10 λεπτομέρειες που δεν γνώριζες για τα αγαπημένα σου blockbusters (pics)

Γιάννης Κονταξής
10 λεπτομέρειες που δεν γνώριζες για τα αγαπημένα σου blockbusters (pics)
Ξέρατε πόσα αυτοκίνητα καταστράφηκαν στο «Transformers» ή πόσα λεφτά πληρώθηκε για κάθε του λέξη ο Σβαρτσενέγκερ στο «Terminator»; Ήρθε η ώρα να μάθετε αυτά και κάμποσα ακόμα απίστευτα από τον πλανήτη Χόλιγουντ. Του Γιαννή Κονταξή.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που σε εξιτάρει κάθε φορά που βλέπεις ξανά μια ταινία, είναι το ότι παρατηρείς πράγματα που σου είχαν ξεφύγει την πρώτη φορά.

Βέβαια, μερικές φορές υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν έχεις παρατηρήσει ακόμα και αν έχεις δει μια ταινία περισσότερες φορές και από τα «Φιλαράκια».

Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες αποκάλυψε το whatculture.com, που συγκέντρωσε 10 φοβερά στοιχεία για μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών. Πάμε να τα δούμε ένα ένα και σίγουρα σε μερικά από αυτά δεν θα πιστεύετε αυτά που διαβάζετε!

10. Η Σιγκούρνι Γουίβερ σκοράρει παίζοντας μπάσκετ στο «Alien: Resurrection». Οι συντελεστές ήθελαν να κάνουν την πρωταγωνίστρια να φαίνεται πιο «μαγκάκι» και για αυτό πρόσθεσαν μια σκηνή με μπάσκετ όπου η Γουίβερ, παρότι δεν έχει ιδέα από καλαθοσφαίριση, σουτάρει στ' αλήθεια και σκοράρει! Για αυτό το απίστευτο καλάθι χρειάστηκαν μόλις μερικές λήψεις.

9. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ πληρωνόταν 20.470 ευρώ για κάθε λέξη που έλεγε στο «Terminator 2: Judgment Day». Η καλύτερη ταινία της σειράς «Εξολοθρευτής» εκτόξευσε όχι μόνο την καριέρα του Άρνι, αλλά και τον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο Άρνολντ πληρώθηκε σχεδόν 14 εκατ. ευρώ για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο και για να πει μόλις 700 λέξεις.

8. Η πρώτη φορά που το Χόλιγουντ έδειξε μια λεκάνη με καζανάκι ήταν στο «Psycho». Το «Ψυχώ» συγκλονίζει μέχρι και τις μέρες μας και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ πέρασε στην κινηματογραφική ιστορία και για μια μικρή λεπτομέρεια: έγινε ο πρώτος σκηνοθέτης που έδειξε μια λεκάνη! Μέχρι τότε, στο Χόλιγουντ, θεωρούνταν αηδιαστική μια τέτοια εικόνα, αλλά ο μετρ του θρίλερ κατάφερε να φτιάξει ένα τέτοιο πλάνο και να τους εκπλήξει όλους.

7. Η μάσκα του Μάικλ Μάγιερς στο «Halloween» είναι απομίμηση αυτής του Κάπταιν Κιρκ από το «Star Trek». Η «Νύχτα Με Τις Μάσκες» αποτελεί την ταινία που άλλαξε μια για πάντα τον όρο «τρόμος» στον κινηματογράφο. Ο σκηνοθέτης Τζον Κάρπεντερ έπρεπε να δουλέψει με ελάχιστα χρήματα και για αυτό ανέθεσε στον σκηνογράφο του να βρει μια φθηνή μάσκα. Αυτός έψαξε στα μαγαζιά και βρήκε μια μάσκα του Captain Kirk από το «Star Trek» και απλά την έβαψε λευκή. Πόσο του κόστισε; Μόλις 1 ευρώ και 90 λεπτά!

6. Ο Χίτσκοκ αρνήθηκε να συναντήσει τον Σπίλμπεργκ μετά το «Jaws» γιατί ένιωθε σαν «πόρνη». Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θαύμαζε απεριόριστα τον Άλφρεντ Χίτσκοκ και μετά την επιτυχία του «Τα Σαγόνια Του Καρχαρία» ήθελε σαν τρελός να τον συναντήσει. Ωστόσο, ο Χίτσκοκ αρνιόταν συστηματικά να τον δει γιατί όπως είπε: «Με πλήρωσαν 1 εκατ. ευρώ για να κάνω τη φωνή που προλογίζει το τρέιλερ της ταινίας. Νιώθω σαν πόρνη. Νιώθω ότι με χρησιμοποίησαν. Δεν θα μπορούσα ποτέ να σφίξω το χέρι αυτού του παιδιού που έκανε την ταινία με τα ψάρια».

5. Υπάρχει μια πατάτα και ένα παπούτσι στον αστεροειδή που βλέπουμε στο «Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back». Οι παραγωγοί της πέμπτης ταινίας του «Πόλεμου Των Άστρων» αποφάσισαν να αυτοσχεδιάσουν και να τρολάρουν τον σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας τοποθετώντας μια πατάτα και ένα παπούτσι πάνω στον αστεροειδή. Φυσικά, ο Λούκας, όπως και όλοι οι θεατές, δεν το παρατήρησαν ποτέ, μέχρι που το «μυστικό» αποκαλύφθηκε χρόνια μετά που κάποιοι εξέτασαν λιγάκι πιο εξονυχιστικά την εικόνα του αστεροειδή.

4. 532 αυτοκίνητα καταστράφηκαν στην ταινία «Transformers: Dark Of The Moon». Τι βλέπαμε στα «Transformers» εκτός από την παιδική μας ηλικία και την Μέγκαν Φοξ; Πολλά αμάξια να καταστρέφονται. Μερικά μάλιστα, ανυπολόγιστης ομορφιάς. Ωστόσο, οι παραγωγοί της ταινίας χρησιμοποίησαν αμάξια με ελαττώματα που δεν θα έβγαιναν στην αγορά και έτσι είχαν τη δυνατότητα να μην αισθάνονται πολλές τύψεις ούτε για το κόστος του μπάτζετ ούτε για την αδυναμία τους να τα οδηγήσουν.

3. Την πρώτη φορά που ο Μάικλ Κέιν είδε τον Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ στο «The Dark Knight» ξέχασε τα λόγια του. Ναι, ο Χιθ Λέτζερ είναι ο πιο καθηλωτικός Τζόκερ που έχει υπάρξει. Ξεπέρασε ακόμα και τον Τζακ Νίκολσον. Αυτή η τρέλα στο βλέμμα του είχε αγριέψει όλους τους συντελεστές της ταινίας. Αυτό ακριβώς έπαθε και ο πολύπειρος Μάικλ Κέιν, που έβλεπε για πρώτη φορά τον Χιθ Λέτζερ να γίνεται ο Τζόκερ και κόμπλαρε όσο ποτέ!

2. Ο Τζέιμς Καβίζελ χτυπήθηκε από κεραυνό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «The Passion Of The Christ». Να έχεις δεχθεί να πρωταγωνιστήσεις σε μια ταινία που εκ των πραγμάτων φέρει ειδικό βάρος. Να σε δένουν πάνω στο σταυρό για να πετύχουν μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική λήψη. Και τότε να σε χτυπά κεραυνός! Ο Καβίζελ τα είδε όλα ως Ιησούς στα «Πάθη Του Χριστού», που σκηνοθέτησε με απίστευτη ωμότητα ο Μελ Γκίμπσον.

1. Μια γυναικεία ξυριστική μηχανή είναι η συσκευή επικοινωνίας του Λίαμ Νίσον στο «Star Wars: Episode I - The Phantom Menace». Ο Λίαμ Νίσον υποδύεται τον Qui-Gon Jinn και κάθε φορά που χρησιμοποιεί τη συσκευή επικοινωνίας κανείς μας δεν σκέφτηκε ότι μοιάζει απίστευτα με γυναικεία ξυριστική μηχανή. Και όμως, περί αυτού πρόκειται! Δεν γνωρίζουμε πώς υιοθετήθηκε αυτή η λύση από τους παραγωγούς της ταινίας, αλλά και μόνο το ότι η ταινία αυτή, που σημάδεψε για πάντα τον τομέα της επιστημονικής φαντασίας, χρησιμοποιεί μια τόσο... πεζή λύση για ένα διαστημικό εξάρτημα, μας ξεπερνά!