Μαρτίνεθ για την εκταφή του Φράνκο: «Έξω οι κατσαρίδες»! (pics)

Μαρτίνεθ για την εκταφή του Φράνκο: «Έξω οι κατσαρίδες»! (pics)

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνεθ σχολίασε την εκταφή του δικτάτορα Φράνκο από το μαυσωλείο της Κοιλάδας των Πεσόντων και θυμήθηκε τον παππού του που πέθανε στην εξορία.

Ολοκληρώθηκε χθες (24/10) η εκταφή του Φρανθίσκο Φράνκο από το μνημειακό του μαυσωλείο κοντά στην Μαδρίτη, 44 χρόνια μετά το από τέλος ενός καθεστώτος που έχει αφήσει βαθιές πληγές που παραμένουν ανοικτές.

Ο δικτάτορας κυβέρνησε την Ισπανία από το 1939 μέχρι τον θάνατό του, το 1975 και το ζήτημα της εκταφής, το οποίο δίχασε την ισπανική κοινή γνώμη, θεωρήθηκε από την κυβέρνηση ως «μια μεγάλη νίκη της ισπανικής δημοκρατίας».

Το φέρετρο με τα λείψανα του Φράνκο μεταφέρθηκε από την επιβλητική βασιλική που έχει σκαφτεί στον βράχο του μαυσωλείου της Κοιλάδας των Πεσόντων από οκτώ μέλη της οικογένειάς του που φώναζαν «ζήτω η Ισπανία»!

Από την πλευρά του, ο κόουτς της Μανρέσα κι άλλοτε προπονητής της Βαλένθια, Πέδρο Μαρτίνεθ σχολίασε τις εξελίξει στο Twitter: «Έξω οι κατσαρίδες!» και πρόσθεσε: «Ο παππούς μου, τον οποίο δεν γνώρισα πέθανε στη Βραζιλία όπου τον υποχρέωσαν να πάει μετά από το τέλος του πολέμου».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα