Έφτασε η ώρα να γίνει… Καλάθης! (poll)

Gazzetta team
Έφτασε η ώρα να γίνει… Καλάθης! (poll)

bet365

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Ρεάλ για το Game 3 των playoffs και ο Νικ Καλάθης ετοιμάζεται να φορέσει στο ΟΑΚΑ ξανά την... μπέρτα του MVP.

Τα playoffs της Euroleague βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους. Ήρθε η στιγμή να αλλάξουν έδρα οι σειρές για τα καθοριστικά τρίτα παιχνίδια που μπορούν να κρίνουν πολλά.

Η Ρεάλ… τρόμαξε στο Game 1 κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχασε χρυσή ευκαιρία να κάνει break με το καλημέρα στη Μαδρίτη. Οι… πράσινοι ήταν μπροστά με 71-72, 1:19 πριν το τέλος, αλλά οι Μαδριλένοι ήταν ψύχραιμοι στις βολές στο τέλος και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι.

To Pamestoixima.gr προσφέρει τους Over/Under 13,5 πόντους του Νικ Καλάθη με 0% γκανιότα

Το δεύτερο παιχνίδι δεν έμοιαζε καθόλου με το πρώτο, αφού οι… πράσινοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του ματς να απειλήσουν τη Ρεάλ και έτσι μοιραία ήρθε η ήττα και το 2-0 στη σειρά.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον ηγέτη του

Κοινό σημείο και των δύο ματς η αστοχία του Νικ Καλάθη. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε πράματα και θάματα στο δεύτερο μισό της regular season της Εuroleague και ήταν ο πρωταγωνιστής της πρόκρισης του τριφυλλιού στα playoffs.

Στα ματς με τη Ρεάλ όμως δυσκολεύεται πάρα πολύ στον… εκτελεστικό τομέα, αφού η Ρεάλ έχει βρει τα… κουμπιά του. Στο πρώτο ματς είχε 17 πόντους, όμως σούταρε με 6/19 εντός πεδιάς. Ο Νικ μέτρησε 3/9 δίποντα και 3/10 τρίποντα, με την ομάδα του να χάνει οριακά από τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Στο Game 2 δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος ότι έκανε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση στη Euroleague. Ακόμα και ο ίδιος το ξέρει. Θα είναι απίθανο να ξαναδούμε σε ματς έναν τόσο άστοχο Καλάθη.

Ο Παναθηναϊκός επηρεάζεται πολύ από τον ηγέτη του και αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο και στο δεύτερο ματς της Μαδρίτης. Ο Έλληνας γκαρντ είχε μόλις 1 πόντο. Ο Λάσο τον… παγίδεψε και δεν θα μπορούσε να πει κανείς κάτι διαφορετικό μετά το 0/11.

To Pamestoixima.gr προσφέρει τους Over/Under 13,5 πόντους του Νικ Καλάθη με 0% γκανιότα

Είχε 0/9 δίποντα και 0/2 τρίποντα και στο ΟΑΚΑ ψάχνει την αντίδραση. Μια αντίδραση που μπορεί να είναι η απάντηση του Παναθηναϊκού στο 2-0 της Ρεάλ.

ΔίπονταΤρίπονταΒολές
Game 13/93/102/2
Game 20/90/21/2

Φέτος ο Καλάθης είναι ανάμεσα στους 2-3 επικρατέστερους για το βραβείο του MVP της Euroleague. H τεράστια ποιότητα του είναι ικανή να φέρει την σειρά στην απόλυτη ισορροπία στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται εδώ και χρόνια μεταμορφωμένος προς το καλύτερο.

Κάνει χρονιά MVP

Oι αριθμοί του Νικ τη φετινή σεζόν φανερώνουν πως βρίσκεται στην… αφρόκρεμα και αξίζει μαζί με άλλους 2-3 κυρίους το βραβείο του MVP. Άλλωστε έχει κάνει τον Ρικ Πιτίνο να δηλώσει πως πασάρει καλύτερα και από τον Μάτζικ Τζόνσον.

Μπορεί να είναι μια δήλωση πάνω στον ενθουσιασμό, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Καλάθης είναι εκπληκτικός πασέρ και για αυτό έχει κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη από τον θρύλο του NCAA και προπονητή του.

Στην δημιουργία είναι ο κορυφαίος στη διοργάνωση φέτος. Μετρά 8.7 ασίστ, την ώρα που ο δεύτερος Μάικ Τζέιμς είναι πολύ πίσω του στις 6.3 τελικές πάσες ανά ματς.

ΠόντοιΡιμπάουντΑσίστΚλεψίματαRanking
12.14.48.71.715.8

Δεν είναι μόνο αυτή η κατηγορία όμως που είναι στην 1η θέση. Μιλάμε για τον καλύτερο… κλέφτη της Euroleague με 1.69 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Στην τριάδα βρίσκεται και ο αντίπαλος του στο ματς της Τρίτης (21:00), ο Φακούντο Καμπάτσο. Η κόντρα τους θα κρίνει πολλά.

Ο σημαντικότερος δείκτης που μετρά την συνολική συνεισφορά του κάθε παίκτη, δηλαδή το ranking, δεν θα μπορούσε να μην έχει στην… εξίσωση του Νικ Καλάθη. Βρίσκεται στους 15.8 βαθμούς μέσο όρο στην αξιολόγηση (6oς), την ώρα που πρέπει να κατέβει κανείς για να βρει παίκτη της Ρεάλ.

To Pamestoixima.gr προσφέρει τους Over/Under 13,5 πόντους του Νικ Καλάθη με 0% γκανιότα

Οι Μαδριλένοι είναι μια ομάδα που έχει πολλές λύσεις, ενώ παίρνει τεράστια βοήθεια και από τον πάγκο. Ο Ράντολφ είναι στην 12η θέση στην αξιολόγηση, ενώ 15ος είναι ο συμπαίκτης του, Ταβάρες.

Το limit up του Τόμας

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες για τον Παναθηναϊκό φέτος είναι ο ΝτεΣόν Τόμας. Έρχεται με φόρα από τα τελευταία ματς της regular season και πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις και στα playoffs.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του στη σειρά με τη Ρεάλ, αφού έχει 12.5 πόντους ανά ματς. Ο Τόμας βγήκε μπροστά στα δύσκολα και είναι ο καλύτερος τριποντέρ αν δει κάποιος αυτούς που έχουν πάρει 10+ τρίποντα στη σειρά από πλευράς πράσινων. Σουτάρει με το εξαιρετικό 57.1 και δείχνει έτοιμος να συνεχίσει το… κρεσέντο του και στο ΟΑΚΑ.

Στην Αθήνα το τριφύλλι που θα έχει την ώθηση που παίρνει πάντα από τον κόσμο του θα προσπαθήσει να κάνει το 2-1 και να μείνει ζωντανό, με τους Καλάθη και Τόμας να είναι οι μεγαλύτερες… απειλές για την… αρμάδα του Πάμπλο Λάσο.

 

Τελευταία Νέα