U21 Ελλάδα - Ανδόρρα 1-0: Επιστροφή στις νίκες με υπογραφή Σουρλή

Νότης Χάλαρης
ελλαδα

bet365

Η Εθνική Ελπίδων άφησε πίσω την ήττα-σοκ από τη Λευκορωσία και επικράτησε με 1-0 της Ανδόρρας για τα προκριματικά του EURO 2025 U21.

Η ήττα από τη Λευκορωσία μπορεί αν αποδειχθεί καταδικαστική για την πρόκριση στα τελικά του EURO 2025 U21 αλλά η Εθνική Ελπίδων αντέδρασε κόντρα στην Ανδόρρα και επικράτησε με 1-0 στην Τρίπολη.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, με του φιλοξενούμενους να προσπαθούν σε αντεπιθέσεις να απειλήσουν την Ελλάδα.

Εν τέλει τον δρόμο προς τα δίχτυα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου τον βρήκε η χώρα μας, όταν έχτισε εξαιρετικά την επίθεση της από τα δεξιά, ο Αποστολάκης κουβάλησε την μπάλα και προώθησε στον Κρυπαράκο.

Ο εξτρέμ του ΟΦΗ βρήκε εξαιρετικά τον Σουρλή στην περιοχή, ο οποίος τσίμπησε με υπέροχο τρόπο την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο πορτιέρε, κάνοντας το 1-0 στο 42'.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της αλλά το σουτ του Αποστολόπουλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κατέληξε λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η χώρα μας κράτησε το υπέρ της σκορ και έψαξε και δεύτερο τέρμα, κάτι που έφτασε κοντά στο να το πετύχει στο 90+6'.

Συγκεκριμένα ο Τζίμας πίεσε ψηλά την αντίπαλη άμυνα, έκλεψε την μπάλα και ο Ντε Κάστρο έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, με αποτέλεσμα να μπει στη θέση του ο Ραμπέλο.

Ο Κωνσταντόπουλος εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο νεαρός πορτιέρε απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς, με την Εθνική Ελπίδων να παίρνει μία σημαντική νίκη.

Ελλάδα: Τζολάκης, Κρυπαράκος, Καλογερόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Αποστολόπουλος, Κουρφαλίδης (56΄ Δαρέλας), Σουρλής, Μεταξάς (84΄ Καραμάνης), Αποστολάκης (84΄ Παναγιώτου), Τζίμας (56΄ Κοσίδης), Παναγίδης (71΄ Σοφιανός).

Ανδόρα: Ντε Κάστρο, Μπέλίντο, Ολιβέϊρα, Ρόμπινατ, Μπόρα, Φερέϊρα (71΄ Ροντρίγεζ), Ροντρίγκο (85΄ Πουϊγκσεγούρ), Μπάμπο, Ιζκιέρδο, Ρόσας, Σόλα (71΄ Γκούμα, 90+6΄ Ραβέλο).

Πρόγραμμα

Ελλάδα - Ανδόρρα 1-0
Πορτογαλία - Κροατία 5-1

Βαθμολογία

1. Πορτογαλία 18β. (7 ματς)
2. Ελλάδα 14β. (8 ματς)
3. Κροατία 13β. (6 ματς)
4. Νησιά Φερόε 7β. (6 ματς)
5. Λευκορωσία 6β. (9 ματς)
6. Ανδόρρα 3β. (8 ματς)

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα