Έντμιουρ Τάλι, Αλέξη Τσίπρα του Westeros, εσύ!

Βασίλης Τσίγκας
Έντμιουρ Τάλι, Αλέξη Τσίπρα του Westeros, εσύ!
Ο Βασίλης Τσίγκας κλαίει απ’ τα γέλια για όσα (δεν) είδαμε στο όγδοο επεισόδιο του έκτου κύκλου του Game of Thrones!

SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Εμείς σας προειδοποιήσαμε! Ακολουθούν spoiler για τον έκτο κύκλο του Game of Thrones. Πλέον το έχετε μάθει όλοι. Χάρη στα κανάλια Novacinema αποφεύγετε τα spoilers, γιατί βλέπετε τα επεισόδια του Game of Thrones σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική αποκλειστικά κάθε Κυριακή βράδυ! Και μάλιστα, αν δε θέλετε να ξενυχτήσετε, με τη νέα λειτουργία τα γράφετε και πατάτε το play όποτε εσείς θέλετε!

Τι επεισοδιάρα ήταν αυτή! Τι τρολάρισμα μάς έριξαν οι τύποι! Πόσα δάκρυα απ’ τα γέλια πρέπει να έχυσαν τόσες βδομάδες, που διάβαζαν όλες τις παλαβές θεωρίες των fans και τόσο ανερυθρίαστα τις έστειλαν στον κουβά!

Τι είπατε; Η Άρια έχει παραισθήσεις; Μήπως είναι τελικά αυτή που κυνηγάει την Άρια και η «Άρια» δεν υπάρχει; Μήπως; Χα χα χα χα!

Εγώ, πάντως, χάρηκα για ένα πράγμα! Τόσο καιρό ψάχνω να βρω τον Αλέξη Τσίπρα του Westeros (ή του Essos). Νόμιζα ότι ήταν η Νταϊνέρις. Για λίγο, πίστεψα ότι ήταν ο Τίριον! Αλλά όχι! Ο ένας και μοναδικός Αλέξης της καρδιάς μας είναι ο Έντμιουρ ο Τάλι! Αυτός ο Θεός άνοιξε τα πόδια και οι οχθροί απλά πέρασαν μέσα! Ναι, Αλέξη Τάλι, μόνο εσύ!

Πάμε να δούμε, όμως, με τη σειρά, όσα (δεν) έγιναν στο όγδοο επεισόδιο του έκτου κύκλου του Game of Thrones!

Αλέξης Τάλι, οέ οέ οέ!

Και ξεκινάμε, φυσικά, στο Ρίβεραν! Εκεί, ο Τζέιμι έχει αράξει έξω από το κάστρο και περιμένει τον Μελανιχθύ να βαρεθεί και ξάφνου, σκάει μύτη η Μπριέν με τον Ποντ. Η αλήθεια είναι ότι είχε μία δόση συγκίνησης η επανασύνδεση Τζέιμι-Μπριέν, με την Lady του Ταρθ να απειλεί ευθέως τον Βασιλοσφαγέα (δεν σας χάλασε…) πως θα τον σκοτώσει, αν χρειαστεί!

Το σχέδιο της Μπριέν είναι να πείσει τον Μελανιχθύ να παραδώσει το Ρίβεραν, με την προϋπόθεση ο Τζέιμι να τον αφήσει να φύγει με τον στρατό του προς Βοράν, εκεί που τον χρειάζεται η Σάνσα. Φυσικά, το σχέδιο αποτυγχάνει!

Ο Τζέιμι, όμως, ως άλλος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει άσο στο μανίκι του! Επισκέπτεται την σκηνή, όπου κρατείται όμηρος ο Έντμιουρ-Αλέξης Τάλι-Τσίπρας και τον απειλεί πως θα σφάξει το παιδί του, τη γυναίκα του, το σόι του, τους άντρες του κλπ κλπ επειδή αγαπάει τη Σέρσεϊ και πρέπει να γυρίσει γρήγορα πίσω στο Κινγκς Λάντινγκ!

Οπότε, παίζει το εξής σκηνικό! Ο Έντμιουρ-Αλέξης Τάλι-Τσίπρας παίρνει έναν πυρσό, φτάνει στην πύλη, ζητάει να του ανοίξουν την πόρτα, ο Μελανιχθύς λέει όχι, οι πιστοί στρατιώτες του Έντμιουρ-Αλέξη Τάλι-Τσίπρα λένε ναι και πέντε δευτερόλεπτα αφότου μπήκε μέσα στο κάστρο, ο Έντμιουρ-Αλέξης Τάλι-Τσίπρας δίνει εντολή να ανοίξουν πόρτες, πύλες, παράθυρα για να μπουν οι Λάνιστερ μέσα!

Τι είπατε; Περιμένατε να δείτε μάχη; Περιμένατε ότι μπορεί να πεθάνει κανένας; Χα χα χα χα χα! Γατάκια! Μία απώλεια είχαμε, του Μελανιχθύ (έεεελα), με την τελευταία σκηνή να είναι αυτή της Μπριέν να αποδρά από ένα ποταμάκι και τον Τζέιμι να την χαιρετά από το κάστρο!

Κάτι μου λέει ότι αυτοί οι δύο δεν θα ξαναειδωθούν!

Σέρσεϊ, το χάνουμε το παιχνίδι!

Στο Κινγκς Λάντινγκ, ο κλοιός (sic) σφίγγει επικίνδυνα γύρω από τον λαιμό της Σέρσεϊ. Παρένθεση: Αν μας χάρισε κάτι αυτό το επεισόδιο, ήταν απολαυστικές σκηνές θανάτων. Η πρώτη είναι εδώ. Κλείνει η παρένθεση. Στην αρχή, μία ομάς φανατικών σπουργιτιών, οδηγούμενη από τον ξάδερφο Λάνσελ, επισκέπτεται τον πύργο της και την διατάζουν να πάει να δει τον αρχι-Σπουργίτη.

Αυτή επιλέγει βία (προφανώς! Κι εγώ με το Βουνό δίπλα μου, βία θα διάλεγα), η ομάς πάει να πουλήσει μαγκιά και αποτέλεσμα είχαμε να ξεκολλήσει ένα κεφάλι από τους ώμους ενός δύσμοιρου σπουργιτιού! Έπος! Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν εξίσου ικανοποιητική για την βασιλομήτερ!

Το μεγαλύτερο πιόνι στην ιστορία του Γουέστερος, ο βασιλιάς Τόμμεν, μαζεύει τους πάντες γύρω από τον Άιρον Θρόουν (δεν σας χάλασε…) για μια ανακοίνωση. Η Σέρσεϊ, εκτοπισμένη σε έναν εξώστη, ακούει το τελευταίο της παιδί να της λέει πότε θα δικαστεί, όμως η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη: ο αγαπητός Τόμμεν ανακοίνωσε ότι πλέον απαγορεύει την δίκη μέσω μάχης! Ουπς…

Το Βουνό τίθεται προς το παρόν εκτός μάχης και ο creepy Φρανκενστάιν πληροφορεί τη Σέρσεϊ ότι αυτό που τον είχε ρωτήσει υπάρχει και πολύ μάλιστα!

Θεωρία: Αυτό που υπάρχει και πολύ μάλιστα είναι αυτό το υγρό πυρ που είχαμε δει και στη ναυμαχία κάποιες σεζόν πριν και η Σέρσεϊ θα προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει για να καταστρέψει το Κινγκς Λάντινγκ! Τελευταία στιγμή θα έρθει ο Τζέιμι και θα αναγκαστεί να την σκοτώσει και μετά θα αυτοκτονήσει, ενώ πιο πριν η Σέρσεϊ θα σκοτώσει τον γιο της!

Χα! (Πόσο πλάκα θα έχει να γίνει έτσι…)

Η Νταϊνέρις είναι ο Μήτρογλου!

Πίστευα ότι η Νταϊνέρις, η Μάνα των Δράκων, η Απελευθερώτρια, η Καλίσι, αυτή που δεν καίγεται κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας της σειράς! Όχι, όμως! Είναι ξεκάθαρα ο Κώστας ο Μήτρογλου! Πιο καγκούρικη είσοδο δεν είχαμε ξαναδεί τόσες σεζόν στη σειρά, όμως την πραγματοποίησε η Βασίλισσα της καρδιάς του Σερ Τζόρα (πού να είναι αυτή η ψυχή…)!

Για να πάρουμε απ’ την αρχή τα πράγματα, ο Τίριον μαζί με την πιο όμορφη γυναίκα της σειράς και τον σκουληκομυρμηγκότρυπα αράζουν σε ένα σαλόνι της πυραμίδας! Είχε προηγηθεί η αναχώρηση από το Μιρίν του Βάρις, σε αποστολή αναζήτησης στόλου.

Ενώ λοιπόν ο Τίριον προσπαθεί κανά δεκάλεπτο με το ρολόι να πείσει τους συνομιλητές του να πιουν λίγο κρασί και να πουν κανά ανέκδοτο (δέκα λεπτά παιδιά, χάσαμε δέκα λεπτά σ’ αυτό το πράγμα. ΟΚ, απολαμβάνουμε τον Τίριον, αλλά είπαμε…), ξάφνου ακούν σειρήνες, βγαίνουν έξω και βλέπουν έναν ολάκερο στόλο να ετοιμάζεται για επίθεση!

Τελικά, το σχέδιο του Τίριον δεν πήγε πολύ καλά και οι αφέντες των υπόλοιπων πόλεων ήρθαν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση! Κι εκεί που όλα δείχνουν ότι επιτέλους ο Τίριον έχει μπλεχτεί σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να ξεφύγει, το ταβάνι της πυραμίδας σείεται και δέκα δευτερόλεπτα μετά, σκάει η Νταϊνέρις από το παράθυρο! Από το παράθυρο, ρε φίλε! Ένα κωλοφτιαγμένο 125άρι κι ένας φράχτης στα μαλλιά της έλειπε για να ολοκληρωθεί το σκηνικό!

Ο Σκύλος των ονείρων μας!

Εδώ συνεχίζουν οι απολαυστικές σκηνές θανάτων του επεισοδίου! Ο τσαντισμένος Σκύλος συνεχίζει την αποστολή εκδίκησής του, σφαγιάζει με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους τέσσερις καημένους τύπους στην μέση του πουθενά με κεφάλια και @@ να κόβονται δεξιά-αριστερά, ώσπου τελικά βρίσκει (τι βολικό…) τον Μπέρικ τον Ντοντάριον και τον Θόρο του Μιρ, οι οποίοι είναι έτοιμοι να κρεμάσουν τους τρεις τύπους που ξεκοίλιασαν τους αθώους χίπηδες που είχαμε δει στο προηγούμενο επεισόδιο.

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι από τους καλύτερους έχουμε δει ποτέ στη σειρά, με τον Κλεγκέιν και τον Ντοντάριον να διαπραγματεύονται πώς και πόσους από τους τρεις θα σκοτώσει ο καθένας, με το τελικό σκορ να είναι 2-1 υπέρ του Σκύλου! Μυθικά πράγματα…

Στο τέλος, ο Θόρος του Μιρ μάλλον πείθει τον Σκύλο να τους ακολουθήσει στο quest τους. Μάλλον… Θα δείξει…

Το επικότερο τρολάρισμα της σειράς!

Και φτάνουμε στην Άρια! Πραγματικά, οι παραγωγοί εδώ μας γλέντησαν! Μας ξεφτίλισαν, θα τολμούσα να πω! Περιμέναμε και περιμέναμε και περιμέναμε να γίνουν τα έπη και τελικά δεν είδαμε τίποτα! Κυριολεκτικά, τίποτα! Κάναμε θεωρίες επί θεωρίων, γράφαμε, διαβάζαμε, σβήναμε για να δούμε εν τέλει… Τι είδαμε, βασικά;

Την Άρια να αράζει στο σπίτι της Ζωζώς Σαπουντζάκη, που υποτίθεται έπρεπε να σκοτώσει, να μας λέει ότι θέλει να μάθει τι (και αν) υπάρχει πιο δυτικά από το Γουέστερος (εγώ ποντάρω Ισλανδία), το ρομπότ που την κυνηγάει να σφάζει τη Ζωζώ (δεν είδαμε πως…), τις δυο τους να κυνηγιούνται στα στενά του Μπράαβος (οκ, πλάκα είχε αυτό…) και τελικά να καταλήγουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, το οποίο φωτίζεται από ένα κεράκι.

Έπειτα από ένα ολιγοδευτερόλεπτο trash talking, η Άρια σηκώνει τη Βελόνα, σβήνει καγκούρικα, μαγκιόρικα και αλά Σαμουράι το κερί και… και… και… και… μαύρο! ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;;; Μία ολάκερη σεζόν περιμένουμε αυτές τις δύο να τις παίξουν στη λάσπη, λαδωμένες ως τα μπούνια και τελικά δεν βλέπουμε τίποτα;;; Γκρρρ…

Επόμενη σκηνή στο σπίτι του απρόσωπου Θεού, όπου ο Τζάκεν περπατάει χαλαρά ανάμεσα από χιλιάδες πρόσωπα, ώσπου βλέπει αυτό της φιλενάδας του μέσα στα αίματα! Η Άρια τον αιφνιδιάζει από πίσω (really;;;) και τελικά του ανακοινώνει ότι το κορίτσι δεν είναι κανένας, αλλά η Άρια η Σταρκ και θέλει να γυρίσει πίσω. Κι αυτός την αφήνει… Έτσι, χαλαρά… Μία σεζόν ζαλιστήκαμε να γίνει κανένας, τελικά δεν γίνεται τίποτα και απλά θα φύγει; Έτσι απλά… Γκρρρ…