«Θέλω να παραμείνω στη Super League»

Gazzetta team
«Θέλω να παραμείνω στη Super League»

bet365

Ο Χρήστος Αραβίδης θέλει να αγωνιστεί είτε στο εξωτερικό, είτε να παραμείνει στη Super League. Δύσκολα ο 25χρονος φορ θα παίζει στη Δόξα Δράμας και τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Radio Mundosports:

-Πολύ περίεργη η χρονιά στη Δράμα φέτος;

«Ξεκινήσαμε άδικα το πρωτάθλημα σε τέτοια περίοδο, υπό τέτοιες συνθήκες. Δεν μπορέσαμε να αγωνιστούμε στη φυσική μας έδρα και ήμασταν αναγκασμένοι να διανύουμε μεγάλη απόσταση σε κάθε παιχνίδι. Επίσης μεγάλος παράγοντας ήταν ότι παίζαμε ματς Τετάρτη-Κυριακή. Από εκεί και πέρα εμείς δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας, που ήταν η παραμονή, αλλά νομίζω ότι έχουμε αφήσει καλές εντυπώσεις με την παρουσία μας υπό αυτές τις συνθήκες».

-Το γκολ στο Αγρίνιο είναι στα υποψήφια για γκολ της σεζόν. Σου μένει κι αυτό;

«Ήταν μια καλή ενέργεια, ευτύχησα να πετύχω γκολ. Φέτος κάναμε φιλότιμη προσπάθεια. Το ξέραμε από την αρχή ότι το έργο μας ήταν δύσκολο. Τα δώσαμε όλα και κάναμε το καλύτερο εντός αγωνιστικών χώρων. Ήμασταν άτυχοι σε ορισμένες περιπτώσεις. Είχαμε καλά αποτελέσματα με τις μεγάλες ομάδες που εκεί πέρα νομίζω φάνηκε περισσότερο η ομάδα μας. Το καλό είναι ότι η χρονιά έκλεισε με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ. Η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη για τη Δόξα. Θα αγωνίζεται στη φυσική της έδρα, γιατί εδώ πέρα υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπάει την ομάδα και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύει κάθε Κυριακή μια τέτοια απόσταση. Πλέον μπαίνει σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό».

-Τι έφταιξε κυρίως για τον υποβιβασμό της Δόξας;

«Η χρονιά ξεκίνησε με παίκτες που οι περισσότεροι δεν είχαν εμπειρία στην Super League και υπήρχαν αρκετά νέα παιδιά που δεν είχαν καν επαγγελματική εμπειρία. Επίσης, το Τετάρτη-Κυριακή δεν έχει συνηθιστεί από σχεδόν καμία ομάδα στην Ελλάδα, γιατί δεν συνηθίζουμε να αγωνιζόμαστε συνέχεια. Το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο. Ο κόσμος έπαιξε επίσης μεγάλο ρόλο, αφού οι ομάδες που τον έχουν στο πλευρό τους έχουν ψυχολογία όταν μπαίνουν να παίξουν».

-Η απουσία του κόσμου που οδήγησε και στο αρνητικό ρεκόρ των 33 εισιτηρίων

«Τέτοιες εικόνες δεν θέλουμε να βλέπουμε από καμία ομάδα πόσο μάλλον από τη Δόξα. Βέβαια, αυτά τα 33 εισιτήρια δεν είναι αντιπροσωπευτικό της αγάπης του κόσμου για την ομάδα. Έχουμε συνηθίσει διαφορετικά την ομάδα. Πολλοί μας έκαναν παράπονα γιατί δεν αγωνιζόμαστε εδώ στο γήπεδο. Αλλά σίγουρα η αγάπη τους φαίνεται και από διαφορετικά πράγματα, όπως ο τηλεμαραθώνιος για την ανέγερση του γηπέδου. Όλοι ξέρουν ότι η Δόξα είναι μια ομάδα με τη δική της ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα».

-Με δεδομένο ότι οι παίκτες της Δόξας έχουν πλέον εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία, η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να επιστρέψει άμεσα στη Super League;

«Ήδη το γήπεδο είναι σε πολύ καλό δρόμο και οι διεργασίες προχωράνε με γοργούς ρυθμούς. Πράγμα που σημαίνει ότι η Δόξα θα έχει του χρόνου μια πολύ καλή έδρα με πολύ κόσμο, όπως έχετε δει τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, έχει πλέον παίκτες νεαρούς με εμπειρία πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχτεί για τη νέα σεζόν. Νομίζω όμως και ότι ο σχεδιασμός, η προσθήκη άλλων παικτών που θα κρίνει απαραίτητη ο προπονητής και η διοίκηση, όλα θα βοηθήσουν στο να διεκδικήσει άμεσα την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Από όσα βλέπω, τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, περιμένω τη Δόξα ανταγωνιστική και τη νέα σεζόν. Αυτό θέλει να δει κι ο κόσμος».

-Σε ένα πρωτάθλημα όχι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλέον, βάσει και των οικονομικών δεδομένων;

«Η δεύτερη κατηγορία έχει μεγάλη διαφορά από την πρώτη. Αλλά από εκεί και πέρα δεν λείπουν οι δυνατές ομάδες. Θα υπάρχουν ομάδες όπως η Λάρισα, αλλά και οι Παναιτωλικός, Εργοτέλης που μόλις έπεσαν. Εύκολο δεν είναι σίγουρα και ανάμεσα στις δύο κατηγορίες υπάρχει απόσταση. Αλλά υπάρχουν καλοί παίκτες και γίνονται καλά παιχνίδια».

-Που θα σε βρει η νέα σεζόν;

«Προς το παρόν είμαι ακόμη εδώ. Τώρα τελειώνει το συμβόλαιό μου και περιμένω να μιλήσω με τη διοίκηση. Έχω κάποιες προτάσεις, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο. Μέσα στο επόμενο 20ήμερο αναμένω τις εξελίξεις. Εγώ, όπως και κάθε Έλληνας, κοιτάζω έντονα το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Ελπίζω να μπορέσω να ανοίξω τα φτερά μου στο εξωτερικό. Είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο, η αντιμετώπιση και το πώς βλέπεις το μέλλον. Μου αρέσει πολύ η Ιταλία και η Γερμανία και θα ήθελα να παίξω σε αυτά σαν πρώτες επιλογές. Βέβαια, κορυφαία πρωταθλήματα είναι της Αγγλίας και της Ισπανίας».

-Αν λάμβανες «εγγυήσεις» ότι η Δόξα θα διεκδικήσει την άνοδο και θα έχει πλάνο να μείνει για πολλά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, θα ήθελες να είσαι μέρος αυτού του πλάνου;

«Με τη Δόξα επανήλθα στα γεμάτα πρωταθλήματα και οφείλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους και τον πρόεδρο που μου έδειξαν την εμπιστοσύνη τους. Από εκεί και πέρα ευτύχησα να κάνω καλή χρονιά. Οι προσδοκίες για τον εαυτό μου θα είναι οι καλύτερες. Θέλω να παραμείνω στη μεγάλη κατηγορία, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι. Αν και δύσκολα θα μείνω και δύσκολα θα μπορέσει να με κρατήσει η ομάδα εδώ».

-Πως βλέπεις το ενδεχόμενο να αγωνιστείς στην Εθνική κι αν μπορείς να το πετύχεις ευκολότερα αν παίζεις σε ομάδα του εξωτερικού, αλλά και τι βλέπεις στο φετινό Euro;

«Αυτό διαφέρει. Η προτεραιότητά μου είναι να παίξω στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ότι αν κάνω καλό πρωτάθλημα σε μια ομάδα μεσαία ή ανώτερη θα μπορούσε να με καλέσει ο κύριος Σάντος. Υπάρχει αξιοκρατία και ο συγκεκριμένος προπονητής δεν ξεχωρίζει, ούτε βλέπει μόνο τις μεγάλες ομάδες και καλεί από όλες τις ομάδες. Αυτό μόνο καλό κάνει γιατί υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες και όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο να παίξει στην Εθνική ομάδα. Και νομίζω ότι καθενός το όνειρο είναι να παίξει με το εθνόσημο στο στήθος. Εγώ έχω αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα υποδομών της Εθνικής και κάποια στιγμή φιλοδοξώ να παίξω και στην πρώτη ομάδα. Έχουμε καλή ομάδα και πολύ καλούς παίκτες με ποιότητα. Θα χρειαστούμε και λίγη τύχη, γιατί σίγουρα έχουμε ικανότητα να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Θεωρώ ότι θα γίνουν καλές αναμετρήσεις και ότι θα πάμε πολύ καλά».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα