Παρουσίαση Metroid: Samus Returns

Gazzetta team
Παρουσίαση Metroid: Samus Returns
To Metroid: Samus Returns ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Του Παύλου Παπαπαύλου

Το νέο game κυκλοφορεί με την υπογραφή της MercurySteam, ως remake του Metroid II: Return of Samus που εμφανίστηκε στα ράφια των καταστημάτων το 1991 για το Game Boy. H ιστορία έχει παραμείνει παρόμοια, με την πρωταγωνίστρια να φτάνει στον πλανήτη SR399 για να εξολοθρεύσει 40 Metroids που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια. Ο σχεδιασμός των επιπέδων μάς γυρνάει στις παλιές καλές εποχές της σειράς, το platforming είναι έντονο και η ποικιλία των αντιπάλων είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Η ηρωίδα μεταμορφώνεται εύκολα σε μπάλα και αντιστρόφως για να μπορεί να μετακινηθεί εύκολα στο χάρτη και να φτάσει σε διάφορα σημεία στα επίπεδα.

Ο χάρτης είναι πάντα διαθέσιμος στην οθόνη αφής του Nintendo 3DS για να έχετε κατά νου προς τα που πρέπει να πάτε κάθε στιγμή, αλλά και για να μην χαθείτε σε επίπεδο εξερεύνησης. Τα Aeion abilities δίνουν πλεονεκτήματα στην ηρωίδα, αφού μπορεί πχ. να εντοπίσει αντικείμενα που ψάχνει στο επίπεδο ή να ενισχύσει την επίθεση ή την άμυνά της.

Τα 40 Metroids βρίσκονται σε διάφορα σημεία του χάρτη, με τις μάχες εναντίον τους να μην διαφέρουν ιδιαίτερα μεταξύ τους, αλλά και τη σειρά που θα τα συναντήσετε να μην είναι συγκεκριμένη.

Οι συγκεκριμένες μονάδες ποικίλουν σε επίπεδο μεγέθους και δυνατοτήτων και συνολικά οι μάχες παρουσιάζουν ενδιαφέρον που δεν θα επηρεαστεί από τα παραπάνω. Η συνολική ατμόσφαιρα παραμένει εξαιρετική, ενώ το όλο σύνολο του παιχνιδιού είναι τέτοιο που σίγουρα δεν θα ξεκολήσετε το βλέμμα σας από την οθόνη. Ο χάρτης, οι πολλές επιλογές στον οπλισμό της Samus, η ελεύθερη στόχευση αλλά και «ευκολίες», όπως το melee attack και η ηχητική ειδοποίηση για το πόσο κοντά βρίσκεστε σε κάποιο Metroid, αποδεικνύουν πως γίνονται, έστω και δειλά, βήματα για να γίνει το σύνολο πιο προσιτό.

Συνολικά, το Metroid: Samus Returns δεν φέρνει κάτι καινούριο στη σειρά. Δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη που είχε τόσα χρόνια και το έκανε αγαπητό στους φίλους της Nintendo και σίγουρα καταφέρνει να δικαιώσει απόλυτα τον gamer που θα επενδύσει για να το αγοράσει. Καταφέρνει δε να στέκεται στην αγορά ως νέο παιχνίδι και όχι ως remake του Metroid II: Return of Samus, κάτι που σίγουρα έχει τη σημασία του.