλογή του αξιωματούχου της UEFA.

Ο πολύπειρος Ολλανδός ρέφερι, Χανς Ρέικβαρτ είχε παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2011 από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ως ο εκσυγχρονιστής της κυπριακής διαιτησίας προκειμένου να καταλαγιάσει τον θόρυβο από τις διαμαρτυρίες, αλλά και τις αντιδράσεις για τα «φαλτσοσφυρίγματα» στη Μεγαλόνησο.

Ο Ρέικβαρτ είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2015, ωστόσο από τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς η κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία κίνησε τις διαδικασίες αντικατάστασης του.

Ο 67χρονος αρχιδιαιητής, όπως έχει συμβεί και σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν κατάφερε να βάλει την σφραγίδα του στο κυπριακό ποδόσφαιρο, με τον Τύπο, αλλά και τις ομάδες στην πλειονότητα του να τον κρίνουν ως ανεπαρκή.

Το δ.σ. Της ΚΟΠ είχε εξουσιοδότησει τον πρόεδρο Κωστάκη Κουτσοκούμνη προκειμένου να προχωρήσει στη διαδικασία εξεύρεσης του ατόμου για την αναπλήρωση του κενού που θα αφήσει ο Ρέικβαρτ.

Όπως και έγινε, με τον Ιρλανδό Αλαν Σνόντι να αναλαμβανει νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως προτού γίνουν περικοπές στις αποδοχές του Ρέικβαρτ, ο Ολλανδός αμείβονταν με 300.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ταξίδευε στην Κύπρο 1-2 φορές τον χρόνο. Περίπτωση δηλαδή ανάλογη με εκείνη του Χιου Ντάλας.

Ο Ρέικβαρτ ήταν από τους κορυφαίους διαιτητές στην ολλανδική Eredivisie σφυρίζοντας για τουλάχιστον 11 χρόνια (1986-1997).

Έχοντας άριστες διασυνδέσεις στα κλιμάκια της UEFA, όχι μόνο δεν μένει ανενεργός αλλά συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως παρατηρητής σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Τελευταία Νέα