10 «διαφορετικές» ταινίες για τα Χριστούγεννα (vids)

Γιάννης Κονταξής
10 «διαφορετικές» ταινίες για τα Χριστούγεννα (vids)
Εξωτικά, φαντάσματα, σκελετοί, η Κατγούμαν, οι Monty Python, μια λέρα Άι-Βασίλης και άλλες κινηματογραφικές στιγμές που κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα πιο διασκεδαστικά.

Από τον Γιάννη Κονταξή

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της αδελφοσύνης, οι μέρες που συγχωρούμε τους εχθρούς μας και περνάμε γούτσου-γούτσου στιγμές με το ταίρι μας.

Αυτό πάνω κάτω έχουν στο μυαλό τους και οι περισσότεροι σκηνοθέτες όταν θέλουν να δημιουργήσουν μια ταινία που θα βγει στις αίθουσες αυτές τις μέρες.

Ευτυχώς, υπάρχουν και σκηνοθέτες που βλέπουν λίγο διαφορετικά τις άγιες τούτες μέρες και δημιουργούν διαμαντάκια όπως τα παρακάτω.

Ένας Προφήτης Μα Τι Προφήτης (Life Of Brian, 1979)

Η ιστορία του Μπράιαν, ενός συνηθισμένου ανθρώπου που γεννήθηκε την ιδία ημέρα με το Χριστό και σταυρώθηκε επί Πόντιου Πιλάτου. Οι ιδοφυέστατοι Monty Python υπογράφουν τη μεγαλύτερη θρησκευτική σάτιρα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Γκρέμλινς (Gremlins, 1984)

Με αυτήν την ταινία μεγαλώσαμε και όλοι θέλαμε για παρέα τον γλυκύτατο Γκίζμο. Θυμάστε τι δεν έπρεπε να κάνετε όταν τον έχετε κοντά σας;

Πάρτυ Φαντασμάτων (Scrooged, 1988)

Ο φανταστικός Μπιλ Μάρεϊ υποδύεται έναν αδίστακτο τηλεοπτικό παραγωγό που πατά επί πτωμάτων για να πετύχει αυτό που θέλει. Μέχρι που τον επισκέπτονται τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων και όλα αλλάζουν.

Γκοστμπάστερς 2 (Ghostbusters 2, 1989)

Κυνήγι φαντασμάτων σε μια στολισμένη Νέα Υόρκη. Πώς αλλιώς να υποδεχτείς το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα Του Τρελού Θηριοτροφείου (National Lampoon's Christmas Vacation, 1989)

Η τρίτη ταινία της σειράς «Το Τρελό Θηριοτροφείο» είναι αφιερωμένη στα Χριστούγεννα και ο Τσέβι Τσέις περνά πάλι τα πάνδεινα.

Μόνος Στο Σπίτι (Home Alone, 1990)

Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία για όλη την οικογένεια. Από πού νομίζετε ότι πήρε το συνήθειο η συμμορία των Ρομά (Αγγλούπας και λοιποί) να αφήνει ανοιχτές τις βρύσες στα σπίτια που εισέβαλλε;

Ο Μπάτμαν Επιστρέφει (Batman Returns, 1992)

Μπάτμαν, Κατγούμαν, Πιγκουίνος δηλαδή Μάικλ Κίτον, Μισέλ Πφάιφερ, Ντάνι ντε Βίτο. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για το αριστούργημα του Τιμ Μπάρτον που εκτυλίσσεται με χριστουγεννιάτικο φόντο;

Ο Εφιάλτης Των Χριστουγέννων (The Nightmare Before Christmas, 1993)

Ο Τιμ Μπάρτον μας εισάγει στο σουρεαλιστικό του κόσμο και σκηνοθετεί μία ταινία κινουμένων σχεδίων γεμάτη διασκέδαση και μαύρο σκοτάδι για την πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου.

Ο Άι-Βασίλης Είναι Σκέτη Λέρα (Bad Santa, 2003)

Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον υποδύεται έναν Άγιο Βασίλη όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!

Το Πολικό Εξπρές (The Polar Express, 2004)

Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις («Ο Ναυαγός», «Φόρεστ Γκαμπ», «Επιστροφή Στο Μέλλον») σκηνοθετεί μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ταινία για όλη την οικογένεια, αποδεικνύοντας ότι όταν πιστεύεις σε κάτι, ακόμα και στον Άγιο Βασίλη, όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν.