Φαλκάο... λαμπρός την οδηγεί!

Γιώργος Καραμάνος
Φαλκάο... λαμπρός την οδηγεί!

bet365

Ο matador Φαλκάο έβαλε γκολάρες, η Ατλέτικο έκανε πλάκα, αλλά η τραγική Βαλένθια κατάφερε να σκοράρει στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων (4-2) και να ελπίζει...

Τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα (αυθαίρετα ή μη) υποστήριζαν εδώ και δύο βδομάδες πως σε περίπτωση που ο Ουνάι Εμερι δεν καταφέρει να κατακτήσει το Europa League και την 3η θέση στην Πριμέρα Ντιβισιόν, θα απομακρυνθεί από τη Βαλένθια. Για την εγχώρια προσπάθεια έχει ακόμα δρόμο αν και κινδυνεύει. Οσο για την ευρωπαϊκή πορεία, αυτή φαίνεται πως θα περάσει από χίλια μύρια κύματα. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε το μέλλον του Εμερι.

Εντάξει, πέραν της πλάκας με τον Βάσκο κόουτς, είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι Νυχτερίδες διατήρησαν τις λιγοστές ελπίδες τους ενόψει «Μεστάγια». Αυτό που ουσιαστικά κατάφεραν στο «Βιθέντε Καλδερόν» ήταν το να ηττηθούν από την εξαιρετική επιθετικά Ατλέτικο μόνο με δύο γκολ διαφορά (4-2). Κανονικά και με βάση την εικόνα του αγώνα, το σκορ θα έπρεπε να ήταν απλά μία ξεγυριστή -σκέτη- «τεσσάρα». Ας όψονται όμως οι καθυστερήσεις: και των δύο ημιχρόνων...

Και κάπως έτσι οι ηττημένοι έκλεψαν μερίδιο της δόξας των νικητών, μπόλικη από την χαρά τους και μπορούν και εκείνοι να ονειρεύονται την 9η Μαΐου στο Βουκουρέστι. Φταίνε βέβαια οι γηπεδούχοι γι αυτό που συνέβη. Κανονικά εκεί τρως σίδερα και δεν δέχεσαι γκολ για κανέναν λόγο. Εντάξει, στην πρώτη περίπτωση φταίει και ο διαιτητής. Ενώ έδειξε ένα λεπτό καθυστερήσεις, η Βαλένθια ισοφάρισε με τον Ζόνας στο 45'+3''! Το τελικό σκορ δε διαμορφώθηκε με την κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα στο 90'+4''!

Πάντως η Ατλέτικο παρά τα λάθη στα δύο φινάλε, ήταν πάρα πολύ δυνατή. Με μπροστάρη τον Φαλκάο και τον Αρντά Τουράν να κόβει και να ράβει, έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους της. Για τον Κολομβιανό φορ ό,τι και να πεις είναι λίγο. Στο 18' έδειξε πόσο μεγάλος οπορτουνιστής είναι και έκανε γκολ τη μισή φάση, ενώ η ενέργεια του στο 78' ήταν μεγάλης κλάσης. Αφού πέρασε δύο αντιπάλους με ένα άγγιγμα της μπάλας, την έστειλε με αριστερή βολίδα εκτός περιοχής στο αριστερό παράθυρο του Ντιέγκο Αλβες.

Με αυτά τα δύο γκολ έφτασε τα 10 στη διοργάνωση (πέρσι είχε 17), έπιασε στην πρώτη θέση τον Χούντελααρ και πέτυχε το εκπληκτικό να έχει σκοράρει κόντρα σε όλους τους φετινούς ευρό-αντιπάλους των Μαδριλένων (Σέλτικ, Ουντινέζε, Ρεν, Μπεσίκτας, Λάτσιο, Αννόβερο, Βαλένθια). Ενδιάμεσα, η κεφαλιά του Μιράντα (49') και το πλασέ του Αντριάν στο 54' (έφτασε τα επτά στο Europa League) είχαν δώσει σοβαρό προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Αυτό το προβάδισμα για τον τελικό εξακολουθούν να το έχουν χάρη στο τέταρτο φετινό ματς τους εντός έδρας στην Ευρώπη που σκοράρουν τρία ή περισσότερα γκολ (Βαλένθια, Μπεσίκτας, Ρεν, Ουντινέζε). Απλά έχουν δυσκολέψει κάπως τις ζωές τους....




Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Ντομίνγκεθ, Λουίς Φιλίπε, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Ντιέγκο (87' Περέα), Αρντά Τουράν (81' Τιάγκο), Αντριάν (89' Σάλβιο), Φαλκάο.

Βαλένθια (Ουνάι Έμερι): Ντιέγκο Αλβες, Ρικάρντο Κόστα, Ραμί, Βίκτορ Ρουίθ, Ζόρντι Άλμπα (71' Πιάτι), Τοπάλ, Τίνο Κόστα, Ματιέ, Φεγκουλί (71' Κανάλες), Ζόνας (80' Αντούριθ), Σολδάδο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα