«Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι»: Η Μποέμιανς συγκεντρώνει χρήματα για τα παιδιά στην Παλαιστίνη (vid)

Κώστας Μιχαήλ
«Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι»: Η Μποέμιανς συγκεντρώνει χρήματα για τα παιδιά στην Παλαιστίνη (vid)

bet365

Η Μποέμιανς παρουσίασε μια νέα φανέλα σε συνεργασία με την Palestine Sport for Life με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά στην Παλαιστίνη.

Η Bohemian FC παρουσίασε μια νέα φανέλα για την υποστήριξη των παιδιών στην Παλαιστίνη. Με το σλόγκαν «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να παίζει», ο σύλλογος του Δουβλίνου έγραψε στο twitter ότι τα χρήματα από τις πωλήσεις της νέας φανέλας θα δοθούν σε μπάλες και ποδοσφαιρικό εξοπλισμό για παιδιά που ζουν στον καταυλισμό του Τουλκαρέμ, στη Δυτική Όχθη.

Το συγκλονιστικό βίντεο του ιρλανδικού συλλόγου τελειώνει με το άρθρο 31.1 από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει: «Τα συμβαλλόμενα κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα του παιδιού στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο, στην ενασχόληση με το παιχνίδι και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που είναι κατάλληλες για την ηλικία του παιδιού και στην ελεύθερη συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή και τις τέχνες».

Η πρωτοβουλία αυτή δίνει τη δυνατότητα σε νεαρά κορίτσια και αγόρια να συνειδητοποιήσουν το δικαίωμά τους να παίζουν ελεύθερα και τα βοηθά να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους. Παρέχει επίσης εκπαιδευτικές ευκαιρίες και προωθεί την εκπαίδευση σύμφωνα με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η φανέλα, η οποία φέρει τα χρώματα της Παλαιστίνης και το εικονίδιο του περιστεριού κάτω από τον γιακά, βασίζεται σε παρόμοιες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Bohemians τα τελευταία χρόνια. Το 2020 η εκτός έδρας φανέλα του συλλόγου επικεντρώθηκε στην ένταξη των προσφύγων σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία και το 2021 ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση των αστέγων στο Δουβλίνο, σε συνεργασία με την Focus Ireland και την Fontaines DC.

Πιο πρόσφατα, η Bohemians συνεργάστηκε με την οικογένεια Marley για να κυκλοφορήσει μια φανέλα «αναμνηστική» της τελευταίας συναυλίας του Bob Marley, στο Dalymount Park, συγκεντρώνοντας χρήματα για την αγορά μουσικών οργάνων και αθλητικού εξοπλισμού σε πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου στην Ιρλανδία.

 

Τελευταία Νέα