Αήττητη η Λέστερ, δυνατά η Πόρτο!

Gazzetta team
Αήττητη η Λέστερ, δυνατά η Πόρτο!

bet365

Η Λέστερ δε δέχθηκε γκολ ούτε στη Δανία, απέσπασε ισοπαλία 0-0 από την Κοπεγχάγη και παρέμεινε στην κορυφή. Μεγάλη νίκη η Πόρτο και πιο κοντά στην πρόκριση.

Και η Λέστερ το... βιολί της! Μπορεί να μην ήρθε το 5 στα 5 στον όμιλο, ωστόσο κράτησε το μηδέν στη Δανία κι έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη ομάδα στο θεσμό με μηδέν παθητικό στις πρώτες τέσσερις στροφές! Η πρωταθλήτρια Αγγλίας απέσπασε ισοπαλία από την Κοπεγχάγη και διατηρήθηκε στην κορυφή. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να υπερκεράσουν το εμπόδιο της ομάδας του Ρανιέρι κι έπεσαν στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι Αλεπούδες με έναν πόντο τσεκάρουν εισιτήριο για τους «16», ενώ η πρωταθλήτρια Δανίας θα τα παίξει όλα για όλα στο επόμενο εντός έδρας ματς με την Πόρτο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, πίεσαν αρκετά και δεν άφησαν τις Αλεπούδες να δημιουργήσουν. Βέβαια, και ο Ρανιέρι είχε την ομάδα του εξαιρετικά στημένη, με συνέπεια οι Δανοί να μην απειλήσουν ιδιαίτερα τον Σμάιχελ. Η Λέστερ ήταν αυτή που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς, ενώ μετά το 60' είχε τον έλεγχο. Ωστόσο, Μαχρέζ και Βάρντι δεν κατάφεραν να βρουν στόχο στις προσπάθειές τους. Βέβαια, η μεγαλύτερη στιγμή του ματς ήρθε στο 70' για την Κοπεγχάγη, όταν ο Βέρμπιτς από εξαιρετική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει.

Μεγάλη νίκη, φουλ για πρόκριση!

Με τον Κασίγιας να σπάει ρεκόρ και τον Σίλβα να βρίσκει τη λύση, η Πόρτο επικράτησε 1-0 της Μπριζ, μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης, ενώ διατήρησε μαθηματικές ελπίδες πρωτιάς. Οι Δράκοι ήταν καλύτεροι, πίεσαν κι έχασαν δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μαρκάνο και τον Τέγιες. Ωστόσο, ο Σίλβα στο 37' με κεφαλιά και... τύχη διαμόρφωσε το 1-0. Ο Κασίγιας δε δέχθηκε γκολ σε 54 ματς Champions League και πέρασε στην ιστορία! Οι Βέλγοι προσπάθησαν στην επανάληψη, αλλά δεν κατάφεραν κάτι και... αποκλείστηκαν!

Βαθμολογία

1. Λέστερ 5-0 10
2. Πόρτο 4-3 7
3. Κοπεγχάγη 5-2 5
4. Μπριζ 1-10 0

Επόμενη αγωνιστική 22/11
Κοπεγχάγη - Πόρτο
Λέστερ - Μπριζ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα