Απόφαση σοκ για τη Φίτεσε, αφαίρεση 18 βαθμών και υποβιβασμός έπειτα από 35 χρόνια

Απόφαση σοκ για τη Φίτεσε, αφαίρεση 18 βαθμών και υποβιβασμός έπειτα από 35 χρόνια

Φίτεσε

bet365

Η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αφαίρεσε 18 βαθμούς από τη Φίτεσε λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και ο ιστορικός σύλλογος έπειτα από 35 χρόνια στην Eredivisie πήρε τον δρόμο του υποβιβασμού.

Απόφαση σοκ για τη Φίτεσε, η οποία έπειτα από 35 χρόνια στην Εredivisie υποβιβάστηκε, μιας και η ολλανδική Ομοσπονδία αποφάσισε την αφαίρεση 18 βαθμών. Ο ιστορικός σύλλογος βρέθηκε στο -1 και φυσικά δεν έχει καμία τύχη. Ο λόγος της απόφασης βασίστηκε στο γεγονός πως η Φίτεσε δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις αδειοδότησης. Μέσα στην εβδομάδα, ο σύλλογος τόνισε πως αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, αλλά αρνήθηκε ότι οδεύει προς τη χρεοκοπία. Η αχτίδα ελπίδας για παραμονή στην κατηγορία σβήστηκε και πλέον η ομάδα μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά.

Αλλωστε, το θέμα φαίνεται πως είναι ακόμα πιο σοβαρό, μιας και η επιτροπή αδειοδότησης της KNVB κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν «ενδείξεις» ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ήλεγχε ή ασκεί ακόμα έλεγχο στη Φίτεσε και ότι υπήρχαν «κίνδυνοι» ότι οι κυρώσεις είχαν παραβιαστεί. Η Ομοσπονδία τόνισε πως θα αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας του υπουργείου.

Σε ανακοίνωσή της η KNVB δήλωσε ότι η πρωτοφανής τιμωρία οφείλεται στην «σοβαρότητα» των παραβιάσεων του ολλανδικού συστήματος αδειοδότησης των ομάδων.

 

Τελευταία Νέα