Αυτό είναι το νέο Doom (vid)

Gazzetta team
Αυτό είναι το νέο Doom (vid)
Το DOOM είναι από τις πιο θρυλικές σειρές στη βιομηχανία των videogames και πρόσφατα έκανε δυναμική επανεμφάνιση στις βασικές κονσόλες του σήμερα.

Σε μια κίνηση που σίγουρα δεν περιμέναμε, η Bethesda ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση του παιχνιδιού και για το Nintendo Switch, τη νεότερη υβριδική κονσόλα της Nintendo. Το πιο πρόσφατο μέρος του franchise είναι από τα πλέον επιθετικά first person shooter games των τελευταίων ετών και κατάφερε να ξεχωρίσει για την καθηλωτική του δράση.

Το παιχνίδι μεταφέρθηκε και κυκλοφορεί ήδη στο σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας και προσφέρεται χωρίς περικοπές στα πάντα πλην του οπτικού τομέα. Εκεί, έχουμε έναν περιορισμό λόγω του hardware της κονσόλας, αλλά τα πράγματα δεν είναι δραματικά και καταφέρνει εν τέλει να προσφέρει αυτό που περιμέναμε. Μπορεί η ανάλυση να είναι σημαντικά χαμηλότερη, το frame rate να μην φτάνει τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο που είδαμε στο PS4 και το Xbox One και τα διάφορα οπτικά εφέ να παρουσιάζονται πιο «αχνά», αλλά ειδικά με την απεικόνιση στην οθόνη της κονσόλας τα προβλήματα αυτά δεν δημιουργούν ιδιαίτερο πονοκέφαλο.

Δεν είναι δε πρωτότυπο να έχουμε περιορισμούς σε εκδόσεις παιχνιδιών για φορητές κονσόλες, κάτι που μπορεί να συμπεράνει κανείς και με μια απλή ματιά στο τι κυκλοφορεί για το συγκεκριμένο είδος videogames σε Android tablets και iPads. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι στη διαδικασία σύνδεσης με τηλεόραση μέσω του σχετικού dock, οι επιδόσεις δεν είναι το κάτι αξιομνημόνευτο. Συνολικά όμως, καταφέρνει να προσφέρει δράση που δεν έχουμε ξαναζήσει σε φορητή συσκευή και αυτό κυρίως λόγω των εξαιρετικών επιλογών σε επίπεδο ελέγχου.

Από τεχνικής πλευράς, το DOOM φτάνει εκεί που μπορεί αυτή τη στιγμή το Nintendo Switch, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι με καλή προγραμματιστική δουλειά, το υβριδικό σύστημα θα καταφέρει να μην χάσει σημαντικές κυκλοφορίες. Κυκλοφορεί μάλιστα και σε ένα χρονικό σημείο που η κονσόλα της Nintendo χρειάζεται να δείξει στους καταναλωτές ότι σημαντικά παιχνίδια τρίτων εταιρειών μπορούν να κυκλοφορήσουν και εκεί, οπότε η σημασία της εν λόγω έκδοσης είναι μεγάλη.

Διαβάστε μια αναλυτική παρουσίαση του DOOM για PS4 και Xbox One στο Enternity.gr