Στήριξη Μπερτομέου σε Ουνικάχα κι όχι μόνο

Γιάννης Ράμμας
Στήριξη Μπερτομέου σε Ουνικάχα κι όχι μόνο
Η Ουνικάχα βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός Ευρωλίγκας, αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχεί για το μέλλον της, αφού, όπως οι υπόλοιπες ομάδες της Ισπανίας, έχει τη στήριξη της διοργανώτριας αρχής.

Ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στα ισπανικά Μέσα πως «κανείς δε μπορεί να πει πως η Ουνικάχα δεν αξίζει να βρίσκεται στην Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ομάδα γνωρίζει πώς να χειρίζεται καταστάσεις κι επίσης πληροί της προϋποθέσεις. Η Ουνικάχα θα παραμείνει ένα σημαντικό κομμάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η ομάδα πάντα αποδίδει σε υψηλό επίπεδο, συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις, συμμερίζεται τη φιλοσοφία της λίγκας. Συν τοις άλλοις, τυγχάνει της ανταπόκρισης του κόσμου και δικαιώνει τις προσδοκίες».

Με αφορμή την περιπέτεια της ομάδος της Μάλαγα, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας δεν παρέλειψε να εκφράσει και την απορία του για την ανησυχία των ισπανικών ομάδων στη διοργάνωση, που τυγχάνουν περισσότερων προνομίων απ' αυτές των υπολοίπων χωρών.

«Ποτέ δεν κατάλαβα την ανησυχία των ομάδων της Ισπανίας. Η χώρα διαθέτει περισσότερες ομάδες από κάθε άλλη στην Ευρωλίγκα κι ανήκει σε ένα όμιλο με χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα κι η Ρωσία, όπου οι πρώτες δύο ομάδες πάντα αγωνίζονται στη διοργάνωση» σημείωσε.