Η Debby Wilmsen, ένα από τα παλαιότερα στελέχη του Tomorrowland, μας λέει τι θα δούμε στην Αθήνα (pics & vids)

Γιάννης Κονταξής
Η Debby Wilmsen, ένα από τα παλαιότερα στελέχη του Tomorrowland, μας λέει τι θα δούμε στην Αθήνα (pics & vids)
Το UNITE With Tomorrowland έρχεται στην Ελλάδα! Το Σάββατο 27 Ιουλίου θα ζήσουμε τη μαγεία της μεγαλύτερης γιορτής της dance μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέσσερα θαυματουργά βαγόνια του Amicorum Spectaculum είναι έτοιμα να ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι κατευθυνόμενα προς τους μυστηριώδεις ορίζοντες της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Μάλτας και της Πορτογαλίας. Φέρνοντας αυτό το μαγευτικό θέαμα, το UNITE With Tomorrowland θα αποτελέσει ένα υπέροχο καλοκαιρινό gathering. Οι επισκέπτες του μπορούν να βουτήξουν σε έναν μαγικό κόσμο με ένα μεγάλο DJ line-up επί σκηνής και τη μοναδική ζωντανή δορυφορική σύνδεση με την κεντρική σκηνή του Tomorrowland στο Βέλγιο.

Ναι, καλά καταλάβατε, το θρυλικό φεστιβάλ Tomorrowland καταφθάνει στην Αθήνα! Σε λίγες μέρες, η ελληνική πρωτεύουσα θα ζήσει μοναδικές στιγμές και οι χιλιάδες "People of Tomorrow" που θα παρευρεθούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας θα έχουν να το διηγούνται για χρόνο αυτό που θα δουν και θα ζήσουν εκεί.

Τι θα δουν; Μα φυσικά ένα τεράστιο σκηνικό! Ολόκληρο το σκηνικό της Αθήνας, που θα κατασκευαστεί ειδικά για το event, θα ξεπεράσει τα 50 μέτρα σε πλάτος και τα 25 μέτρα σε ύψος, ως μέρος μίας παραγωγής πρωτοφανών διαστάσεων για τα δεδομένα παρόμοιων διοργανώσεων στη χώρα μας, αντάξια του μεγαλύτερου φεστιβάλ ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής στον κόσμο που υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία στους χιλιάδες επισκέπτες του!

Τι θα ζήσουν; Ένα ατέλειωτο πάρτι, με χιλιάδες καλεσμένους, με τα πιο hot ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής της ηλεκτρονικής σκηνής, με τον Armin van Buuren και τον Nicky Romero να ανασταίνουν ακόμα και νεκρούς και φυσικά σε παράλληλη ζωντανή σύνδεση με όσα συμβαίνουν στο Βέλγιο!

Και επειδή ξέρουμε ότι και εσείς, ως αναγνώστες του Gazzetta, δεν λέτε ποτέ «όχι» σε ένα μεγάλο και καλό πάρτι, μιλήσαμε με την Debby Wilmsen, Υπεύθυνη Συντονισμού του Τύπου και ένα από τα παλαιότερα στελέχη του Tomorrowland για να μάθουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το μεγάλο φεστιβάλ και τη UNITE εκδοχή του, λίγο πριν «ανατιναχθεί» το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.

Τι πρέπει να ξέρουμε για το Tomorrowland;

To Tomorrowland είναι ένα μεγάλο μουσικό φεστιβάλ που γίνεται στο Βέλγιο. Διοργανώνεται από τους αυθεντικούς ιδρυτές (και ιδιοκτήτες του), τους αδελφούς Beers. Πραγματοποιείται σε έναν όμορφο φυσικό χώρο, την ψυχαγωγική περιοχή του ντε Σορ, στην πόλη του Μπουμ. ΤοTomorrowland λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το 2005 και πλέον θεωρείται το δημοφιλέστερο και εντυπωσιακότερο μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο.

Το 2019, γιορτάζουμε τα 15 χρόνια μας και αυτό είναι ένας πολύ καλός λόγος για να δημιουργήσουμε μια νέα θεματική ενότητα για το φεστιβάλ με τίτλο "The Book of Wisdom: The Return", με μία εντυπωσιακή κεντρική σκηνή να το συνοδεύει, καθώς και με ένα απίστευτο line-up που αποτελείται από περισσότερους από 1.000 καλλιτέχνες. Τα επόμενα δύο τριήμερα, στις 19-21 και 26-28 Ιουλίου, περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι, από πάνω από 200 χώρες, θα εισέλθουν στους «ιερούς τόπους» του φεστιβάλ, καθώς τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ

Πώς σας ήρθε η ιδέα για το UNITE;

Σκεφτήκαμε αυτή την ιδέα γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να έρθουν στο Tomorrowland, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε μια γέφυρα που θα ενώνει το Βέλγιο με τον υπόλοιπο κόσμο και το κοινό θα βλέπει σε ζωντανή μετάδοση τα όσα συμβαίνουν στην κύρια σκηνή του Tomorrowland, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνει ντόπιους και διεθνούς φήμης DJs στη σκηνή του UNITE. Αυτή ακριβώς είναι η μοναδική, μαγική ατμόσφαιρα του Tomorrowland. Αυτό είναι το UNITE With Tomorrowland.

Κάθε χρόνο δηλαδή, σε συνεργασία με έναν ντόπιο promoter, δημιουργούμε ένα σκηνικό εμπνευσμένο από το Tomorrowland σε συνδυασμό με ένα δυναμικό line-up από ντόπιους και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Δεν είναι απλώς μία ζωντανή εμπειρία, αλλά ένα μοναδικό show που επιτρέπει να αποδράσεις από την πραγματικότητα.

Η ζωντανή σύνδεση με την κύρια σκηνή του Tomorrowland στο Βέλγιο, δίνει τη δυνατότητα στους «Ανθρώπους του Αύριο» να συνδεθούν με το κοινό στο Βέλγιο και το αντίστροφο. Το show που θα πραγματοποιείται σε κάθε χώρα που διοργανώνεται το UNITE With Tomorrowland, θα μεταδίδεται ζωντανά στις άλλες χώρες ώστε να δημιουργείται το κοινό αίσθημα του «ανήκειν». Αν σε αυτό προσθέσουμε και τη ζωντανή σύνδεση με το Tomorrowland, τότε έχουμε στα χέρια μας ένα μοναδικό event.

Σε όλα αυτά τα events παίζουν ντόπιοι και διεθνούς φήμης DJs. Μετά την εμφάνισή τους, δημιουργείται ένα live link και όλοι οι θεατές μπορούν να απολαύσουν την κύρια σκηνή του Tomorrowland σε μια μεγάλη οθόνη, ζωντανά! Ο ήχος, η εικόνα, τα φώτα, τα εφέ, όλα συγχρονίζονται για να δημιουργήσουν μια μαγική εμπειρία. Την ίδια στιγμή, τα events του UNITE μαγνητοσκοπούνται από πολλές κάμερες και μεταδίδονται στο Tomorrowland. Εκεί, πραγματοποιείται ένα μοντάζ από ό,τι συμβαίνει στα συνεργαζόμενα events και το στέλνουμε πίσω στο UNITE, ενώ το ανεβάζουμε και στο διαδίκτυο.

Για να το καταφέρουμε αυτό, το Tomorrowland στέλνει ήχο και εικόνα μέσω SES δορυφόρων. Για χώρες εκτός Ευρώπης, το σήμα μεταδίδεται μέσω των δορυφόρων που βρίσκονται πιο κοντά στην εκάστοτε περιοχή.

Για το συγχρονισμό των εφέ, η Grand MA κονσόλα, που ενεργοποιεί το φωτισμό και τα εφέ στην κύρια σκηνή στο Βέλγιο, στέλνει ένα midi σήμα. Έπειτα, αυτό το σήμα μετασχηματίζεται μέσω ειδικά σχεδιασμένου λογισμικού και μεταδίδεται μέσω VPN σύνδεσης και στην πιο απομονωμένη περιοχή. Εκεί, το σήμα μετασχηματίζεται ξανά σε midi και εισέρχεται στην τοπική Grand MA κονσόλα, η οποία ενεργοποιεί τα φώτα και τα εφέ.

Τα εφέ, ο ήχος και η εικόνα συγχρονίζονται ώστε ο θεατής να έχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Το δεύτερο βήμα περιλαμβάνει τον ήχο και την εικόνα που μας έρχεται από τα UNITE events και μεταδίδεται μέσω δορυφόρου στο Tomorrowland. Εκεί, όλα τα σήματα που λαμβάνουμε, συγχρονίζονται με το σήμα που έχει τη μεγαλύτερη καθυστέρηση. Με ένα ειδικό σύστημα εισαγωγής εικόνων , το όνομα της συμμετέχουσας χώρας προστίθεται στο βίντεο. Μέσω ενός μείκτη με δυνατότητα μακροεντολών, το Tomorrowland δημιουργεί το εξής μοναδικό: κάθε χώρα θα δει τι συμβαίνει σε όλες τις άλλες χώρες!

Τότε, το σήμα μεταδίδεται μέσω δορυφόρου στα άλλα UNITE events, όπου προβάλλεται σε μεγάλες οθόνες δίπλα από τη σκηνή. Ένα άλλο σήμα με το περιεχόμενο των υπόλοιπων χωρών και της κεντρικής σκηνής του Tomorrowland μεταδίδεται στο διαδίκτυο και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Tomorrowland. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, όλα παρακολουθούνται στενά στο control room του Tomorrowland και όλα τα events είναι σε επαφή μεταξύ τους για να γίνουν σωστά οι μεταδόσεις.

Γιατί αποφασίσατε να φέρετε το TML φέτος στην Ελλάδα και όχι σε κάποια άλλη χώρα;

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να διοργανώσουμε το UNITE σε μία νέα χώρα ή σε ένα νέο χώρο. Η Μάλτα και Βαρκελώνη είναι οι δύο περιοχές όπου έχουμε διοργανώσει ξανά στο παρελθόν το UNITE. Φέτος, η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα είναι οι νέες χώρες. Το μέρος που θα διοργανωθεί το UNITE στην Ελλάδα είναι καταπληκτικό και ήδη λαμβάνουμε πολύ θετικά μηνύματα από το ελληνικό κοινό. Και μην ξεχνάτε πως το φαγητό και ο καιρός στην Ελλάδα είναι απίθανα και αυτός είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσει ένα πάρτι. Τέλος, ο Dimitri Vegas και ο Like Mike είναι Έλληνες κατά το ήμισυ και φυσικά θέλουν σαν τρελοί να ζήσουν την UNITE with Tomorrowland εμπειρία στην Ελλάδα.

Σκεφτήκατε ποτέ να εμπλουτίσετε το TML και με εμφανίσεις συγκροτημάτων εκτός από τους DJs;

Συγκροτήματα όπως οι Goose, Oscar & The Wolf, Curtis Alto και Lost Frequencies θα δώσουν μια κανονική συναυλία. Εννοείται πως είμαστε ανοιχτοί σε τέτοιες ιδέες και θέλουμε να έχουμε συγκροτήματα που παίζουν ζωντανά. Εξάλλου, η σκηνή Lotus έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φιλοξενεί συγκροτήματα, αρκεί βέβαια να προέρχονται από το χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.

Ύστερα από 15 χρόνια Tomorrowland, τι σας έχει μείνει αξέχαστο;

Πολλά πράγματα μας έχουν μείνει αξέχαστα στο Tomorrowland, αλλά αυτό που θα θυμάμαι για πάντα είναι το DJ set του Armin van Buuren λίγο αφότου γεννήθηκε ο γιος του!

Ποιο θεωρείτε πως είναι το μέλλον των μουσικών φεστιβάλ; Πιστεύετε ότι η τεχνολογία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την επιτυχία των EDM shows ή υπάρχει και κάποιος άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη;

Θα μας επιτρέψετε να μιλήσουμε μόνο για το φεστιβάλ μας και το δικό μας τρόπο λειτουργίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην τεχνολογία, τη διακόσμηση και την καινοτομία. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο. Από το βραχιολάκι εισόδου μέχρι το φαγητό και τα ποτά. Θέλουμε να προσφέρουμε σε όσους έρθουν στο φεστιβάλ, μία μοναδική εμπειρία ζωής και να τους εκπλήξουμε με κάθε πιθανό τρόπο.

Όσο περνούν τα χρόνια, διάφορα φεστιβάλ «ξεπετάγονται» σε διάφορες χώρες. Θεωρείτε πως η αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ή είναι απλώς μια μόδα με ημερομηνία λήξης;

Στο Βέλγιο έχουμε κακομάθει με την πληθώρα των φεστιβάλ, των πάρτι και των κλαμπ. Φανταστείτε πως μόνο στη Φλάνδρα, το καλοκαίρι, λαμβάνουν χώρα σχεδόν 300 φεστιβάλ. Θαρρώ πως είναι στο DNA του Βέλγου να διοργανώνει events, μπάρμπεκιου με τους φίλους, την οικογένεια και τους γείτονές του. Και είναι πραγματικά ωραίο να βλέπεις να έρχεται τόσος κόσμος στο Βέλγιο για να επισκεφτεί τα φεστιβάλ μας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία κατά την προετοιμασία του Tomorrowland;

Τα εισιτήρια εξαντλούνται τρομερά γρήγορα, κάνουμε sold out σε ένα λεπτό που λέει ο λόγος. Και είναι πολύ εκνευριστικό που υπάρχει τόσος κόσμος που θέλει να έρθει και δεν μπορεί. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε και άλλο το φεστιβάλ και να εκδώσουμε και άλλα εισιτήρια και έτσι, κάθε χρόνο, αρκετός κόσμος είναι στεναχωρημένος... Για αυτό και εμείς διοργανώνουμε το UNITE και το Tomorrowland Winter, ενώ τον Οκτώβρη θα διοργανώσουμε και το OUR STORY, ένα event στο Άμστερνταμ.

Τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος στο UNITE with Tomorrowland, στην Αθήνα, στις 27 Ιουλίου;

Απίθανη ατμόσφαιρα, τρομερούς καλλιτέχνες, υπέροχα σκηνικά. Θα περάσουν τέλεια με τους φίλους τους!

Το UNITE With Tomorrowland έρχεται στην Ελλάδα! Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στον Ανοιχτό Χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας θα ζήσουμε τη μαγεία της μεγαλύτερης γιορτής της ηλεκτρονικής μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο! O σπουδαίος Nicky Romero θα βρίσκεται και αυτός στην Αθήνα, μαζί με τον μεγάλο Armin van Buuren, τους W&W, τους Mad M.A.C. και τους CJ Jeff, Playmen, Junior Pappa, ενώ σε ζωντανή δορυφορική σύνδεση με την κεντρική σκηνή του Tomorrowland, στο Βέλγιο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta και Vini Vici! Εισιτήρια: www.tomorrowland.com & www.viva.gr Χρήσιμες πληροφορίες και τα τελευταία νέα στο www.tomorrowland.com/en/unite-greece

A post shared by Release Athens Festival (@release_athens) on

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Εισιτήρια:

Η πώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται προς 45 ευρώ (γενική είσοδος) και 150 ευρώ (VIP).

Διάθεση:

Τηλεφωνικά / στο 11876

Online: www.tomorrowland.com & www.viva.gr

Φυσικά σημεία: στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Σάββατο 27 Ιουλίου, UNITE With Tomorrowland Athens:

Website: Tomorrowland || Athens

Facebook event: UNITE With Tomorrowland | Athens

Καλλιτέχνες: Armin van Buuren, Nicky Romero, W&W, Mad M.A.C., CJ Jeff, Playmen, Junior Pappa + Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Vini Vici (μέσω ζωντανής δορυφορικής σύνδεσης με το Tomorrowland, στο Βέλγιο)

Τοποθεσία:

Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας (εξωτερικός χώρος), στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού, Λεωφ. Ποσειδώνος, Τζιραίων 8-10

Social Media:

Facebook: Tomorrowland

Instagram: tomorrowland

Twitter: Tomorrowland

Youtube: Tomorrowland