Asian Dub Foundation: «Με τη μουσική δραπετεύεις από τα προβλήματα»

Gazzetta team
Asian Dub Foundation: «Με τη μουσική δραπετεύεις από τα προβλήματα»
H κολεκτίβα των Asian Dub Foundation μιλάει στο gazzetta.gr, λίγες μέρες πριν έρθει στην Αθήνα για να την ταρακουνήσει στους ρυθμούς της!

Οι Asian Dub Foundation ξεκίνησαν με μια σειρά από σεμινάρια προς νεαρούς Ασιάτες μετανάστες στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο για να εξελιχθούν πολύ γρήγορα σε ένα εκπληκτικό πολυσυλλεκτικό γκρουπ, το οποίο συνδυάζει με μοναδικό τρόπο διαφορετικά είδη μουσικής και... δίνει ρέστα επί σκηνής!

Έχοντας χαρακτηριστεί ως «ένα από τα καλύτερα live συγκροτήματα τα τελευταία 30 χρόνια» και ως «η τελευταία οργισμένη μπάντα της Βρετανίας», οι ADF έρχονται στην Ελλάδα την 1η Μαρτίου για μια συναυλία στο Gagarin και υπόσχονται στο gazzetta.gr ένα αξέχαστο show με... επαναστατικό αέρα!

Άλλωστε, παρά τις μεγάλες εμπορικές τους επιτυχίες, δεν ξέχασαν ποτέ το πολιτικό τους προφίλ και τα ξεκάθαρα τους μηνύματα κατά του φασισμού, του ρατσισμού, του νεοφιλελευθερισμού και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα, συνεχίζουν να αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες σε σεμινάρια και workshops για τον εκπαιδευτικό ρόλο της μουσικής και την προώθηση της κοινωνικής εργασίας για τους νέους. Απολαύστε τους!

H μουσική σας συνδυάζει διαφορετικές επιρροές. Τι καθόρισε το στιλ σας;

«Οι μεγαλύτερες επιρροές μας ήταν η Punk-Rock, η Reggae, η Dub,η Jungle και η... συλλογή δίσκων των γονιών μας!».

Ως μπάντα με ασιατική καταγωγή, έχετε βιώσει ρατσισμό στην Ευρώπη;

«Ναι, πάντα βιώνουμε. Ακόμα και τώρα, το να περάσουμε από έναν αεροπορικό έλεγχο σημαίνει ότι πρέπει να μας ψάξουν, να μας ανακρίνουν και γενικώς να περάσουμε περιπέτειες».

Η μουσική μπορεί να αποτελέσει μια διέξοδο για τα παιδιά μεταναστών που μεγαλώνουν σε δύσκολες συνθήκες και αντιμετωπίζουν προβλήματα;

«Ναι, μπορεί να λειτουργήσει ως κάτι το θετικό. Η μουσική πάντα αποτελούσε έναν τρόπο έκφρασης ελπίδας και εμπειριών, ή σχολιασμού μιας κατάστασης που σε περιβάλλει. Κοινωνικού σχολιασμού, αν προτιμάτε. Είναι ένας τρόπος για να δραπετεύεις».

Πριν από μερικά χρόνια, παίξατε στην Ελλάδα καλεσμένοι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, επιστρέφεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση....

«Ναι, το θυμόμαστε. Όπως βλέπουμε εμείς τα πράγματα, φαίνεται ότι κάτι που γίνεται για τους πολλούς είναι καλύτερο από αυτό που γίνεται για τους λίγους. Πρέπει βέβαια να το αναλύσουμε λίγο περισσότερο και είναι πολύ ενδιαφέρον που ερχόμαστε στην Ελλάδα τόσο σύντομα μετά τις εκλογές. Μετά την επίσκεψή μας στη χώρα σας θα έχουμε καλύτερη άποψη για το πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται την αλλαγή».

Τι να περιμένουμε από τη συναυλία σας στην Αθήνα;

«Θα έχουμε τρεις φωνές στο σόου μας. Τον Ακταβάτα, βασικό τραγουδιστή των Asian Doub Foundation, τον LSK (κατά τη γνώμη μας έναν από τους καλύτερους στιχουργούς και τραγουδιστές που υπ΄ρχουν, ο οποίος επίσης δουλεύει με τους Faithless και τον Sonny Green. Είναι μόλις 20 ετών, αλλά αποτελεί μία από τις καλύτερες φωνές που έχουμε δει τελευταία, με τρομερή ενέργεια. Θα παίξουμε για πάνω από δύο ώρες, με τρομερούς ήχους. Ανυπομονούμε και σας καλούμε να έρθετε με καλή διάθεση, να χορέψουμε όλοι μαζί σε αληθινούς ρυθμούς Ρέγκε, Drum and bass και Jungle!».

Πείτε ματς μερικά πράγματα για το Indigenous Resistance Project, στο οποίο πήρατε μέρος. Σκοπεύετε να συνεχίσετε συμμετοχές σε τέτοιες πρωτοβουλίες;

«Το Indigenous Resistance ήταν μια καταπληκτική διοργάνωση. Με πολύ λίγους πόρους γίνονται απίστευτα πράγματα σε όλο τον κόσμο. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό προς το μέρος τους και έχουμε ότι συγκεκριμένα μας πρότζεκτ ταιριάζουν πολύ μαζί τους. Ακόμα δουλεύουμε μαζί και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε».

Τέλος, επειδή είμαστε αθλητικό site, θέλουμε τις οπαδικές σας προτιμήσεις!

«Μας αρέσει το ποδόσφαιρο και οι ομάδες που υποστηρίζουμε είναι η Άρσεναλ και η Γουέστ Χαμ».

Πληροφορίες συναυλίας

Gagarin 205
Λιοσίων 205
Tηλ: 21 5540 0888

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Προπώληση: 16€
Ταμείο: 19€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου
Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη δημοσιογραφική ενημέρωση απευθυνθείτε στο: [email protected]
Τηλέφωνο: 210 8820426 (εσωτερικό 2)