Χρήστος Αλεξίου στο Gazzetta: «Θέλουμε να πάμε στο EURO και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της διοργάνωσης»

ελλαδα

bet365

Ζει το όνειρο της ιταλικής φινέτσας μέσα από τις ακαδημίες της Ίντερ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις επιλογές του Τάσου Θέου για την Εθνική Νέων. Ο Χρήστος Αλεξίου μίλησε στο Gazzetta για την παρουσία του στο ιταλικό κλαμπ αλλά και τους στόχους με το εθνόσημο.

Πέρασε με δυσκολία στην Elite Round του EURO U19 και πλέον απέναντι σε Πορτογαλία, Δανία και Σερβία, η Εθνική Νέων διεκδικεί μία θέση στα τελικά της Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ο Τάσος Θέος ανακοίνωσε τους «εκλεκτούς» για την τριάδα αγώνων που έχει μπροστά της η χώρα μας και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ένα μέλος από την Primavera της Ίντερ και ο λόγος για τον Χρήστο Αλεξίου.

Ο 18χρονος στόπερ κόστισε συνολικά 350 χιλιάδες ευρώ για να αφήσει τον Ατρόμητο και να φορέσει τη φανέλα του κλαμπ, με την εξέλιξή του να γίνεται με εξαιρετικούς ρυθμούς και άπαντες στο κλαμπ να είναι ευχαριστημένοι μαζί του.

Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta για την παρουσία του στην Ιταλία, το επίπεδο της Ίντερ αλλά και τους στόχους που έχει με την Εθνική Νέων, μέσα από αυτή την τριάδα αγώνων.

- Πότε ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;

«Το ποδόσφαιρο το ξεκίνησα ότι ήμουν τεσσάρων χρονών. Ο πατέρας μου με ενέπνευσε να ξεκινήσω το ποδόσφαιρο γιατί από πολύ μικρή ηλικία ήμασταν μαζί και πηγαίναμε σε γήπεδα για να παίξουμε και βλέπαμε αγώνες στην τηλεόραση».

- Ποιον είχες ως είδωλο και σε ποια θέση εκτός του στόπερ έπαιζες μικρός;

«Είδωλο μου ήταν ο Σέρχιο Ράμος γιατί μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε, η αγωνιστικότητα του και ο δυναμισμός του. Φυσικά και έχω περάσει και εγώ από διάφορες θέσεις όταν ήμουν μικρός όπως για παράδειγμα αμυντικό χάφ».

- Υπάρχει κάποια συμβουλή που θυμάσαι ακόμα;

«Η συμβουλή που έχω πάρει από όταν ήμουν ακόμα μικρός ηλικιακά ήταν πως πρέπει να έχω χαμηλά το κεφάλι, να προπονούμαι σκληρά και να μην τα παρατάω. Γιατί μόνο μέσα από αυτά θα μπορούσε να έρθει η επιτυχία. Τις συμβουλές αυτές τις έχω πάρει από τους γονείς μου που από την αρχή ήταν στο πλευρό μου. Οι ίδιοι είναι χαρούμενοι που ακολουθώ το ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο εφόσον αυτό μου δίνει χαρά».

- Στον Ατρόμητος πώς και πότε πήγες και αν είχες ποτέ προτάσεις από μεγαλύτερα κλαμπ;

«Στον Ατρόμητο πήγα στην Κ14 όπου έμεινα εκεί για τρία χρόνια περίπου. Στον Ατρόμητο πήγα επειδή με είχαν ζητήσει από όταν έπαιζα στον Απόλλωνα Σμύρνης και έτσι αποφάσισα πως ήταν καλό για εμένα να πάω στην ομάδα του Ατρόμητου. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν είχα κάποιες άλλες προτάσεις από άλλες ομάδες γιατί έφυγα μικρός σε ηλικία για την Ίντερ».

- Ποιο είναι το μεταγραφικό story με την Ίντερ και αν ήταν εύκολη απόφαση να πας μόνιμα στην Ιταλία;

«Είχαν έρθει σκάουτ σε κάποιους αγώνες που έπαιζα με την Κ17 του Ατρόμητου για να με δουν και έτσι έγινε όλο. Η απόφαση ήταν εύκολη για μένα καθώς είχα την έγκριση και το οκ των γονιών μου. Φυσικά όμως είναι αρκετά δύσκολο να φύγει ένα παιδί στα 16 του χρόνια και να μείνει μόνος του σε μια ξένη χώρα. Θυμάμαι πως είχα άγχος για το πως θα είναι η ομάδα και για το αν ταιριάξω μαζί τους. Βέβαια μόλις έφτασα εκεί μου έφυγε το άγχος και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για να ξεκινήσω τις προπονήσεις και να παίξω τους πρώτους μου αγώνες».

- Το δυσκολίες αντιμετώπισες εκεί;

«Από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που μπορεί να έχει κάποιος όταν μετακομίζει σε μια ξένη χώρα είναι κυρίως ο αποχωρισμός από την οικογένεια του και τους φίλους του καθώς και η ξένη γλώσσα. Η προσαρμογή μου όμως ήταν εύκολη αφού με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου από την πρώτη στιγμή που πήγα εκεί».

- Πάμε στο κομμάτι της Εθνικής Ελλάδος. Έχετε μπροστά σας τρία δύσκολα παιχνίδια. Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν είδες την κλήρωση;

«Είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος. Όλες οι ομάδες είναι καλές και ανταγωνιστικές. Μου άρεσε από την πρώτη στιγμή η κλήρωση καθώς θα παίξουμε ωραία και δυνατά παιχνίδια και είμαστε έτοιμοι για την πρόκριση».

- Έχετε μιλήσει για τα συγκεκριμένα παιχνίδια;

«Φυσικά και μιλήσαμε. Έχουμε κάνει αναφορές για όλες τις ομάδες αφού στόχος μας είναι η πρόκριση και θέλουμε να είμαστε στο 100% έτοιμοι».

- Ποιο είναι το στόχος;

«Ο στόχος θα είναι πάντα ο ίδιος. Θέλουμε να πάμε στο EURO και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της διοργάνωσης».

- Ποιο θα είναι το κλειδί πιστεύεις για να προκριθείτε;

«Και τα τρία παιχνίδια είναι εξίσου σημαντικά. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε καθένα από τα παιχνίδια και να ξεκινήσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα από το πρώτο παιχνίδι».

- Τι σημαίνει για εσένα να φοράς το εθνόσημο;

«Νιώθω πολύ περήφανος και πολύ μεγάλη τιμή που μπορώ να αντιπροσωπεύω την χώρα μου!»

- Σκέφτεσαι καθόλου και την κλήση σου στην πρώτη ομάδα στο μέλλον;

«Σίγουρα είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος να παίξω στην πρώτη ομάδα. Νομίζω ότι κάθε παιδί που ασχολείται με το ποδόσφαιρο το έχει σαν όνειρο».

- Πες μου λίγα λόγια και για τον Τάσο Θέο...

«Τι να πω για τον coach Τάσο Θέο. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και πολύ καλός άνθρωπος. Ήταν από τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές που είχα περάσει και με έκανε να νιώθω μέλος της ομάδας».

- Πιστεύεις ότι υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα;

«Σίγουρα υπάρχει πολύ ταλέντο στην χώρα μας. Έχουμε ποδοσφαιριστές που είναι πολύ καλοί και μπορούν να φτάσουν σε πολύ ψηλό επίπεδο».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα