5 μέρη για να βγεις αυτή την εβδομάδα

Gazzetta team
5 μέρη για να βγεις αυτή την εβδομάδα
Δεν έχει ματς και σκέφτεσαι να λιώσεις στο σπίτι; Το Gazzetta έχει μια πρόταση για κάθε μέρα.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η έξοδος του Σαββάτου μετά από κάποια ηλικία γίνεται σκέτη ταλαιπωρία. Δεν βρίσκεις να παρκάρεις, τραπέζι να κάτσεις κ.λπ. κ.λπ.

Το Gazzetta, λοιπόν, αποφάσισε να βγαίνει τις καθημερινές και από εδώ και στο εξής θα επιλέγει ένα στέκι για κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Εσύ άραγε μπορείς να μας ακολουθήσεις;

Δευτέρα και είναι δύσκολα τα πράγματα.

Η λύση είναι ένα τέλειο και ταυτόχρονα χαλαρωτικό ποτό στο Κέντρο. Τι καλύτερο από το κορυφαίο Baba Au Rum; Το Bloody Mary εδώ να ξέρεις είναι φανταστικό. Ακόμη και αν σε κοιτάξουν περίεργα όταν το παραγγείλεις σε στυλ «πού πας κύριε, δεν ήρθες Κυριακή πρωί για brunch» (#true story), μη δώσεις σημασία και με το που έρθει το cocktail σου ζήτα έξτρα πιπέρι ή δάγκωσε το ντοματίνι της γαρνιτούρας με στυλ.

Την Τρίτη αρχίζουν τα πράγματα να μπαίνουν σε μια σειρά και μία δυνατή έξοδος ακόμη είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

Το νέο Upupa Epops είναι ό,τι πρέπει για να το παίξετε «ψαγμένοι ινάφ» και να πάρετε την παρέα σας για μια βόλτα στα Κάτω Πετράλωνα. Η Μάρφη Μπαλή είναι γνωστό ότι θα σας αποζημιώσει με μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι μας είχε λείψει από τις μπάρες της πόλης.

Τετάρτη και ένα πιο χαλαρό φαγητό (είπαμε να κάνουμε και οικονομία).

Το Baba Ghanoush στο Παγκράτι δεν μπορεί να μην το ξέρετε οπότε περάστε για ένα φαλάφελ σε πίτα. Ε, οι πιο εναλλακτικοί θα περάσετε και από ένα Αερόστατο μετά.

Πέμπτη και είπαμε να κάνουμε ένα break για σινεμά.

Εδώ κάπου θα δείτε τις ταινίες της εβδομάδας στο Gazzetta. Από εκείνες που παίζονται ήδη πάντως, το Sully και το War Dogs εμείς πάντως θα τα βλέπαμε με χαρά.

Και να που έφτασε η Παρασκευή!

Ένα πέρασμα από την Πραξιτέλους και το Clumsies επιβάλλεται. Δεν έχουμε τόσο ωραία bar στην Αθήνα χωρίς λόγο. Μπες και ζήτα εκείνο το cocktail με την οδοντόβουρτσα στο πλάι (El Draque για τους ψαγμένους).

Δεν είναι το αγαπημένο μας από ολόκληρο τον κατάλογο (οι αδέξιοι φημίζονται για τα εντυπωσιακά cocktails τους), αλλά πόσο συχνά μπορείς να κρατήσεις ένα τέτοιο ποτήρι μπροστά σε κόσμο και να είσαι και γαμάτος;