Ρεκόρ τηλεθέασης στην Αυστραλία η νίκη των Matildas επί της Γαλλίας

Ρεκόρ τηλεθέασης στην Αυστραλία η νίκη των Matildas επί της Γαλλίας

Κώστας Ευθυμιάδης
Οι ποδοσφαιρίστριες της Αυστραλίας πανηγυρίζουν

bet365

Το εθνικό δίκτυο Seven ανακοίνωσε πως 7.2 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον προημιτελικό της Αυστραλίας με την Γαλλία, που αποτελεί ρεκόρ 20ετιας.

Την μεγαλύτερη τηλεθέαση που είχε ποτέ αθλητικό event τα τελευταία 20 χρόνια, έκανε ο αγώνας την Αυστραλίας με την Γαλλία, στα προημιτελικά του Μουντιάλ γυναικών, στην χώρα των καγκουρό.

Οι Matildas μετά από διαδικασία θρίλερ στα πέναλτι, απέκλεισαν τις Γαλλίδες και θα παίξουν με την Αγγλία στα ημιτελικά.

Σύμφωνα με το Seven Network που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης, τον αγώνα είδαν 7,2 εκατομμύρια Αυστραλοί, αριθμός που είναι ρεκόρ για αθλητικό γεγονός στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια και ο δεύτερος μεγαλύτερος στην ιστορία, μετά τον ιστορικό τελικό των 400 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, όπου 8,8 εκατομμύρια παρακολούθησαν τον θρίαμβο της δικής τους, Κάθι Φρίμαν, στιγμή που θεωρείται ως η κορυφαία στην ιστορία της χώρας.

Ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 4.17 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ και στο συνδρομητικό 7plus (ο αγώνας μεταδόθηκε παράλληλα από το ελεύθερο και το συνδρομητικό κανάλι του σταθμού) με 472.000 τηλεθεατές.

Το προηγούμενο ρεκόρ των τελευταίων 20 ετών, ήταν ο τελικός του Australian Open το 2005 όπου 5,56 εκατ. άνθρωποι παρακολούθησαν την ήττα του Λέιτον Χιούιτ από τον Μάρατ Σάφιν.

 

Τελευταία Νέα