10 πράγματα που δεν ξέρεις για την τελετή των Emmys (pics)

Gazzetta team
10 πράγματα που δεν ξέρεις για την τελετή των Emmys (pics)
Η μεγάλη γιορτή των τηλεοπτικών σειρών έρχεται στη Nova και το Gazzetta έχει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις.

Κάθε Σεπτέμβρη, η καρδιά της τηλεόρασης χτυπά στο Λος Άντζελες, εκεί όπου λαμβάνουν χώρα η τελετή των «Emmy Awards», της πιο σπουδαίας και φαντασμαγορικής τελετής βράβευσης τηλεοπτικών σειρών.

Τα τελευταία χρόνια, οι αμερικανικές τηλεοπτικές υπερπαραγωγές έχουν κατακτήσει όλον τον κόσμο. Πλέον, από το «ποια καλή ταινία είδες πρόσφατα;», έχουμε περάσει στο «με ποια σειρά λιώνεις;», όταν μιλάμε με τους φίλους και τους συναδέλφους μας. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε... άσχημα επειδή μας λένε για σειρές που δεν ξέρουμε και ανυπομονούμε άμεσα να ξεκινήσουμε να βλέπουμε.

Για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι, ψάξαμε και βρήκαμε τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε γενικά και ειδικά για τη φετινή 69η τελετή, η οποία θα προβληθεί ζωντανά από το FOX Life και τη Nova στις 17/9 στις 03.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ήδη ξέρετε τα πάντα για τις σειρές που προβάλλονται και είναι υποψήφιες, τότε σίγουρα θα ανυπομονείτε να βραβευτεί η αγαπημένη σας.

1. Τα «Emmy Awards» μετρούν ήδη 68 χρόνια ζωής.

Η πρώτη τελετή πραγματοποιήθηκε το 1949, αλλά μεταδόθηκε μόνο στος Λος Άντζελες. Από το 1950 και έπειτα, προβάλλονται σε εθνική κλίμακα και καθιερώνονται ως ένας εφάμιλλος θεσμός των Όσκαρ.

2. Ο Λούις ΜακΜάνους σχεδίασε το αγαλματίδιο που δίνεται στους νικητές αντλώντας έμπνευση από τη γυναίκα του.

Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε 47 προτάσεις πριν καταλήξει στον ΜακΜάνους. Το επίχρυσό αγαλματίδιο είναι μία γυναίκα με φτερά (συμβολίζουν τη μούσα της Τέχνης), η οποία κρατά ένα άτομο (συμβολίζει το ηλεκτρόνιο της φυσικής). Έχει ύψος 39 εκατοστά και ζυγίζει 2,5 κιλά.

3. Η πιο προβεβλημένη κατηγορία των «Emmy Awards» είναι αυτή των «Primetime Emmys».

Αφορά τα βραβεία προς τιμήν των διακρίσεων στην αμερικανική τηλεοπτική ζώνη υψηλής τηλεθέασης (prime time). Η βράβευση λαμβάνει χώρα πάντα στα μέσα Σεπτέμβρη, ακριβώς πριν αρχίσει η φθινοπωρινή τηλεοπτική σεζόν. Συνολικά υπάρχουν 11 κατηγορίες «Emmy Awards».

4. Τα «Primetime Emmys» αποτελούνται από 33 κύριες κατηγορίες.

Αρκετές από τις κατηγορίες διαθέτουν και υποκατηγορίες, με το συνολικό αριθμό των βραβεύσεων να φτάνει τις 125! Ανάμεσα στις τόσες πολλές κατηγορίες συναντούμε και βραβεία όπως «Καλύτερο Μη-Προσθετικό Μακιγιάζ σε Σειρά», «Καλύτερο Single-Camera Μοντάζ για Δραματική Σειρά», «Καλύτερη Ατομική Επίτευξη σε Animation» και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

5. Ο/Η αστυνομικός είναι ο ρόλος με τις περισσότερες βραβεύσεις.

33 βραβεία έχουν κατακτήσει μέχρι στιγμής ηθοποιοί, οι οποίοι υποδύονται άνδρες ή γυναίκες του νόμου και της τάξης. Από τον γνωστό σε όλους μας «Ντεντέκτιβ Μονκ» μέχρι τη σειρά «NYPD», 23 άνδρες και 10 γυναίκες έχουν συναρπάσει το τηλεοπτικό κοινό τηρώντας το νόμο και την τάξη.

6. To «Westworld» είναι η σειρά με τις περισσότερες υποψηφιότητες για φέτος.

22 υποψηφιότητες μετρά συνολικά η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας του HBO, ανάμεσα τους αυτή της «Καλύτερης Δραματικής Σειράς» και του «Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου» με έναν συγκλονιστικό Άντονι Χόπκινς. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2016 και σημείωσε την υψηλότερη τηλεθέαση πρεμιέρας από το 2014! Στην πρώτη της χρονιά έχει ήδη συγκινήσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια τηλεθεατές και έχει 33 υποψηφιότητες σε 5 διαφορετικές τελετές απονομής βραβείων τηλεοπτικών σειρών.

7. To «Big Little Lies» έχει το πιο λαμπερό θηλυκό καστ στην τηλεοπτική ιστορία.

Ρις Γουίδερσπουν, Νικόλ Κίντμαν, Λόρα Ντερν και Σέιλιν Γουντλεϊ μας βυθίζουν μια σκληρή πραγματικότητα, όπου οι αντιφάσεις που υπάρχουν πίσω από την εξιδανικευμένη αντίληψη της κοινωνίας για τον γάμο, τις σχέσεις, την ανατροφή των παιδιών και τη φιλία έρχονται σε πρώτο πλάνο. Μέσα σε μια ανδροκρατούμενη τηλεόραση, τo «Big Little Lies» κατάφερε να μαγνητίσει τηλεθεατές και κριτικούς, να προσφέρει ένα από τα πιο συγκλονιστικά φινάλε που έχουμε δει ποτέ και τώρα να είναι υποψήφιο σε 16 κατηγορίες.

8. To «Silicon Valley» βρίσκεται για 4η συνεχή φορά υποψήφιο για «Καλύτερη Κωμική Σειρά».

Ο δημιουργός της σειράς, θέλοντας να διακωμωδήσει τον τρόπο ζωής των ευφυέστατων, αλλά πολλές φορές ακοινώνητων δημιουργών επιτυχημένων start up εταιρειών, κατάφερε να φτιάξει ένα ακριβές ψυχογράφημα της περιοχής που κινεί και επηρεάζει την παγκόσμια τεχνολογική καινοτομία. Φέτος, ευρισκόμενο στην 4η σεζόν του, το «Silicon Valley» ευελπιστεί πως θα κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα βραβεία από τα 10 συνολικά που θα διεκδικήσει.

9. To «The Night Of» έχει ήδη κερδίσει 4 από τα 10 βραβεία για τα οποία είναι υποψήφιο.

Στην 69η τελετή των «Primetime Creative Arts Emmy Awards», που προηγείται των «Primetime Emmy Awards» η σειρά, μεταξύ άλλων, κέρδισε και το βραβείο «Καλύτερης Σκηνοθεσίας σε Μίνι Σειρά, Τηλεταινία ή Σπέσιαλ». Η πυκνή πλοκή, η έντονη ατμόσφαιρα, οι καλογραμμένοι χαρακτήρες, οι έξυπνες ανατροπές, τα καυστικά κοινωνικά σχόλια έχουν κερδίσει τους πάντες, με αποτέλεσμα όλοι να περιμένουν μεγάλα πράγματα στην επικείμενη τελετή.

10. Το «Game of Thrones» είναι η τηλεοπτική σειρά με τις περισσότερες βραβεύσεις σε μία σεζόν.

Επί δύο συναπτά έτη (2015, 2016), η σειρά-φαινόμενο του HBO κατάφερε να κατακτήσει το βραβείο σε 12 διαφορετικές κατηγορίες! Αν σκεφτούμε πως στη φετινή 7η σεζόν οι θεατές έφταναν τα 30 εκατομμύρια σε κάθε επεισόδιο, αντιλαμβανόμαστε εύκολα αυτήν την κυριαρχία.

Ύστερα από όλα αυτά τα στοιχεία σίγουρα θα αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις ξεκινήσει ήδη να βλέπεις κάποια από αυτές τις σειρές.

Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι. 9 σειρές που πρωταγωνιστούν στα «Emmy Awards» προβάλλονται ήδη στο Novacinema 4HD.

Έτσι, μπορείς άνετα να απολαύσεις στο σπίτι σου το «Big Little Lies» (16 υποψηφιότητες), το «Black SailsIII» (2 υποψηφιότητες), το «Divorce» (1 υποψηφιότητα), το «Westworld» (22 υποψηφιότητες), το «The Leftovers III» (1 υποψηφιότητα) και το «Silicon Valley IV» (10 υποψηφιότητες). Μάλιστα, η Nova διαθέτει τους τελευταίους κύκλους των συγκεκριμένων υποψήφιων σειρών σε ειδική κατηγορία στο Nova On Demand έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Αν δεν σου φτάνει όλη αυτή η πανδαισία, τότε μπορείς να απολαύσεις στα κανάλια FOX & FOX Life, που επίσης διατίθενται μέσω της Nova, τις σειρές «FEUD: Bette and Joan», «Atlanta», «The Americans», «Homeland», «This is Us», «Modern Family», «How To Get Away With Murder», «Project Runway». Ναι, σωστά μάντεψες, και αυτές οι σειρές ενδεχομένως να βραβευτούν στα «Emmy Awards»!

69η τελετή των «Emmy Awards»: FOX Life, ξημερώματα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου στις 03.00. Συντονίσου στη Nova και δεν θα χάσεις!