Αποφάσισαν αποχή οι παίκτες στην Ισπανία!

Κάτια Πετροπούλου
Αποφάσισαν αποχή οι παίκτες στην Ισπανία!

bet365

Αποφασίστηκε η απεργία των Ισπανών παικτών, καθώς μετά από πολύωρη συνάντησή τους, οι διαπραγματεύσεις με τη λίγκα έπεσαν στο κενό.

Δεν κάνουν πίσω οι Ισπανοί παίκτες.

Η Ένωση Παικτών (ABP) είχε πολύωρη συνάντηση με την ισπανική λίγκα (ACB), ώστε να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν, όσον αφορά την ανανέωση της συλλογικής τους σύμβασης.

Οι διαπραγματεύσεις, όμως, έπεσαν στο κενό και οι παίκτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία από τις 14 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν από το Copa del Rey!

Σε ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρεται χαρακτηριστικά «οι διαπραγματεύσεις χάλασαν και η Ένωση είναι έτοιμη να αρχίσει απεργία στις 14/02, βάζοντας σε κίνδυνο το Κύπελλο».

Από την πλευρά της ACB, τονίζει πως έκανε δεκτές όλες τις συμφωνημένες βελτιώσεις και συγκεκριμένα:

  • Αύξηση στην ελάχιστη πρόταση για την καταχώρηση ενός παίκτη στο tanteo (75/85% έως 100%)
  • Απαγόρευση ενός συλλόγου, που χρωστάει χρήματα σε έναν παίκτη, να πάρει μέρος στο tanteo
  • Αύξηση του ελάχιστου μισθού στο 10% σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες
  • Σημαντική αύξηση του Fondo de Garantia Salarial στα ανώτατα επίπεδα για τον παίκτη, τον σύλλογο και τη λίγκα

Ωστόσο, η Γενική Γραμματέας της ACB, Εσθέρ Κεραλτό, τονίζει πως η διαφορά παραμένει στο Κοινωνικό Ταμείο και γι' αυτό οι παίκτες αντιδρούν. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διεξαχθεί το Copa del Rey. Ελπίζουμε η ABP να καταλάβει πως μένει ένα πράγμα να συζητήσουμε μόνο και να μην κοστίσει αυτό στη διοργάνωση», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση των παικτών αναφέρει: «είναι μία δύσκολη απόφαση, αλλά η ACB δεν δέχτηκε ούτε το ελάχιστον των απαιτήσεων μας. Είναι θέμα απαιτήσεων και δικαιωμάτων. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες οι παίκτες έχουν υπεραμυνθεί των δικαιωμάτων τους. Οι παίκτες δεν πιστεύουν πως διαφώνησαν ακόμη και στα απλά θέματα με την ACB και λυπούνται για τη ζημιά που θα κάνουν στους φιλάθλους»

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα