Πέντε προτάσεις διασκέδασης για το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Gazzetta team
Πέντε προτάσεις διασκέδασης για το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα
Σαββατοκύριακο στην πόλη και οι επιλογές για εξόδους είναι πολλές. Πριν αποφασίσετε το πού θα πάτε και τί θα δείτε, ρίξτε μια ματιά στη λίστα.

Μουσικές παραστάσεις: από σκληρό ροκ σε νοσταλγικό έντεχνο

Ο Τζίμης Πανούσης και οι Μουσικές Ταξιαρχίες επανέρχονται για δύο ακόμα Σαββατοκύριακα στο Κύτταρο. Οι προηγούμενες εμφανίσεις τους ήταν sold out καθώς πολλοί έσπευσαν να ξαναδούν το θρυλικό σχήμα που συναντήθηκε και πάλι στη σκηνή30 χρόνια μετά τις παραστάσεις HARDCORE και Computer Show (1983-86).

Πότε: Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Μαΐου
Που: Κύτταρο- Ηπείρου 48 & Αχαρνών – Τηλ.: 2108224134, 2108822460
Εισιτήριο: 12€
Οι πόρτες ανοίγουν: 21.30

Για όσους προτιμούν το «έντεχνο» ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει για δύο μέρες την παράσταση με τίτλο «Εκ Βαθέων» στο Μικρό Παλλάς. Σ’ αυτό το live ο Έλληνας συνθέτης τραγουδά και αφηγείται μία μουσική αυτοβιογραφία, που ξεκινά από την «Εκδίκηση Της Γυφτιάς» συνεχίζεται με τραγούδια για τον Κ. Π. Καβάφη και την Αθήνα, φτάνοντας μέχρι την Σαπφώ και το άλμπουμ «Γρήγορα η ώρα πέρασε». Τα κείμενα-σπαράγματα και τραγούδια της Σαπφούς ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Πότε: Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Μαΐου.
Πού: Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 (στοά Σπυρομήλιου), City Link
Έναρξη: 21:00
Εισιτήρια: 18 € (γενική είσοδος), 15 € (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ & άνω των 65 ετών)
Πληροφορίες: 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

Cinema: Μόνο δράση!

O Xαμένος Παράδεισος, μια νέα περιπέτεια με τον Μπενίτσιο ντελ Τόρο, είναι από τις πρεμιέρες της εβδομάδας που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Νέος, ωραίος πάει να κάνει σερφ στην Κολομβία κι ερωτεύεται μια όμορφη ντόπια. Μόνο που αυτή είναι ανιψιά του Pablo Escobar. Ο νεαρός μπλέκει με το εσκομπαρέικο για χάρη του έρωτα. Τελικά, θα του βγει σε καλό η συναναστροφή με τον πάμπλουτο βαρόνο των ναρκωτικών;

Φυσικά όσοι δεν έχετε δει ακόμα το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» που συνεχίζεται σε πολλές αίθουσες, σπεύσατε! Στην τέταρτη ταινία της σειράς, η δράση εκτυλίσσεται σ’ έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο Μαξ Ροκατάνσκι (Τομ Χάρντι) θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την Αυτοκράτειρα Φιουριόσα (Σαρλίζ Θερόν), που δραπετεύει με την συμμορία της, με προορισμό την Άγονη Γη. Η ταινία σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ σε ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας.

Θέατρο: Κωμωδία με ανατροπές
«Ο Κύριος Παπαπαναγιωτοπουλάκης», μια κωμωδία που φέρνει στην ίδια σκηνή δύο από τους πιο δημοφιλείς τηλεοπτικούς ηθοποιούς, είναι μια καλή ιδέα για θεατρική έξοδο το Σαββατοκύριακο. Ο Κωνσταντίνος (Νίκος Μουτσινάς), συγγραφέας και άνθρωπος της ηθικής, τηλεφωνεί στον ιδιοκτήτη του απέναντι διαμερίσματος για να τον ενημερώσει ότι η ενοικιάστρια του είναι πόρνη. Εκείνος αποφασίζει να την διώξει μέσα στη νύχτα, και η Άννα (Μαρία Σολωμού), μη έχοντας που αλλού να πάει, πηγαίνει στο διαμέρισμα του Κωνσταντίνου και από εκείνη την στιγμή ξεκινάνε όλα. Είναι τόσο διαφορετικοί οι χαρακτήρες τους αλλά τόσο μεγάλη η ανάγκη τους να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, που το μενού περιλαμβάνει καυγάδες, σεξ, καυγάδες, σεξ και πολύ αγάπη... θα τα καταφέρουν να γίνουν ζευγάρι;
Παραστάσεις: Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15
Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 12€, Ανέργων 10€
Θέατρο Γκλόρια: Ιπποκράτους 7, Αθήνα, Τηλ.: 210 3609400

Έξοδος: Central live clubbing

Tελευταίο Σαββατοκύριακο εμφανίσεων για την Καίτη Γαρμπή στο Central live clubbing. Μαζί με την δημοφιλή τραγουδίστρια ο Γιώργος Παπαδόπουλος και πολύ guests. Στα decks η Ναταλία Γερμανού με τις ανεβαστικές μουσικές της.
Central: Λεωφ. Βουλιαγμένης 22, Νέος Κόσμος 21 0923 4603