«Μας πετούσαν μπουκάλια στο ΟΑΚΑ»

«Μας πετούσαν μπουκάλια στο ΟΑΚΑ»

Gazzetta team
«Μας πετούσαν μπουκάλια στο ΟΑΚΑ»
Με τα χειρότερα λόγια μίλησε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, για την φιλοξενία της ομάδας του στο ΟΑΚΑ. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ο πάγκος της ομάδας δεχόταν μπουκάλια ενώ ο κόσμος δεν σταμάτησε να φτύνει.

«Υπάρχουν κάποια περιστατικά που δεν μπορείς να διαγράψεις. Για παράδειγμα, δύο από τις τέσσερις ήττες που έχουμε από τον Παναθηναϊκό είναι στον τελικό της Ευρωλίγκας. Ο Ετόρε Μεσίνα δεν το έχει ξεχάσει αυτό και γι’ αυτό προσπάθησε να μεταφέρει ένα μήνυμα στους καινούριους παίκτες: στην Αθήνα να πάνε μόνο για τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Αντρέι Βατούτιν στην sport-express.ru.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ αναφέρθηκε στην συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού. «Παρά τις καλές σχέσεις που έχουμε με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αυτές δεν φάνηκαν στο παρκέ. Ελπίζω να εξετάσει η Ευρωλίγκα τη συμπεριφορά που είχαν οι Έλληνες οπαδοί. Κάτι αντίστοιχο είχαμε και πέρυσι, στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, όπου οπαδοί του Παναθηναϊκού μας πετούσαν μπουκάλια. Τώρα στο ΟΑΚΑ, πάλι τα ίδια έκαναν, ενώ έφτυναν και τον πάγκο της ομάδας, παρά το γεγονός πως υπήρχε απόσταση από την κερκίδα.

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που παραβιάστηκαν οι κανονισμοί. Οι άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου, αντί να μας προστατεύουν από τα αντικείμενα, κατά τη διάρκεια που οι παίκτες μας εκτελούσαν βολές τους έβριζαν και εκείνοι. Αντιμετωπίσαμε μία “πολεμική” ατμόσφαιρα και είμαι χαρούμενος που επιβιώσαμε
».

Τέλος, ο Βατούτιν έπλεξε το εγκώμιο του Θοδωρή Παπαλουκά λέγοντας πως δεν ήρθε στη Μόσχα μόνο για τα λεφτά. «Το καλοκαίρι ψάχναμε για έναν καλό σουτέρ. Λόγω της έλλειψης των ελεύθερων παικτών, στραφήκαμε στον Ντρου Νίκολας, ο οποίος δεν ήταν και η ιδανική λύση. Γενικά, στην Ευρώπη υπάρχουν λίγοι παίκτες σε αυτό το είδος: ο Κάρολ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ναβάρο της Μπαρτσελόνα και ο Σπανούλης του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, εκτός από την επίθεση μας ενδιαφέρει και η άμυνα, γι’ αυτό σκεφτήκαμε να αποκτήσουμε τον Παπαλουκά. Τέλη Ιανουαρίου τον κάλεσα και του προσέφερα συμβόλαιο, αλλά ο ίδιος το αρνήθηκε, λέγοντας πως θα έπρεπε να το κερδίσει, δείχνοντάς μου με αυτόν τον τρόπο πως δεν ήρθε στη Μόσχα για τα χρήματα. Είναι παίκτης-κομπιούτερ. Με το που ήρθε, στην πρώτη προπόνηση είχε πέντε ασίστ. Ο “Τεό” δουλεύει όσο κανείς, ενώ έχει φοβερές ηγετικές ικανότητες».