Ιαπωνία - Νορβηγία 3-1: Απίστευτη Nadeshiko, αήττητη στους «8» του Μουντιάλ

japan_womens_world_cup

bet365

Μια από τις ομάδες - έκπληξη του Μουντιάλ Γυναικών, η Ιαπωνία, έκανε ακόμα μία εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στην Νορβηγία, επικράτησε 3-1 και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η «τρελή» πορεία της εθνικής Ιαπωνίας στο Μουντιάλ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας συνεχίζεται... Μετά την πρόκριση από τους ομίλους που σφραγίστηκε από μια εντυπωσιακή «4αρα» κόντρα στην Ισπανίας, η Nadeshiko ξεπέρασε το εμπόδιο της Νορβηγίας (3-1) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Οι Γιαπωνέζες κυριάρχησαν από την αρχή έναντι των Σκανδιναβών και με πρωταγωνίστρια την Μιγιαζάβα που οδηγεί πλέον την κούρσα για το χρυσό παπούτσι με πέντε γκολ, έκανε το 4/4 στη διοργάνωση και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση. Η Νορβηγία -νικήτρια το 1995- αμύνθηκε σθεναρά, πίεσε στο τέλος διεκδικώντας κάτι παραπάνω στο ματς, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι πρωταθλήτριες του 2011 έκαναν το ιδανικό ξεκίνημα όταν η Ένγκεν μετέτρεψε τη σέντρα της Μιγιαζάβα σε... γκολ στα δίχτυα της ομάδας της. Η Νορβηγία ισοφάρισε λίγα λεπτά αργότερα με κεφαλιά της Ράιτεν. Η Σιμίζου με το δυνατό σουτ της αποκατέστησε το προβάδισμα της Ιαπωνίας, πριν η Μιγιαζάβα εκμεταλλευτεί την πίεση των Σκανδιναβών να βρουν ένα δεύτερο γκολ και πετύχει στην αντεπίθεση ένα τρίτο γκολ που σφράγισε τη νίκη της ομάδας της.

Νέο στόχος για την εντυπωσιακή Ιαπωνία η νικήτρια του... ντέρμπι των «16» ΗΠΑ και Σουηδία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα