Η FIFA επικρίνει τον Λουίς Ρουμπιάλες: «Έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά στο ποδόσφαιρο»

Η FIFA επικρίνει τον Λουίς Ρουμπιάλες: «Έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά στο ποδόσφαιρο»

rubiales_piers_morgan

bet365

Η FIFA επικρίνει τον Λουίς Ρουμπιάλες σε καταδικαστική αναφορά για την ντροπιασμένη συμπεριφορά του πρώην προέδρου της RFEF μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία επέκρινε τον πρώην πρόεδρο της RFEF Λουίς Ρουμπιάλες για το κακό που έκανε στο άθλημα με την συμπεριφορά του μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο απομάκρυνε από τη θέση του τον Ρουμπιάλες μετά το μη συναινετικό φιλί του στην αρχηγό της Ισπανίας Τζένι Ερμόσο στον απόηχο της νίκης 1-0 επί της Αγγλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Σίδνεϊ και τώρα κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF) ότι «βλάπτει σημαντικά την ακεραιότητα και τη φήμη του ποδοσφαίρου», καθώς επίσης ισχυρίζεται ότι έχει προκαλέσει «ανεπανόρθωτη ζημιά» στο άθλημα.

Σε μια αναφορά σχετικά με τη συμπεριφορά του Ισπανού η οποία δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «El Mundo», η FIFA είπε ότι το μη συναινετικό φιλί του και η άσεμνη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του τελικού, όπου τον είδαν να αρπάζει τον καβάλο του, «αμαύρωσαν ξεκάθαρα την επιτυχία» της Ισπανίας, η οποία κέρδισε το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Θυμίζουμε ότι ο Ρουμπιάλες αρχικά αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της RFEF μετά το φιλί σε μια αξιοσημείωτη συνέντευξη Τύπου στην οποία κατήγγειλε τον «ψεύτικο φεμινισμό», πριν τελικά παραιτηθεί. Η αποχώρησή του ήταν μία από τις πολλές αλλαγές που θέσπισε η ισπανική Ομοσπονδία, η οποία απέλυσε επίσης τον προπονητή Χόρχε Βίλντα και τον αντικατέστησε με τη Μόνσε Τομέ, την πρώτη γυναίκα προπονήτρια της γυναικείας ομάδας.

Η ομοσπονδία αποφάσισε επίσης να καταστήσει την ομάδα ουδέτερη ως προς το φύλο, με την ανδρική και τη γυναικεία πλευρά να ονομάζονται πλέον απλώς «Εθνική Ισπανίας».

Η έκθεση της FIFA περιέγραψε τις φερόμενες προσπάθειες του Ρουμπιάλες να πιέσει τον Ερμόσο να καταθέσει υπέρ του ως «αφόρητες» και ανέφερε ότι η αναστολή του ήταν απολύτως δικαιολογημένη!

 

Τελευταία Νέα