Νιγηρία - Καναδάς 0-0: Σπουδαία ισοπαλία για τις Super Falcons, έχασε τεράστια ευκαιρία να γράψει Ιστορία η Σινκλέρ

Sinclair

bet365

Ο πανίσχυρος Καναδάς έμεινε ισόπαλος (0-0) με τη Νιγηρία, με την αρχηγό του, Κριστίν Σινκλέρ, να αστοχεί σε πέναλτι που θα την έχριζε την πρώτη παίκτρια που σκοράρει σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα.

Η τερματοφύλακας και αρχηγός της Νιγηρίας, Κιαμακά Ναντόζι, «υπέγραψε» την πολύτιμη ισοπαλία που εξασφάλισε η ομάδα της απέναντι στον χρυσό Ολυμπιονίκη Καναδά στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Η κίπερ των Super Falcons απέκρουσε το πέναλτι της top scorer όλων των εποχών σε διεθνές επίπεδο, Κριστίν Σινκλέρ, στο 50ο λεπτό του αγώνα στο «Rectangular Stadium» της Μελβούρνης, αποτρέποντας έτσι το 191ο της γκολ που θα την έχριζε την πρώτη παίκτρια που σκοράρει σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα.

Η 40χρονη επιθετικός πραγματοποιούσε την 324η διεθνή εμφάνισή της και είναι μία από τους τρεις παίκτες ανεξαρτήτως φύλου που έχουν σκοράρει σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα -μαζί με τη Μάρτα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο- και φαινόταν ότι ήταν γραφτό να γράψει ιστορία όταν ανατράπηκε εντός περιοχής από την Φρανσίσκα Ορδέγκα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Η διαιτητής Λίνα Λεχτοβάρα καταλόγισε την παράβαση μετά από παρέμβαση του VAR, ωστόσο η προσπάθεια της Σινκλέρ ήταν αδύναμη και η Ναντοζί απέκρουσε κρατώντας «όρθια» την ομάδα της.

Η Νιγηρία, που βρίσκεται 33 θέσεις χαμηλότερα από τον Καναδά στην κατάταξη της FIFA, αμύνθηκε με υπομονή και προσήλωση και έβαλε δύσκολα στον Καναδά που έχασε κι άλλες καθαρές ευκαιρίες εκτός από το πέναλτι.Η Σινκλέρ σούταρε ελάχιστα άουτ από το όριο της περιοχής στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η Ναντοζί -που είναι αναμφίβολα η ηρωίδα του ματς- απέκρουσε την προσπάθεια της Έβελιν Βίεν στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Νιγηρία έφτασε πιο κοντά στο γκολ στο πρώτο μισό, όταν ένα λάθος της Καναδέζας τερματοφύλακα Σέρινταν επέτρεψε στην επιθετική της Μπαρτσελόνα, Ασισάτ Οσοάλα, να την προσπεράσει, ωστόσο το σουτ της από πλάγια θέση αποκρούστηκε καλά από την Λόρενς.

Το VAR επενέβη και πάλι στα τελευταία δευτερόλεπτα για να δώσει εντολή στην ρέφερι του ματς να αποβάλει την Αμπιόντουν για ένα σκληρό μαρκάρισμα στη Λόρενς, αφού η Φινλανδή αξιωματούχος είχε δώσει αρχικά μόνο κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, η Νιγηρία άντεξε και μπορεί να ονειρεύεται πως θα περάσει από τη φάση των ομίλων για μόλις τρίτη φορά σε εννέα διοργανώσεις.

Με καμία από τις δύο ομάδες να εξασφαλίζει τη νίκη, η Αυστραλία που έκανε τη δουλειά της κόντρα στην Νορβηγία, χαμογελά πλατιά. Ο Καναδάς μεταβαίνει τώρα στο... Περθ, στη δυτική ακτή της Αυστραλίας, για το επόμενο παιχνίδι του με την Ιρλανδία, η οποία προέρχεται από την ήττα με 1-0 από τις Αυστραλές στον εναρκτήριο αγώνα του Β' Ομίλου. Η Νιγηρία από πλευράς της θα παίξει με τους συνδιοργανωτές στο Μπρίσμπεϊν την Πέμπτη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα