Τσιγκάλκο: Ένας χρόνος από τον θάνατο του θρύλου του Football Manager (vids)

Κώστας Τόπας
Τσιγκάλκο: Ένας χρόνος από τον θάνατο του θρύλου του Football Manager (vids)

bet365

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που ο Μαξίμ Τσιγκάλκο, ο μεγαλύτερος θρύλος του Football Manager, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 38 ετών. Η κραυγή απόγνωσής του στο Gazzetta το 2018.

«Πρωταθλητής Λευκορωσίας, νικητής του Κυπέλλου με την Ντινάμο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Μαξίμ... αιωνία του η μνήμη», με αυτή την ανακοίνωση η Ντινάμο Μινσκ ανακοίνωσε τον θάνατο του Μαξίμ Τσιγκάλκο, στην οποία αγωνίστηκε για περισσότερο από μια πενταετία.

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο ο παίκτης που λατρεύτηκε από τους χρήστες του Football Manager, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 38 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο Τσιγκάλκο είχε παίξει σε Ντινάμο Μινσκ, Κάισαρ, Μπάνατς και Σάβιτ, όμως δεν έγινε γνωστός για την παρουσία του εντός γηπέδων, αλλά για το γεγονός ότι «μάτωνε» τα δίχτυα στο Championship Manager ή Football Manager όπως το γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια.

Ο Μαξίμ Τσιγκάλκο αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, κάτι που είχε εκφράσει και σε συνέντευξή του στο Gazzetta το 2018.

«Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, κανένας δεν μου τηλεφώνησε. Όλοι με είχαν ήδη ξεχάσει. Ήθελα να δουλέψω στο ποδόσφαιρο, προσπάθησα να βρω τη διέξοδο, αλλά κανένας δεν είχε τη διάθεση να με βοηθήσει. Κανένας δεν ήθελε καν να με συναντήσει και να δούμε την προοπτική. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έβλαψα κανέναν. Η ζωή μπορεί να χτυπήσει και τους καλύτερους ανθρώπους. Το μόνο που θέλω είναι να μπορέσω να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Πείτε στον κόσμο ότι χρειάζομαι βοήθεια. Σας παρακαλώ», είχε πει μεταξύ άλλων.

Από την άλλη βέβαια, οι ιστορίες σχετικά με τα κατορθώματά του στο Football Manager είναι πραγματικά άπειρες. Στην κορυφαία από αυτές ο Τσιγκάλκο είχε πετύχει 2.216 γκολ σε 1.522 ματς! Ηταν ο παίκτης ο οποίος έπαιρνε την ομάδα στις πλάτες του, μετέτρεπε το 0-1 σε 2-1 στις καθυστερήσεις και στο τέλος σε άφηνε με ένα πλατύ χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.

Αδιαμφισβήτητα ήταν με μεγάλη διαφορά ο άνθρωπος των ντέρμπι, των μεγάλων παιχνιδιών, των τελικών. Δεν έσπαγε, δεν χάλαγε, δεν κουραζόταν, δεν απογοητευόταν, δεν χαριζόταν σε κανέναν και πάνω απ' όλα τα έδινε όλα για την ομάδα σου. Τα εξωπραγματικά, για την ηλικία του, νούμερα στην καρτέλα του Championship Manager ήταν ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο και σαν να είχες όντως τον Θεό του ποδοσφαίρου...

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία της Ντινάμο Μινσκ και έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα. Επειτα φόρεσε τις φανέλες των Ναφτάν, Καϊσάρ, Μπάναντς, Σάβιτ και αποσύρθηκε οριστικά τον Ιανουάριο του 2009, σε ηλικία μόλις 26 ετών. Μόλις 77 επίσημες συμμετοχές πραγματοποίησε στην καριέρα του με απολογισμό 22 γκολ και 8 ασίστ...

 

Τελευταία Νέα