Game of Thrones S07E06: Ένας δράκος, διαφορετικός απ’ τους υπόλοιπους (pics)

Βασίλης Τσίγκας
Game of Thrones S07E06: Ένας δράκος, διαφορετικός απ’ τους υπόλοιπους (pics)
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} SPOILER ALERT: Η συνάντηση που πραγματικά αναμέναμε απ’ την αρχή της σειράς είναι γεγονός και δεν πήγε καθόλου όπως την περιμέναμε…

Από τον Βασίλη Τσίγκα

SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Στην πρώτη σκηνή της πρώτης σεζόν του Game of Thrones ήρθαμε σε επαφή με τους White Walkers. Στην τελευταία σκηνή της ίδιας σεζόν, είδαμε να γεννιούνται τρεις δράκοι γύρω από τη φλεγόμενη Νταϊνέρις. Αυτά τα δύο στοιχεία (φωτιά και πάγος, όπως και το όνομα της σειράς των βιβλίων του Τζορτζ Μάρτιν «A Song of Fire and Ice») είναι που έτρεχαν πάντα στο πίσω μέρος των όσων βλέπαμε. Όλα τα σκάνδαλα, όλες οι ίντριγκες και όλοι οι θάνατοι ήταν στην πραγματικότητα τα ορεκτικά κι επιτέλους ήρθε η ώρα να βουτήξουμε με τα μούτρα στο κυρίως πιάτο!

Σχεδόν όλο το έκτο επεισόδιο της έβδομης σεζόν επικεντρώθηκε πέρα από το Τείχος, όπου έγιναν εκπληκτικά πράγματα, με τη σεκάνς απ’ την ώρα που εμφανίστηκε η Νταϊνέρις, μέχρι εκείνο το μπλε μάτι να σε καθηλώνει με την εξέλιξη και την οπτική πανδαισία που έχουν δημιουργήσει οι παραγωγοί της σειράς.

Εδώ πρέπει να πούμε κάτι, για το οποίο γίνεται πολύς ντόρος. Ναι, σε καθαρά σεναριακό επίπεδο, έχει χαθεί λίγο η μπάλα φέτος. Αυτή είναι, άλλωστε, η πρώτη σεζόν, που ο Μάρτιν έχει ουσιαστικά αποστασιοποιηθεί πλήρως, μήπως και τελειώσει επιτέλους αυτό το ρημάδι το βιβλίο. Η εξέλιξη των γεγονότων είναι γρηγορότερη απ’ ό,τι μας είχαν μάθει τόσες σεζόν κι αυτό κλωτσάει. Ειδικά το θέμα των αποστάσεων έχει γίνει λίγο ανέκδοτο, όμως σε ένα βαθμό είναι δικαιολογημένο. Μην ξεχνάμε, ότι έχουν απομείνει πλέον συνολικά επτά επεισόδια για να ολοκληρωθεί η σειρά! Αναγκαστικά, κάποια πράγματα γίνονται λίγο στο πόδι, για να φτάσουμε στο τέλος και σίγουρα υπάρχει και ο παράγοντας της ικανοποίησης του κοινού στην μέση: περιμέναμε τόσα χρόνια να μεγαλώσουν οι δράκοι για να φτάσουν στο Γουέστερος. Ε, τώρα που έφτασαν, ας του δούμε επιτέλους να προκαλούν τον πανικό τους!

Μιας και είπαμε πανικό, ας επιστρέψουμε και στα του επεισοδίου. Όπως προείπαμε, το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού, ήταν επικεντρωμένο στο suicide squad πέρα από το τείχος. Είχαμε προβλέψει ότι οι κουβέντες τους θα ήταν comedy gold και πράγματα έτσι ήταν, με τους Τόρμουντ και Χάουντ να κλέβουν την παράσταση! Το παρεάκι, όμως, είχε κι έναν στόχο κι αυτός ήταν να πιάσουν ένα ζόμπι για να το παρουσιάσουν στη Σέρσεϊ. Και όλως τυχαίως, ενώ σουλάτσαραν μέσα στον πάγο, τσουπ, μία πολύ βολικά μικρή ομάδα από ζόμπια εμφανίστηκε.

Μετά το απαιτούμενο ξύλο και τον θάνατο κι ενός White Walker, όντως κατάφεραν να συλλάβουν ένα ζόμπι, το οποίο όμως δεν έλεγε να σταματήσει να σκούζει, με αποτέλεσμα να «ειδοποιηθεί» ο στρατός του Night King, που ερχόταν σε μικρή απόσταση. Ο Σνόου τότε διατάζει τον Τζέντρι να μετατραπεί σε Γιουσέιν Μπολτ με τις αντοχές του Μο Φάρα και να φύγει προς το Ανατολικό Παρατηρητήριο, ώστε να στείλει γεράκι στην Νταϊνέρις. Όλα αυτά γιατί προφανώς ο Σνόου αντιλήφθηκε ότι το παρεάκι του δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει με κάτι χιλιάδες ζόμπια γύρω τους.

Μέχρι, λοιπόν, να εμφανιστεί η Νταϊνέρις, το suicide squad μας είχε παγιδευθεί σε ένα μικρό νησάκι, στην μέση μιας παγωμένης λίμνης. Εδώ λίγο μπερδευτήκαμε είναι η αλήθεια. Κι αυτό γιατί υποτίθεται ότι τα ζόμπια έχουν ένα πρόβλημα με το νερό (γι’ αυτό και ήταν μαζεμένοι γύρω από τη λίμνη και περίμεναν), όμως στη συνέχεια του επεισοδίου, μια χαρά έπεφταν μέσα.

Α, παράλειψή μας! Στην αρχή του επεισοδίου, στο suicide squad επιτέθηκε μια πολική αρκούδα ζόμπι! Αυτό ήταν πολύ εντυπωσιακό είναι η αλήθεια! Σ’ αυτή την επίθεση, τραυματίστηκε σοβαρά ο Θόρος του Μυρ, ο οποίος στη συνέχεια απεβίωσε απ’ το κρύο στην ύπνο του. Αιωνία η μνήμην του!

Κι ενώ λοιπόν το παρεάκι μας περίμενε είτε την Νταϊνέρις είτε τον βέβαιο θάνατο, ο Χάουντ άρχισε το μπέιζμπολ με κάτι πέτρες. Κι ενώ η πρώτη πέτυχε bulls-eye το σαγόνι ενός ζομπιού, η δεύτερη έπεσε στο νερό, το οποίο όμως είχε παγώσει! Αυτό έδωσε το σήμα στα ζόμπια να αρχίσουν την επίθεση προς το παρεάκι. Ο Τόρμουντ γλίτωσε στο παρατρίχα, όμως τα πάντα έδειχναν πως πάμε για μεγάλο άσο του Night King (έπαιζε ξεκάθαρα εντός έδρας), μέχρι τη στιγμή που έφτασε η Ντάνι με φουλ σύνθεση!

Τρεις δράκοι εναντίον των White Walkers και τα μυαλά στα κάγκελα! Μυθικά πλάνα με τη φωτιά να σπάει τον πάγο και να εξαϋλώνει τα ζόμπια, ενώ εμείς είμαστε όρθιοι και πανηγυρίζουμε λες και το ξαναέβαλε ο Δέλλας στην Τσεχία! Αυτή τη φορά, όμως, υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα. Κι αυτό γιατί δεν ξέραμε ότι ο Night King προπονούταν τόσες σεζόν στο ακόντιο!

Με τεχνική εφάμιλλη με αυτή του Γιαν Ζελέζνι, ο Night King πήρε ένα παγοακόντιο και με την πρώτη πέτυχε τον Βισέριον, ενώ πετούσε… ΟΚ, πέρα απ’ την πλάκα, αυτό το ακόντιο, πέρα απ’ τον Βισέριον, καρφώθηκε στις καρδιές όλων μας. Η σπαρακτική κραυγή του δράκου, σε συνδυασμό με το πλάνο στα μάτια της Νταϊνέρις, την ώρα που ο Βισέριον σωριαζόταν στον πάγο και στη συνέχεια βυθιζόταν στον βυθό της λίμνης, θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μας!

Εν τέλει, όλο το παρεάκι σκαρφάλωσε πάνω στον Ντρόγκον και δραπέτευσαν, εκτός φυσικά απ’ τον Τζον Σνόου, ο οποίος έχει καταφέρει να χρειάζεται κάθε δύο επεισόδια κάποιον να τον σώσει! Αυτή τη φορά ήταν ο Μπέντζεν ο Σταρκ, ο οποίος εμφανίστηκε από το πουθενά, τον ανέβασε σε ένα άλογο, προτού πεθάνει οριστικά!

Ο Σνόου τελικά φτάνει στο Παρατηρητήριο, όπου τον περιμένει η Νταϊνέρις και οι δυο τους έχουν μια συνομιλία, που θα οδηγήσει σε πολύ λίγο σε έναν έρωτα μεγάλο! Η Δρακομάνα του υπόσχεται ότι θα σκοτώσουν τον Night King, αυτός την αναγνωρίζει ως Βασίλισσά του, πέφτει και λίγο χάιδεμα… Όλοι καταλαβαίνουμε πού οδηγείται η κατάσταση…

Πίσω στην παγωμένη λίμνη, το επεισόδιο τελείωσε όσο επικά ελπίζει κανείς σε μια τέτοιου είδους σειρά. Τα ζόμπια που κατά τ’ άλλα έχουν πρόβλημα με το νερό, βούτηξαν στον βυθό της λίμνης, έδεσαν σε αλυσίδες τον Βισέριον και τον τράβηξαν στην επιφάνεια, όπου ο Night King τον μετέτρεψε σε ζόμπι! Ναι, κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, οι White Walkers έχουν τον δικό τους δράκο πλέον! Τι ζούμε…

Όλα αυτά ήταν περίπου το 80% του επεισοδίου. Το άλλο 20% αφορούσε το Γουίντερφελ, όπου Άρια και Σάνσα έχουν μια κόντρα επιπέδου νηπιαγωγείου, που όμως σίγουρα δεν θα λήξει καλά για κάποιον. Για την Σάνσα; Την Άρια; Τον Μικροδάχτυλο; Τέλος πάντων, η Σάνσα ανακαλύπτει τα πρόσωπα της Άρια και οι δυο τους έχουν μια περίεργη κουβέντα, όπου η Άρια είναι λίγο άδικη (δεν περίμενα ότι θα το έλεγα αυτό ποτέ…) με την μεγάλη της αδερφή, κατηγορώντας την ότι δεν έκανε τίποτα, ενώ οι Λάνιστερ δολοφονούσαν όλη της την οικογένεια. «Και τι ακριβώς να έκανα», ήταν η δικαιολογημέμη απάντηση της Σάνσα. «Δεν φτάνει που έσωσα και τον Σνόου από τον Ράμσεϊ, μου ζητάς και τον λόγο», ήταν η επόμενη ατάκα της. Κι εδώ, Σάνσα 100%!

Τέλος, βλέπουμε κάποια στιγμή την Σάνσα να διαβάζει μία πρόσκληση από την Σέρσεϊ για να πάει στο Κινγκς Λάντινγκ, με την Κυρία του Γουίντερφελ να αποφασίζει να στείλει την Μπριέν εξ ονόματός της. Που σημαίνει ότι θα λείπει η Μπριέν από το Γουίντερφελ. Ενώ ο Μικροδάχτυλος τυχαία υπενθύμισε στην Σάνσα μέσα στο επεισόδιο ότι η Μπριέν έχει ορκιστεί να προστατεύσει και τις δύο κόρες της Κάτλιν Σταρκ. Τυχαία όλα αυτά…

Τι πρέπει να κρατήσουμε για τη συνέχεια:

- Η σημαντικότερη πληροφορία του επεισοδίου είναι ότι μάθαμε πλέον πως αν πεθάνει ο Night King, αυτομάτως πεθαίνουν όλα τα ζόμπια. Χρήσιμο αυτό...

- Ετοιμαζόμαστε για εκπληκτικό reunion στο Κινγκς Λάντινγκ, όπου όλοι θα συναντηθούν με όλους. Χάουντ vs Βουνού, Χάουντ vs Μπριέν, Νταϊνέρις vs Σέρσεϊ, Σέρσεϊ vs Τίριον, Μπριέν vs Τζέιμι και αρκετές ακόμη «μονομαχίες» που έχουμε ξεχάσει. Θα γίνει ο χαμός!

- Όλη η αναστάτωση στο Γουίντερφελ, είναι αδύνατον να λήξει αναίμακτα. Ελπίζουμε μόνο να μην έχουμε κάποια ανατροπή, επιπέδου Νεντ Σταρκ.

- Ο Σαμ που θα εμφανιστεί άραγε; Μήπως πρέπει επιτέλους να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μπραν για να μάθουν και οι υπόλοιποι ποιος είναι ποιος;

- Ο δράκος του Night King θα πετάει φωτιές;

- Ο Μπραν είναι ο Μπραν;

- Σαν πολύ ξαφνικά και πολύ δεδομένα δεν μαθαίνουμε ότι η Νταϊνέρις δεν μπορεί να κάνει παιδιά;

Για όλες τις εξελίξεις μείνετε στη Nova που φέρνει τα επεισόδια της 7ης σεζόν στην οθόνη μας ταυτόχρονα με την Αμερική.

Όσοι επιθυμείτε, κάντε και μια επανάληψη στους προηγούμενους κύκλους χωρίς επιπλέον χρέωση με τη βοήθεια της υπηρεσίας Nova On Demand και του Nova GO.