FIFA 19: Αξιολόγηση της καινούργιας έκδοσης του δημοφιλέστερου ποδοσφαιρικού παιχνιδιού

Gazzetta team
FIFA 19: Αξιολόγηση της καινούργιας έκδοσης του δημοφιλέστερου ποδοσφαιρικού παιχνιδιού
Οι ειδικοί μίλησαν.

Το παιχνίδι FIFA δε χρειάζεται συστάσεις, καθώς αποτελεί την ultimate gaming εμπειρία στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Από το 1993 που ξεκίνησε, ως το πρώτο με επίσημη άδεια της ομοσπονδίας, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει απίστευτα ρεαλιστικές εμπειρίες.

Φέτος λοιπόν, το FIFA 19 κυκλοφόρησε από την ΕΑ στις 28 Σεπτεμβρίου για το PS4, το Xbox One και τα Windows PC. Μία από τις αλλαγές που φέρνει η νέα έκδοση, είναι η συμφωνία για τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος του θεσμού του Champions League, κάτι που έως τώρα είχε μόνο η Konami, εκδότρια του PES. Έτσι λοιπόν οι gamers του FIFA θα μπορούν πλέον να ζήσουν την full εμπειρία του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού, κάτι που αντανακλά και την φιλοσοφία της EA Sports. Οι παίκτες, θα έχουν επίσης περαιτέρω δυνατότητα για πιο complicated ενέργειες, όπως για παράδειγμα το χαρακτηριστικό Sweet Spot Mechanic, το οποίο δίνει μεγαλύτερη πιθανότητα να φτάσει η μπάλα στο τέρμα εφόσον υπάρχει σωστός προγραμματισμός από το χρήστη.

Φυσικά το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στη σύνθεση της Κορυφαίας Ομάδας (Ultimate Team mode). Οι αναλυτές της bwin στο άρθρο τους για το FIFA 19 προτείνουν ως καλό ξεκίνημα την επιλογή παικτών από το ίδιο πρωτάθλημα, αφού αυτό εξασφαλίζει το γερό «δέσιμο» της ομάδας. Καθώς το παιχνίδι είναι χτισμένο σε πλήρως ρεαλιστικές συνθήκες, γίνεται κατανοητό ότι ένας παίκτης του αμερικανικού πρωταθλήματος MLS δε θα μπορέσει να αποδώσει τα μέγιστα στην ιταλική Σέριε Α. Έτσι, μία πρώτη αποτελεσματική μέθοδος είναι η επένδυση στην καλή «χημεία», εφόσον και το ίδιο το παιχνίδι προσφέρει μια ισορροπημένη κατανομή των κορυφαίων παικτών ανά πρωτάθλημα.

Ποια είναι όμως η κορυφαία 10αδα του FIFA 19;

Κατ αρχάς, για πρώτη φορά στην ιστορία του παιχνιδιού, την πρώτη θέση μοιράζονται Ρονάλντο και Μέσι με 94 rating. Έτσι έληξε με ισοβαθμία, η αιώνια κόντρα των δύο ποδοσφαιριστών για την πρωτιά στη βαθμολογία. Τρίτος ακολουθεί ο Νεϊμάρ με 92 rating, ενώ 91 έχουν οι: Μόντριτς, Ντε Μπράινε, Αζάρ, Ράμος, Σουάρες και Ντε Χέα. Την τοπ ομάδα συμπληρώνει με 90 rating ο Τόνι Κρόος. Ανάμεσα στου 100 καλύτερους παίκτες βρίσκεται και ο Κώστας Μανωλάς, στη θέση 85.

Το FIFA 19 συνεχίζει να παρέχει το ίδιο υψηλό επίπεδο εμπειριών στο χρήστη, με ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της δράσης και προσθήκες εργαλείων που δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία. Είναι βέβαια ακόμα νωρίς για την πλήρη αξιολόγηση της καινούργιας έκδοσης, ως προς το gameplay, ωστόσο γίνεται αμέσως αντιληπτό πως η ΕΑ φρόντισε για ακόμα μια φορά να κρατήσει υψηλά στάνταρ.