Παπασταθόπουλος: «Αφού δεν θέλουν την Εθνική εδώ ας πάει στο εξωτερικό» (vids)

Παπασταθόπουλος: «Αφού δεν θέλουν την Εθνική εδώ ας πάει στο εξωτερικό» (vids)

Gazzetta team
Παπασταθόπουλος: «Αφού δεν θέλουν την Εθνική εδώ ας πάει στο εξωτερικό» (vids)

bet365

Ο αρχηγός της Εθνικής αναφέρθηκε στο θέμα της έδρας της Εθνικής, μιλώντας στην εκπομπή Total Football του Open TV.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στην εκπομπή Total Football του Open TV. Ο αρχηγός της Εθνικής ήταν καλεσμένος του Ντέμη Νικολαΐδη και μίλησε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Δίχως να κρύβει τα λόγια του, αναφέρθηκε στην τωρινή κατάσταση της Εθνικής, μίλησε για το μέλλον του με το εθνόσημο, σχολίασε τις αποτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος, ενώ πήρε θέση ακόμη και για την έδρα της Εθνικής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "ίσως θα ήταν καλύτερο να πάμε να παίξουμε στο εξωτερικό".

Για την ποδοσφαιρική πίεση που έχει στην Εθνική:
«Αν σου πω ότι δεν πιέζομαι καθόλου στην ομάδα μου, ποδοσφαιρικά, και μόλις έρχομαι στην Εθνική πιέζομαι, έχω άγχος γιατί βλέπω ότι κάτι δεν πάει καλά. Και δεν είναι τωρινό αυτό το φαινόμενο, είναι 3-4 χρόνια. Έχω μεγάλη πίεση πραγματικά. Η μεγαλύτερη πίεση που έχω αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι η Εθνική ομάδα. Είναι κάτι που έχω σκεφτεί κι έχω αποφασίσει κάτι πράγματα. Μπορεί να είναι ο τελευταίος χρόνος στην Εθνική, αν δεν περάσουμε θα είναι ο τελευταίος μου χρόνος, το έχω αποφασίσει. Και κουρασμένος είμαι και βρίσκομαι στην Εθνική 13 χρόνια, ίσως πρέπει και τα νέα παιδιά να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες».

Για την κατάσταση στην Εθνική ομάδα:
«Πρέπει να δούμε ποια ήταν η Εθνική πριν από 10 χρόνια, τι παίκτες είχε, που έπαιζαν αυτά τα παιδιά, τι ηλικίας ήταν και τι εμπειρίες είχαν. Επίσης δε συγκρίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα τώρα με το πρωτάθλημα πριν 10 χρόνια. Λένε πολλοί πως παίζουν πολλά παιδιά στο εξωτερικό. Ναι παίζουν, αλλά αυτές οι ομάδες είναι καλύτερες από τον Ολυμπιακό προ 10 ετών; Την ΑΕΚ προ 10 ετών; Τον Παναθηναϊκό προ 10 ετών. Παλιότερα υπήρχαν και παίκτες με καλύτερη ποιότητα. Δεν υπάρχει δικαιολογία να χάνεις από τα Φερόε. Για μένα δεν επιτρέπεται η Εθνική ομάδα να χάνεις απ’ τα Νησιά Φερόε. Και δύο φορές μάλιστα. Αυτή η Εθνική έκανε έναν κύκλο, έφυγαν πολύ επιτυχημένα παιδιά. Θέλει υπομονή. Τώρα έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα. Έχουμε πολύ καλά παιδιά που στενοχωριούνται για την Εθνική ομάδα. Αλλά είναι παιδιά νεαρά, που δεν έχουν πάρα πολλές παραστάσεις. Το κλίμα υπάρχει, η θέληση υπάρχει, αλλά δεν είναι εύκολο. Και με καινούριο προπονητή, καινούρια όλα. Σε περίπτωση αποτυχίας δεν ευθύνονται μόνο οι προπονητές. Ευθύνονται και οι παίκτες και οι προπονητές και η διοίκηση. Εγώ δε βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω και σαν αρχηγός λέω ότι έχουμε την ευθύνη».

Για τους προσεχείς αγώνες με Λιχτενστάιν και Βοσνία:
«Έχουμε καλή άμυνα σαν Εθνική ομάδα. Χωρίς τον Μανωλά, μεγάλη απώλεια αλλά έχουμε καλή άμυνα. Ο Τοροσίδης είναι μεγάλη απώλεια για την Εθνική. Δεν υπάρχει δικαιολογία να χάσεις από τα Φερόε ούτε από το Λιχτενστάιν».

Για την έδρα της Εθνικής:
«Για μένα η καλύτερη έδρα είναι το Καραϊσκάκης. Προσωπικά εγώ νιώθω πολύ άσχημα στο ΟΑΚΑ, δε μπορώ να παίξω. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα πρόβλημα. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να έχουμε μια έδρα. Πια η Εθνική δεν είναι προτεραιότητα, φαίνεται αυτό καθαρά. Δεν είναι στα καλά της, αλλά δεν είναι και προτεραιότητα. Στο ΟΑΚΑ πιστεύω ότι, αν τελικά παίξουμε εκεί, θα έχουμε πολλές απώλειες. Το καλύτερο θα ήταν η Εθνική να παίζει μία στο Καραϊσκάκης, μία στο Χαριλάου. Γιατί να μην πάει στην Κρήτη; Και δεν ξέρω κι εφόσον δεν θέλει κανείς την Εθνική, μήπως θα ήταν καλύτερο να πάμε να παίξουμε στο εξωτερικό, στη Γερμανία, κάπου που υπάρχει ελληνισμός. Εκεί τουλάχιστον θα γεμίσει το γήπεδο…»

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα