Ισπανοί διαιτητές: «Αναγνωρίζουμε τα λάθη του τελικού, αλλά είμαστε άνθρωποι»

Gazzetta team
Ισπανοί διαιτητές: «Αναγνωρίζουμε τα λάθη του τελικού, αλλά είμαστε άνθρωποι»

bet365

Μετά την θύελλα αντιδράσεων για τις διαιτητικές αποφάσεις στον Τελικό του Copa del Rey, οι Ισπανοί referees απάντησαν με ανακοίνωση.

Η Μπαρτσελόνα στέφθηκε Κυπελλούχος Ισπανίας, μέσα σε... πανικό, αφού όσα επακολούθησαν έχουν αναστατώσει το ισπανικό μπάσκετ.

Η Ρεάλ εξέφρασε τις σκέψεις της να μην κατέβει στο πρωτάθλημα, μετά τις διαιτητικές αποφάσεις του Τελικού, και ζήτησε την εξαίρεση των διαιτητών του ματς με τους «μπλαουγκράνα».

Οι Χουάν Κάρλος Γκονζάλες Γκαρθία, Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ Πέρεθ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ που ήταν οι referees της αναμέτρησης «έσπασαν» την σιωπή τους και με ανακοίνωση τους, ανέφεραν:

«Σχετικά με τα όσα έγιναν στον τελικό του Copa del Rey, θέλουμε να πούμε τα εξής:

1) Αναγνωρίζουμε τα σημαντικά λάθη στο τέλος του αγώνα.
2) Αποδεχόμαστε τις κινήσεις που μπορεί να κάνει η ACB γι' αυτά τα λάθη.
3) Μεταφέρουμε στην ACB την απόλυτη πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στην προπόνησή μας, μέσα στη σεζόν, για να έχουμε τις καλύτερες διαιτησίες.
4) Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο σύνολο των διαιτητών. Οι διαιτητές της ACB είναι υψηλού επιπέδου, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Λάθη που μας πονούν και μας επηρεάζουν. Γι' αυτό δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε κάθε εβδομάδα για να τα αποφεύγουμε. Μας πονάει που είμαστε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης γι' αυτό το λόγο, για τον οποίο είμαστε ένοχοι.

Μας επηρεάζει, γιατί σεβόμαστε κάθε σύλλογο, ομάδα και οπαδό, και πίσω από κάθε διαιτητικό λάθος είναι ένας άνθρωπος που υποφέρει πιο πολύ από αυτό.

Ευχόμαστε ειλικρινά να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε αυτό που μας ενώνει, το σπορ μας, το ΜΠΑΣΚΕΤ».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα