Δύο ταινίες για το «Βαθύ λαρύγγι»

Gazzetta team
Δύο ταινίες για το «Βαθύ λαρύγγι»
Όχι μία, αλλά δύο ταινίες με θέμα τη ζωή της πρωταγωνίστριας της καλτ πορνό ταινίας «Βαθύ Λαρύγγι», επαναφέρουν τη θρυλική Λίντα Λάβλεϊς στο προσκήνιο. Το πρώτο φιλμ προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς και απέσπασε θετικά σχόλια, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής.

Η πρώτη ταινία με τίτλο «Lovelace» και πρωταγωνίστρια την Αμάντα Σέιφριντ - γνωστή από το φουτουριστικό «In Time» -, παρακολουθεί την ιστορία της Λάβλεϊς, η οποία εξαναγκάστηκε από τον άνδρα της Τσακ Τέινορ (στην ταινία τον ερμηνεύει ο Πίτερ Σάρσγκααρντ), να παίξει σε ταινίες σκληρού πορνό.

Το «Βαθύ Λαρύγγι» (1972) υπήρξε σημείο καμπής για τη βιομηχανία του πορνό. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που άρχισε να προβάλλεται και σε «καθωσπρέπει» κινηματογράφους στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα η πορνογραφία να αποκτήσει νέο ευρύτερο κοινό.

Η 63χρονη σήμερα Λάβλεϊς κατήγγειλε μετά από χρόνια τον Τέινορ για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, απαρνήθηκε το παρελθόν της ως πορνοστάρ και έγινε εκπρόσωπος ενός κινήματος που τάσσεται κατά των ταινιών πορνό.

Στην ταινία «Lovelace» πρωταγωνιστούν, επίσης, οι: Σάρον Στόουν, Κλοέ Σεβινί, Άνταμ Μπρόντι, Τζούνο Τεμπλ, Έρικ Ρόμπερτς, Τζέιμς Φράνκο, Γουές Μπέντλεϊ, ανάμεσά σε άλλους.

Δείτε σκηνές από το «Lovelace»

Το «Lovelace» των Ρομπ Επστάιν και Τζέφρι Φρίντμαν προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς και απέσπασε θετικές κριτικές, ενώ τα δικαιώματα για την προβολή του στις ΗΠΑ αγοράστηκαν από θυγατρική της Weinstein Company.

Η δεύτερη ταινία με θέμα τη ζωή της Λάβλείς θα λέγεται «Inferno: A Linda Lovelace Story» και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν αναλάβει οι Μάλιν Άκερμαν και Ματ Ντίλον.

Πηγή: tanea.gr