Ιαπωνία - Σουηδία 1-2: Οι Σκανδιναβές έκλεισαν ραντεβού με την Ισπανία στα ημιτελικά του Μουντιάλ

sweden_womens_world_cup

bet365

Η Σουηδία πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον προημιτελικό του Μουντιάλ Γυναικών, επικράτησε 2-1 της Ιαπωνίας και έκλεισε ραντεβού με την Ισπανία για τα ημιτελικά, αφήνοντας τα όνειρα της Ιαπωνίας ανολοκλήρωτα...

Η Ιαπωνία -η μόνη από τις χώρες που έφτασαν ως τα προημιτελικά που έχει κατακτήσει στο παρελθόν την κορυφή του κόσμου- θεωρούνταν διεκδικήτρια του τίτλου αφού πέρασε με άνεση από τη φάση των ομίλων και ξεπέρασε το εμπόδιο της Νορβηγία στους 16.

Στη «μάχη» με τη Σουηδία όμως, η Nadeshiko έμεινε πίσω στο σκορ με το γκολ της Ίλεστεντ (το 4ο στο τουρνουά) στο 32ο λεπτό, είδε τις Σκανδιναβές να «αγγίζουν» τη νίκη με το τέρμα της Άνγκελνταλ από το σημείο του πέναλτι (μετά από χέρι της Ναγκάνο) και δεν κατάφερε παρά να μειώσει στο τελικό 2-1.

Η Ιαπωνία κέρδισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, με την Ουέκι στο 76ο λεπτό που ανέλαβε την εκτέλεση, να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, πριν η Χαγιάσι μειώσει τελικά στο 87ο λεπτό με κοντινό πλασέ σε 2-1 και δώσει παράταση στην αγωνία.

Αυτή η... ανάσα για τις Ασιάτισσες ήρθε λίγα λεπτά αφότου η Φουτζίνο στάθηκε τρομερά άτυχη με την μπάλα να σταματάει [δις] στο δοκάρι μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ της, με τη Σουηδία να παραμένει ψύχραιμη, να διατηρεί το υπέρ της 2-1 ως το τέλος και να παίρνει τελικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά (για 5η φορά στην Ιστορία της).

Η Ιαπωνία έλαμψε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, σκοράροντας 14 φορές στους τέσσερις προηγούμενους αγώνες της, αλλά δυσκολεύτηκε κόντρα στις Σκανδιναβές και αποχαιρετά έχοντας αφήσει το στίγμα της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα