Ιαπωνία - Ισπανία 4-0: Ρεσιτάλ πρωτιάς με τέσσερις τελικές στον στόχο! (vid)

Διασυρμός της Ισπανίας από την Ιαπωνία

bet365

Κάθε φάση εντός εστίας κι ένα γκολ. Η Ιαπωνία τιμώρησε τη φλύαρη και δίχως ουσία Ισπανία, την εξέθεσε με το εμφατικό 4-0 και την άφησε 2η στον όμιλο, παίρνοντάς για τον εαυτό της την πρωτιά κι αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα στα νοκ-άουτ.

Ο πίνακας του σκορ στο «Sky Stadium» μαρτυρά την πιο «ηχηρή» νίκη ως τώρα στο φετινό Μουντιάλ γυναικών. Το ντέρμπι κορυφής του τρίτου ομίλου εξελίχθηκε σε... περίπατο, με αντεστραμμένους τους ρόλους του φαβορί και του αουτσάιντερ αφού η τρομερή Ιαπωνία σμπαράλιασε την αφελή άμυνα της Ισπανίας και με το εμφατικό 4-0 σε τέσσερις τελικές εντός εστίας (!) κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα στα νοκ-άουτ.

Αμφότερες είχαν νικήσει και τα δύο ματς του γκρουπ χωρίς να δεχτούν γκολ. Αυτές που διατήρησαν το σερί τους, όμως, δεν ήταν οι διαφημισμένες Ισπανίδες (φαβορί για κατάκτηση) της κορυφαίας παίκτριας στον πλανήτη, Αλέξια Πουτέγιας, αλλά οι εκπληκτικές πρωταθλήτριες Κόσμου του 2011, οι οποίες δεν άφησαν ατιμώρητη σχεδόν καμία ολιγωρία των αντιπάλων τους.

Με κινητήριο δύναμη την... αεικίνητη και ταχύτατη Μιγιαζάουα, η οποία σκόραρε στο 12' και το 40' και σέρβιρε την ασίστ στην Ουέκι στο 29', η Ιαπωνία έσπειρε τον τρόμο σε κάθε της αντεπίθεση στο πρώτο μέρος γράφοντας το 3-0 στην ανάπαυλα με τρία σουτ, 23% κατοχή και σχεδόν 400 λιγότερες ολοκληρωμένες πάσες!

Το σοκ για την Ισπανία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο και στο 83' η Τανάκα με υπέροχο σουτ σφράγισε έναν ιστορικό θρίαμβο για τις Ασιάτισσες, που ολοκλήρωσαν για πρώτη φορά φάση ομίλων σε Μουντιάλ με τρεις νίκες και καθαρό παθητικό!

Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα της Ρόχα όλων των εποχών σε τελική φάση Μουντιάλ ή Euro, αποτελώντας ρεκόρ για την ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής που ηττήθηκε σε αγώνα Μουντιάλ γυναικών (77%). Το αντίστοιχο αρνητικό ρεκόρ στους άνδρες κατέχει επίσης η Ισπανία, επίσης με θύτη την Ιαπωνία στο Μουντιάλ του Κατάρ 82%)!

Πλέον, η Ιαπωνία θα αναμετρηθεί με τη Νορβηγία στους «16» και η Ισπανία με την Ελβετία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα