Αγγλία - Νιγηρία 4-2 πεν. (0-0 κ.δ): Η πρωταθλήτρια Ευρώπης «λαχτάρισε» αλλά θα είναι στους «8»!

england_kelly

bet365

Η ηρωίδα της Αγγλίας στο Euro, Κλόε Κέλι, εκτέλεσε άψογα το νικητήριο πέναλτι (4-2) κόντρα στη Νιγηρία που έδωσε στις Λέαινες την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών.

Μετά από στείρα 120 λεπτά, Αγγλία και Νιγηρία έπαιξαν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών στη διαδικασία των πέναλτι και εκεί η ηρωίδα των Lionesses στο ευρωπαϊκό του περυσινού καλοκαιριού, Κλόε Κέλι, εκτέλεσε άψογα το νικητήριο και έστειλε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν θεωρητικά το φαβορί στη «μάχη» των «16» με τη Νιγηρία, όμως οι Αφρικανές αποδείχτηκαν πολύ δύσκολος αντίπαλος για την ομάδα της Βίγκμαν που αναγκάστηκε να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα από το 87ο λεπτό μετά την απευθείας αποβολή της Λόρεν Τζέιμς (πρώτη τους σκόρερ στο τουρνουά ως τώρα).

Οι Λέαινες έπαιξαν για 120 λεπτά στην κόψη του ξυραφιού και ήταν σε μεγάλο βαθμό υποδεέστερες από την αντίπαλό τους που έχασε μια τεράστια ευκαιρία για πρόκριση, μην καταφέρνοντας να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της τόσο πριν, όσο και μετά την αποβολή της Τζέιμς. Οι 11 φορές πρωταθλήτριες Αφρικής εκτέλεσαν άψογα το gameplan τους, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού την Αγγλία και δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα σε κάθε μονομαχία. Είχαν δύο δοκάρια (ένα σε κάθε ημίχρονο) με τις Πλόντρε και Κανού, και κράτησαν την Ερπς απασχολημένη σε όλη τη διάρκεια του ματς, αφού χρειάστηκε να κάνει εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Όταν ο κανονικός χρόνος και τα επιπλέον 30 λεπτά εξαντλήθηκαν όμως, οι Lionesses αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμες. Στη διαδικασία των πέναλτι, οι Νιγηριανές απέτυχαν να βρουν στόχο στις δύο πρώτες τους εκτελέσεις, κι η Κλόε Κέλι που πέτυχε το νικητήριο γκολ της Αγγλίας στον τελικό του Euro κόντρα στην Γερμανία, ανέλαβε να εκτελέσει το καθοριστικό που έστειλε την ομάδα της στους «8» του Μουντιάλ!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα