Αποκλειστικό απόσπασμα από την ταινία «Μη Σβήσεις το Φως»! (pics & vid)

Gazzetta team
Αποκλειστικό απόσπασμα από την ταινία «Μη Σβήσεις το Φως»! (pics & vid)
Το Gazzetta δημοσιεύει ένα clip από το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Ντέιβιντ Σάντμπεργκ και σε προετοιμάζει ψυχολογικά πριν την προβολή.

Όταν η Ρεμπέκα έφυγε από το πατρικό της, πίστεψε ότι άφησε πίσω της τους φόβους που στοίχειωναν τα παιδικά της χρόνια. Μεγαλώνοντας, δεν ήταν ποτέ σίγουρη τι ήταν αληθινό και τι όχι, αφότου έσβηναν τα φώτα... Τώρα, ο μικρός της αδερφός, ο Μάρτιν, βιώνει τα ίδια ανεξήγητα και τρομακτικά γεγονότα που κάποτε δοκίμασαν την πνευματική της υγεία και απείλησαν την ασφάλειά της. Μια τρομακτική οντότητα, που συνδέεται μυστηριωδώς με τη μητέρα τους, Σόφι, έρχεται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά όμως, η Ρεμπέκα θα πλησιάσει την αλήθεια, καθώς η ζωή όλων τους κινδυνεύει... όταν σβήνουν τα φώτα.

Μια ιστορία από τον παραγωγό του «Conjuring» Τζέιμς Γουάν ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη και το «Μη Σβήσεις το Φως», βασισμένο στην ταινία μικρού μήκους του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ, γίνεται ένας εξαιρετικός λόγος για να μην κοιμηθείς το βράδυ.

Ο Σάντμπεργκ έχει γράψει και σκηνοθετήσει μια σειρά ταινιών μικρού μήκους (Closet Space, Attic Panic), κερδίζοντας πολλούς διαδικτυακούς φίλους. Το «Μη Σβήσεις το Φως» βασίζεται στην ομότιτλη ταινία μικρού μήκους, που ανέβασε στα social media αποκτώντας περίπου 100.000.000 views, γεγονός που έκανε το Χόλιγουντ να στρέψει το βλέμμα του στον νεαρό σουηδό σκηνοθέτη.

Ο παραγωγός Λόρενς Γκρέι επικοινώνησε μαζί του για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν σε μία ταινία μεγάλου μήκους, ενώ ταυτόχρονα στη λίστα του ήταν και ο εξαιρετικός σεναριογράφος Έρικ Χέισερερ και ο παραγωγός Τζέιμς Γουάν. Θα βασίζονταν στην αρχική ταινία μικρού μήκους του Σάντμπεργκ, αλλά θα προσέθεταν σ’ αυτήν έναν πραγματικό δαίμονα, με λογική και σχέδιο… Οι Σάντμπεργκ, Γουάν, Χέισερερ και Γκρέι φαντάστηκαν μία οντότητα που να εμφανίζεται μόνο στο σκοτάδι, προσπαθώντας να βρει τρόπους να καταστρέψει όποιον βρίσκεται στο δρόμο της. Έτσι το κακό έχει πια όνομα: Νταϊάνα.

Μετά την επιθυμία των σκηνοθετών η ταινία να δείχνει όσο πιο φυσική και ρεαλιστική γίνεται, αποφασίστηκε τα γυρίσματα να γίνουν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην τοποθεσία Highland Park στα βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, ενώ κάποια συμπληρωματικά – για πρακτικούς λόγους - στο κέντρο της πόλης. Στα γυρίσματα, συνεργάστηκαν με τον παραγωγό Τζέιμς Γουάν -για άλλη μία φορά - ο διευθυντής φωτογραφίας Μάρκ Σπαίσερ, η υπεύθυνη σχεδιασμού παραγωγής Τζένιφερ Σπενς, η ενδυματολόγος Κρίστιν Μ. Μπερκ και η επικεφαλής του τμήματος μακιγιάζ Ελέανορ Σαμπαντούκια.

Η άχρηστη (αλλά πάντα χρήσιμη) πληροφορία: Υπήρχαν περισσότερες επικίνδυνες σκηνές στην ταινία από ό, τι αρχικά αναμενόταν, επειδή όσο προχωρούσε η παραγωγή προέκυπταν όλο και περισσότερες ευκαιρίες για πλάνα στα οποία άνθρωποι εκσφενδονίζονται στον αέρα. Καθώς η Νταϊάνα μπορεί να υπάρχει μόνο στο σκοτάδι, ό,τι κρατά πέφτει στο έδαφος με το που τα φώτα ανάβουν.

Μία από τις κατευθυντήριες γραμμές ήταν να υπάρχουν ελάχιστα οπτικά εφέ και σχεδόν όλες οι σκηνές να καταγραφούν on camera. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετά από τα μέλη του συνεργείου της ταινίας παραδέχτηκαν ότι όταν γυρνούσαν σπίτι τους το βράδυ, κοίταζαν πίσω τους όταν έσβηναν τα φώτα ή είχαν εφιάλτες!

Δες το αποκλειστικό απόσπασμα από την ταινία που εξασφάλισε το Gazzetta και πάρε μια ιδέα!

Εσύ άραγε θα καταφέρεις να σβήσεις ξανά το φως;

Η ταινία σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ (με πρωταγωνιστές τους: Τερέζα Πάλμερ, Γκάμπριελ Μπέιτμαν, Αλεξάντερ ΝτιΠέρσια, Μπίλι Μπερκ και Μαρία Μπέλο) θα είναι στους κινηματογράφους από τις 29 Σεπτεμβρίου, σε διανομή Tanweer.