Οι Κοσοβάροι εμπόδισαν την Παρτίζαν να μπει στη χώρα!

Οι Κοσοβάροι εμπόδισαν την Παρτίζαν να μπει στη χώρα!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Οι Κοσοβάροι εμπόδισαν την Παρτίζαν να μπει στη χώρα!

bet365

Η αστυνομία του Κοσόβου εμπόδισε την ομάδα μπάσκετ της Παρτίζαν να περάσει τα σύνορα και να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Σέρβους της περιοχής!

Τον Φεβρουάριο συμπληρώνονται 11 χρόνια από την μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και η κατάσταση παραμένει διφορούμενη.

Αν ρωτήσεις τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, θα δηλώσουν περήφανοι για την νεαρή χώρα τους ενώ αν ρωτήσεις τους Σέρβους, το Κόσοβο παραμένει επαρχία της Σερβίας... Παρεμπιπτόντως οι Κοσοβάροι είναι οι μοναδικοί κάτοικοι των Βαλκανίων που χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Την ίδια στιγμή, οι Σέρβοι δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο αλλά είναι εκτεθειμένοι σε πιέσεις για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την πρώην επαρχία τους ώστε να λάβουν το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σήμερα (4/12) λοιπόν οι Κοσοβάροι εμπόδισαν την ομάδα μπάσκετ της Παρτίζαν να μπει στη χώρα! Η ομάδα του Βελιγραδίου αναχώρησε νωρίς το πρωί για το Κόσοβο - Μετόχια με επικεφαλής τους Σάσα Πάβλοβιτς, Ντούσαν Κέτσμαν και Νίκολα Λόντσαρ ώστε να δώσουν αγώνα επίδειξης στο Κόσοβο και να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους συμπατριώτες του όμως η αστυνομία του Κοσόβου εμπόδισε το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της Παρτίζαν να μπει στη χώρα.

 

Τελευταία Νέα